Ενημέρωση – Οδηγίες για τα ΤΗΛΕ-ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Καλοί μας μαθητές – αγαπητοί γονείς,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στο σχολείο μας έχει ξεκινήσει επίσημα και η εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Πολλοί από εσάς θα έχετε ενημερωθεί ήδη από email σε email ή από viber σε viber… Στην επίσημη ιστοσελίδα του σχολείου μας έχει προστεθεί στην αρχική σελίδα υπερσύνδεσμος με το όνομα ΤΗΛΕ-ΜΑΘΗΜΤΑ ο οποίος σας οδηγεί στις ηλεκτρονικές τάξεις μας. Εκεί έχουμε χρησιμοποιήσει το ψηφιακό εργαλείο e class – ηλεκτρονική τάξη του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου. Πρόκειται για την εκπαιδευτική πλατφόρμα την οποία το Υπουργείο Παιδείας προτείνει σαν επιλογή για ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση (μαθήματα δηλαδή όπου ο εκπαιδευτικός και οι μαθητές δεν χρειάζεται να βρίσκονται στην ίδια χρονική στιγμή – real time). Έτσι, επιλέγοντας ΤΗΛΕ-ΜΑΘΗΜΑΤΑ στην ιστοσελίδα μας οδηγείστε σε έναν πίνακα για να επιλέξετε την τάξη του μαθητή ή τα μαθήματα της ειδικότητας. Για την καλύτερη απόδοση των ΤΗΛΕ-ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ στους μαθητές, καλό θα ήταν να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα (οι μεγάλοι μαθητές μόνοι τους, οι μικροί με τη βοήθεια κάποιου μεγαλύτερου):

  • Δημιουργείστε έναν προσωπικό φάκελο στην επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή σας με το όνομα ΤΗΛΕ-ΜΑΘΗΜΑΤΑ και με υποφακέλους τα ονόματα των μαθημάτων σας.
  • Επισκέπτεστε την ιστοσελίδα μας (https://blogs.sch.gr/1dimlamias/) και επιλέγετε ΤΗΛΕ-ΜΑΘΗΜΑΤΑ και για κάθε μάθημα ελέγχετε στη θέση Έγγραφα εάν υπάρχει κάποιο καινούριο αρχείο – φύλλο εργασίας ή κάποια καινούρια Σύνδεση Διαδικτύου.
  • Στα Έγγραφα, πατώντας επάνω στο όνομα του αρχείου έχετε την επιλογή να κάνετε λήψη – κατέβασμα του αρχείου και να το αποθηκεύσετε στον προσωπικό σας φάκελο που είχατε δημιουργήσει. Όταν κατέβει το αρχείο εμφανίζεται το όνομά του κάτω αριστερά στην οθόνη σας ή εναλλακτικά στον φάκελο Λήψεις. Το ανοίγετε και επιλέγετε αμέσως Αποθήκευση ως τον φάκελό σας. Εδώ έχετε την επιλογή είτε να αντιγράψετε τις ασκήσεις σας στο τετράδιό σας, είτε να πληκτρολογήσετε επάνω στο αρχείο (μην ξεχάσετε να αποθηκεύσετε στο τέλος) είτε να το εκτυπώσετε.
  • Στα Έγγραφα πάλι, θα βρίσκετε και τις λύσεις – απαντήσεις των φύλλων εργασίας που κατεβάσατε σε μεταγενέστερη ημέρα. Το όνομα των αρχείων αυτών θα ξεκινάει με την λέξη ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ και θα ακολουθείται από το όνομα του εγγράφου στο οποίο αναφέρεται. Θα κατεβάζετε και αυτό το αρχείο, έτσι ώστε να ελέγχετε τις απαντήσεις σας, να κάνετε δηλαδή οι ίδιοι διόρθωση…
  • Στις Συνδέσεις Διαδικτύου θα ελέγχετε για ψηφιακές δραστηριότητες (εκπαιδευτικά βίντεο – ηλεκτρονικά βιβλία – ηλεκτρονικές ασκήσεις). Εδώ πατώντας επάνω στον υπερσύνδεσμο μπορείτε να δουλέψετε στον υπολογιστή σας, χωρίς να χρειαστεί να αποθηκεύσετε κάτι. Καθώς οι δραστηριότητες αυτές είναι και εκπαιδευτικές και ευχάριστες, μπορείτε να τις επισκέπτεστε ξανά και ξανά τώρα που έχετε πολύ ελεύθερο χρόνο.

Όλα τα παραπάνω εφαρμόζονται με τη χρήση σταθερού υπολογιστή ή laptop, χωρίς όμως αυτό να είναι δεσμευτικό – υποχρεωτικό. Για οποιαδήποτε παρατήρηση προβλημάτων ή βελτιώσεων στα ΤΗΛΕ-ΜΑΘΗΜΑΤΑ, παρακαλούμε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στο mail@1dimlamias.fth.sch.gr . Το πρόβλημα της καθυστέρησης εμφάνισης των σελίδων είναι γενικό λόγω υψηλού φόρτου επισκέψεων (πανελλαδικά εκπαιδευτικοί και μαθητές προσπαθούν να συνδεθούν) και δεν εξαρτάται από εμάς. Προς το παρόν έχει πολύ καλή ανταπόκριση τις πρωινές ώρες(ας μη ξεχνάμε και το σχολικό μας ωράριο…).

Τα ΤΗΛΕ-ΜΑΘΗΜΑΤΑ είναι η αναγκαία λύση στην παρούσα χρονική στιγμή και στην κατάσταση που βιώνουμε, χωρίς αυτό να αντικαθιστά την προσωπική επικοινωνία με εμάς τους δασκάλους σας. Μπορείτε λοιπόν να επικοινωνείτε μαζί μας μέσω τηλεφώνου ή ηλεκτρονικών μηνυμάτων για οτιδήποτε χρειάζεστε, τα τηλέφωνά μας οι περισσότεροι τα έχετε, διαφορετικά μπορείτε να τα πάρετε από τον διευθυντή του σχολείου.

Παρακαλούνται οι γονείς και οι κηδεμόνες, όσοι δεν το έχουν κάνει, να ανοίξουν λογαριασμό (εγγραφή) για τους μαθητές στο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ (www.sch.gr) στην ηλεκτρονική διεύθυνση  https://register.sch.gr/students . Το όνομα χρήστη και ο κωδικός πρόσβασης που θα σας δοθούν πρέπει να φυλαχθούν, να μη χαθούν. Με αυτά τα στοιχεία οι μαθητές σε επόμενο στάδιο θα μπορούν να εγγράφονται στις ηλεκτρονικές τους τάξεις και έτσι να επικοινωνούν με τους δασκάλους και τους συμμαθητές τους, ακόμα και σε πραγματικό χρόνο , με σύγχρονο τρόπο δηλαδή.

Προς το παρόν, φορέστε το πιο όμορφό σας χαμόγελο, αφιερώστε δημιουργικό χρόνο στα ΤΗΛΕ-ΜΑΘΗΜΑΤΑ μας και ας ευχόμαστε όλοι γρήγορα να επιστρέψουμε στα κανονικά μας μαθήματα και στο αγαπημένο μας σχολείο!!!

Ο Διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου.