Γ τάξη, 2018-19 – Οι 12 άθλοι του σύγχρονου Ηρακλή

Διαφάνεια1

Η συμμετοχή μας για τον πανελλήνιο διαγωνισμό που διοργανώνει το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου SaferInternet4Kids με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου. Η προσπάθεια εκπονήθηκε στα πλαίσια των μαθημάτων της Ιστορίας, των ΤΠΕ και της Ευέλικτης Ζώνης με την εποικοδομητική συνεργασία των μαθητών και των εκπαιδευτικών των δύο τμημάτων της Γ’ τάξης, Κεφαλά Τασούλας (δασκάλα), Καραματσούκη Φούλης (δασκάλα), Τάσση Παρασκευής (πληροφορικός), Ροντογιάννη Μαριάννας (μουσικός), Μαγκλάρα Χαράς (Γαλλικών)

Το κείμενο της συμμετοχής μας:

Οι 12 άθλοι του σύγχρονου Ηρακλή… Όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο!!! Τους 12 άθλους του σύγχρονου Ηρακλή ακολουθούμε, την ασφάλειά μας την ψηφιακή θα εγγυηθούμε!!!

1. Σαν το λιοντάρι της Νεμέας, και με το χρόνο μπροστά στις οθόνες πρέπει εσύ τώρα να παλέψεις. Το χρονόμετρο στη φαρέτρα σου πάντα να έχεις και τις ψηφιακές σου ώρες να μετράς και να ελέγχεις.

2. Τα email τα διαφημιστικά τον υπολογιστή σου τον σκοτώνουν. Σαν της Λερναίας Ύδρας τα κεφάλια, σ’ ένα εσύ αν απαντήσεις, δύο απ’ αυτά φυτρώνουν.

3. Πάντα οι γονείς σου θα φυλάνε την ψηφιακή σου την ασφάλεια, όπως και η Άρτεμις προστάτευε το ελάφι απ΄ την Κερύνεια. Μόνο εκείνους να εμπιστεύεσαι και με αγνώστους στο διαδίκτυο να μην ανακατεύεσαι…

4. Κι αν ο κάπρος στην Ερύμανθο δεν είχε κάνει το check in, ζωντανός τώρα θα ήταν και ελεύθερος από τον Ηρακλή. Δεν χρειάζεται την τοποθεσία σου στο internet να αναφέρεις, γιατί αλλιώς κι εσύ μπορεί να υποφέρεις.

5. Κάτι στο διαδίκτυο μυρίζει όπως οι στάβλοι του Αυγεία. Γι’ αυτό ιστοσελίδες αξιόπιστες να διαβάζεις, μόνο αυτές που έχουνε ουσία.

6. Οι φίλοι σου οι ψηφιακοί, φρόντισε να είναι λίγοι και γνωστοί. Αλλιώς σαν τις Στυμφαλίδες όρνιθες θα πετάνε, και στην ηρεμία σου την ψυχική θα ορμούν και θα χτυπάνε.

7. Στου διαδικτύου να δίχτυα για να μη μπλέξεις, τα προσωπικά σου τα στοιχεία σε αγνώστους ποτέ να μη παρέχεις. Κι αν ο ταύρος του Μίνωα με μυαλό κυκλοφορούσε, το δίχτυ του Ηρακλή θ’ απόφευγε κι ελεύθερος τώρα θα ζούσε.

8. Στο διαδίκτυο να συμπεριφέρεσαι σωστά. Τα άγρια άλογα του Διομήδη να αποφεύγεις, να σέβεσαι τον συνομιλητή σου και πάντα να έχεις αισθήματα φιλικά.

9. Η Ιππολύτη μαζί με της φίλες της έβγαλε μια selfie. Ρώτησε όμως τις Αμαζόνες στο διαδίκτυο αν θέλουνε ν’ ανέβει…

10. Στον υπολογιστή σου το antivirus πάντα να έχεις ενημερωμένο. Γιατί και τα βόδια του Γηρυόνη είχαν τον Όρθο αφοσιωμένο, μα και αυτόν ο Ηρακλής τον σκότωσε τον καημένο.

11. Στο διαδίκτυο τα μήλα των Εσπερίδων αν παραγγείλεις, ξέρεις ότι είναι τα χρυσά;;; Ή μήπως πάλι πίσω πρέπει να τα στείλεις;

12. Σαν τον Κέρβερο, το φοβερό σκυλί, πάντα τους κωδικούς να τους προσέχεις. Μόνο οι γονείς σου μπορούν να τους γνωρίζουν και σε τρίτους ποτέ μη τους παρέχεις…

Είμαστε οι μαθητές της Γ΄ τάξης! Όλοι μαζί προσέχουμε για ένα καλύτερο διαδίκτυο!