Επείγουσα ανακοίνωση

Αγαπητοί γονείς των μαθητών μας,

σας ενημερώνουμε ότι σήμερα 16/9/2020 το πρωί λάβαμε εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων η οποία αναφέρεται στη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση κατά το σχολικό έτος 2020-21, με την οποία εξειδικεύεται λεπτομερώς ο τρόπος που θα παρέχεται η σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα σχολεία Π.Ε. & Δ.Ε. για τις εξής περιπτώσεις:

– Σε μαθητές τάξεων ή ολόκληρων σχολείων που θα τεθούν σε προσωρινή αναστολή ή απαγόρευση λειτουργίας λόγω του κορωνοϊού,

– Σε μαθητές τάξεων ή ολόκληρων σχολικών μονάδων που λειτουργούν κανονικά αλλά οι συγκεκριμένοι μαθητές δεν δύνανται να παρακολουθήσουν με φυσική παρουσία την εκπαιδευτική διαδικασία (είτε γιατί ανήκουν να ομάδες αυξημένου κινδύνου, είτε γιατί συνοικούν με πρόσωπο το οποίο νοσεί από κορωνοϊό είτε γιατί νοσούν οι ίδιοι οι μαθητές από κορωνοϊό είτε επειδή έχουν υποβληθεί σε μοριακή διαγνωστική εξέταση και περιμένουν την έκδοση του αποτελέσματος.

Ταυτόχρονα είμαι υποχρεωμένη να σας ζητήσω, καθώς η εγκύκλιος ορίζει, να με ενημερώσετε το αργότερο έως την Παρασκευή 18/9/2020 στην περίπτωση που κάποιο παιδί σας εμπίπτει στις ομάδες αυξημένου κινδύνου (σύμφωνα με την εγκύκλιο 55339/8-9-2020 (ΦΕΚ 3780τΒ΄) και γι’ αυτό δεν θα πρέπει να παρακολουθεί προσεχώς, τα μαθήματά του στο σχολείο μας και, επίσης, να μου προσκομίσετε έως την ίδια ημέρα τα αναγκαία δικαιολογητικά που να βεβαιώνουν ότι το παιδί σας ανήκει στις ομάδες αυτές (ιατρικές γνωματεύσεις).

Αυτό πρέπει να γίνει, καθώς αναφέρει η εγκύκλιος, με στόχο την άμεση καταγραφή των μαθητών που δεν δύνανται να παρακολουθήσουν με φυσική παρουσία την εκπαιδευτική διαδικασία και, επίσης, με στόχο τον προγραμματισμό, τη διαμόρφωση των αντίστοιχων προγραμμάτων σύγχρονης εκπαίδευσης και την άμεση έναρξη υλοποίησής της.

Θα ήθελα να σας υπενθυμήσω ότι καθημερινά βρίσκομαι στο γραφείο μου και μπορείτε να με ενοχλήσετε τηλεφωνικά ή και με επίσκεψή σας για οποιοδήποτε θέμα σας απασχολήσει στις δύσκολες αυτές στιγμές που βιώνουμε. Απλώς θα ήταν καλό εάν θέλετε να με επισκεφθείτε να μου τηλεφωνείτε πριν έρθετε για να έχω κι εγώ ρυθμίσει αναλόγως το χρόνο μου.

 Η ιδιαιτερότητα της φετινής χρονιάς, ακουμπά όλους μας, μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς και γι αυτόν τον λόγο ζητάμε τη στήριξη και την κατανόησή σας.

Από το σχολείο

 

 

Σχετικά με 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΙΣΑΜΟΥ

Σύμφωνα με πληροφορίες το 1ο Δημ. Σχολ. Κισάμου ιδρύθηκε κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας υπό τον τύπο Κοινοτικό Σχολείο Καστελλίου Κισάμου. Η ίδρυσή του έγινε με δαπάνη των κατοίκων της κοινότητας από τους οποίους και συντηρείτο.

Ως δημόσιο σχολείο άρχισε να λειτουργεί κατά πάσα πιθανότητα από το σχολ. Έτος 1899-1900, αφότου χρονολογούνται και τα επίσημα βιβλία του αρχείου του σχολείου. (ΙΙ/1899 διάταγμα της Κρητικής Πολιτείας, ΦΕΚ 87/7-10-1899


Περισσότερες πληροφορίες

Δείτε όλα τα άρθρα του/της 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΙΣΑΜΟΥ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *