Πασχαλινές Ευχές 2024!

Πλησιάζοντας το Άγιο Πάσχα, οι μαθητές γνώρισαν τα γεγονότα που σχετίζονται με τη Σταύρωση και την Ανάσταση του Θεανθρώπου και ήρθαν σε επαφή με τα κυριότερα έθιμα της κορυφαίας αυτής γιορτής της Ορθόδοξης Χριστιανοσύνης.

Υπέροχες πασχαλινές μυρωδιές ξεχείλισαν στους διαδρόμους, μετατρέποντας το σχολείο σε ένα χαρούμενο εργαστήρι πασχαλινών γλυκισμάτων αλλά και ευφάνταστων κατασκευών. Οι μαθητές με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους, κατασκεύασαν λαμπάδες, έβαψαν και στόλισαν αυγά, έφτιαξαν πασχαλινά καλαθάκια, στεφανάκια και κάρτες με πασχαλινές ευχές, έψησαν πασχαλινά κουλουράκια και τσουρέκια. Επίσης, γνώρισαν τα παραδοσιακά κρητικά κάλαντα του Λαζάρου.

Ας βιώσουμε όλοι με την πρέπουσα συγκίνηση τα Πάθη του Θεανθρώπου κι ας βρούμε την αγαλλίαση και την ανακούφιση στις ψυχές μας μέσα από το θαύμα της Ανάστασης!

Καλό Πάσχα σε όλους με υγεία και με ειρήνη στις καρδιές μας!

1 5347 1 8 114

6 9 10 13 1112 1αρχείο λήψης 1αρχείο λήψης 2αρχείο λήψης 3αρχείο λήψης 5αρχείο λήψηςαρχείο λήψης 4

Σχετικά με 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΙΣΑΜΟΥ

Σύμφωνα με πληροφορίες το 1ο Δημ. Σχολ. Κισάμου ιδρύθηκε κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας υπό τον τύπο Κοινοτικό Σχολείο Καστελλίου Κισάμου. Η ίδρυσή του έγινε με δαπάνη των κατοίκων της κοινότητας από τους οποίους και συντηρείτο.

Ως δημόσιο σχολείο άρχισε να λειτουργεί κατά πάσα πιθανότητα από το σχολ. Έτος 1899-1900, αφότου χρονολογούνται και τα επίσημα βιβλία του αρχείου του σχολείου. (ΙΙ/1899 διάταγμα της Κρητικής Πολιτείας, ΦΕΚ 87/7-10-1899


Περισσότερες πληροφορίες

Δείτε όλα τα άρθρα του/της 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΙΣΑΜΟΥ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *