28η Οκτωβρίου 1940

Εν όψει της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κισάμου πραγματοποίησαν εκδηλώσεις εντός των τμημάτων τους αφιερωμένες στα δεινά του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και στη γενναία αντίσταση της Ελλάδας  απέναντι στην απόπειρα της φασιστικής Ιταλίας να εισβάλει στο έδαφός της. Οι μαθητές μέσα από βίντεο, αφηγήσεις, ταινίες και τραγούδια ακολούθησαν τα ηρωικά βήματα των Ελλήνων από την επιτυχή αντιμετώπιση των ιταλοαλβανικών δυνάμεων  μέχρι τις αντίξοες συνθήκες της γερμανικής κατοχής.

Μια εικόνα, όμως, ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις… Φανταστείτε, λοιπόν, όλες αυτές οι εικόνες, που δημιούργησαν τα παιδιά μας, πόσες λέξεις μπορούν να γίνουν… Κι έτσι, σήμερα ο εσωτερικός χώρος του σχολείου μας γέμισε με τις ένδοξες στιγμές του ελληνικού έθνους.

 

 

Σχετικά με 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΙΣΑΜΟΥ

Σύμφωνα με πληροφορίες το 1ο Δημ. Σχολ. Κισάμου ιδρύθηκε κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας υπό τον τύπο Κοινοτικό Σχολείο Καστελλίου Κισάμου. Η ίδρυσή του έγινε με δαπάνη των κατοίκων της κοινότητας από τους οποίους και συντηρείτο.

Ως δημόσιο σχολείο άρχισε να λειτουργεί κατά πάσα πιθανότητα από το σχολ. Έτος 1899-1900, αφότου χρονολογούνται και τα επίσημα βιβλία του αρχείου του σχολείου. (ΙΙ/1899 διάταγμα της Κρητικής Πολιτείας, ΦΕΚ 87/7-10-1899


Περισσότερες πληροφορίες

Δείτε όλα τα άρθρα του/της 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΙΣΑΜΟΥ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *