Kινητικά παιχνίδια για τα πρωτάκια και τα νηπιάκια

Την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022 στον προαύλιο χώρο του σχολείου μας πρωτάκια και νηπιάκια μαζί έπαιξαν ομαδικά παιχνίδια. Συγκεκριμένα, τα πρωτάκια με χαρά προσπάθησαν να μάθουν στα νήπια τη σκυταλοδρομία με δοκαράκια και τη στόχευση με τα πόδια μετά από κυβίστηση. Στο τέλος ξαπλωμένα στο δάπεδο με τα σώματά τους σχημάτισαν την ευχή: «ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!».

Όλα τα παιδάκια ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό και η χαρά ήταν ζωγραφισμένη στα προσωπάκια τους. Χάρηκαν τα παιχνίδια, χάρηκαν τη συνεργασία, χάρηκαν την ομαδικότητα και κυρίως χάρηκαν την επικοινωνία. Προϋποθέσεις απαραίτητες που θα συμβάλλουν ώστε τα νήπια να υιοθετήσουν μια θετική στάση απέναντι στο Δημοτικό Σχολείο που θα βοηθήσει σε σημαντικό βαθμό την ένταξη και την εξέλιξή τους στο σχολικό περιβάλλον.

Η παραπάνω δράση είναι η πέμπτη και τελευταία που αφορά στο πρόγραμμα της Ομαλής Μετάβασης Νηπίων στο Δημοτικό Σχολείο. Η μετάβαση από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο σηματοδοτεί ένα νέο και σημαντικό στάδιο εξέλιξης τόσο του ίδιου του παιδιού όσο και της οικογένειάς του γι’ αυτό θεωρείται μια από τις κρισιμότερες περιόδους της παιδικής ηλικίας.  Την περίοδο αυτή γίνονται έντονες αλλαγές τόσο στην προσωπικότητα του παιδιού όσο και στο οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον, εκθέτοντάς το σε μια μεγάλη ποικιλία γνωστικών , συναισθηματικών και κοινωνικών απαιτήσεων.

Η αδυναμία προσαρμογής των παιδιών στις νέες αλλαγές μπορεί να έχει μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην περαιτέρω σχολική εξέλιξή τους, την κοινωνικοποίηση αλλά και τη διαμόρφωση βαθύτερων χαρακτηριστικών της προσωπικότητάς τους.

Για την αποφυγή των παραπάνω κινδύνων υλοποιήθηκαν κοινές δράσεις και δόθηκε η ευκαιρία για επικοινωνία και συνεργασία έτσι ώστε τα νηπιάκια να ακολουθήσουν επιτυχημένες μαθησιακές εμπειρίες στο Δημοτικό Σχολείο.

 

Οι εμψυχωτές των παραπάνω δράσεων κα. Αγγελική Μουτσώκου, κα. Έλενα Μάντζαρη, κα. Δήμητρα Βουτσέλη, κα. Βασιλική Μήλα καθώς και οι πολύτιμοι αρωγοί, κ. Σιδέρης Μοτσιόλας Διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου και κα. Μαργαρίτα Μπανιά, προϊσταμένη του 1ου Νηπιαγωγείου Καρπενησίου  εύχονται στα νηπιάκια:

Καλό ξεκίνημα, με υγεία, δύναμη και χαμόγελα αισιοδοξίας.

Σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα τα αγκαλιάζει και τα καλωσορίζει στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Καρπενησίου!

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 

Viber 2022 06 22 22 48 46 972

Viber 2022 06 22 22 46 37 378

 

Viber 2022 06 22 22 51 00 428