Feed
Άρθρα
Σχόλια

«Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, σας ενημερώνουμε ότι η ημερομηνία λήξης των μαθημάτων του διδακτικού έτους 2020 – 2021 στα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία της χώρας (δημόσια και ιδιωτικά), είναι η 25η Ιουνίου 2021, ημέρα Παρασκευή. Η ημερομηνία λήξης του τρέχοντος διδακτικού έτους είναι η 30η Ιουνίου 2021, ημέρα Τετάρτη».
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Π/ΘΜΙΑΣ, Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
& ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΠΤΣΗΣ Συνεχίστε να διαβάζετε ›

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας διοργανώνει επτά (7) Basketball Camps σε ισάριθμες πόλεις της Στερεάς Ελλάδας, από τις 28 Ιουνίου ως τις 7 Αυγούστου, με “συμπαίκτη” τον διεθνή μπασκετμπολίστα και έμπειρο προπονητή ακαδημιών Νίκο Οικονόμου, o οποίος θα διδάξει στα παιδιά βασικές τεχνικές του basket. Στόχος της αθλητικής διοργάνωσης είναι η αναζωογόνηση του αθλητισμού, ενάντια στην πολύμηνη καραντίνα και στους περιορισμούς λόγω Covid – 19, οι οποίοι στέρησαν από τα παιδιά την άθληση, την κοινωνικοποίηση και την ανάπτυξη τους.

Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί σε επτά διαφορετικά γήπεδα, τα οποία παραχωρούν οι συνεργαζόμενοι Δήμοι, στις ακόλουθες περιοχές και ημερομηνίες:

Καρπενήσι (28 Ιουνίου – 3 Ιουλίου)

Λαμία (5 Ιουλίου – 10 Ιουλίου)

Άμφισσα (12 Ιουλίου – 17 Ιουλίου)

Λιβαδειά (19 Ιουλίου – 24 Ιουλίου)

Σχηματάρι & Θήβα (26 Ιουλίου – 31 Ιουλίου)

Χαλκίδα (2 Αυγούστου – 7 Αυγούστου)

 

Ώρες διεξαγωγής:

  • 9:30 – 13:30 (πρωϊνό γκρουπ)
  • 17:00 – 21:00 (απογευματινό γκρουπ)

Η συμμετοχή των παιδιών ηλικίας 6-16 ετών θα είναι δωρεάν και κάθε παιδί θα πάρει ως δώρο αναμνηστικό μπλουζάκι, δίπλωμα συμμετοχής και μετάλλιο. Κατά την διάρκεια του Basketball Camp θα μοιράζεται στα παιδιά κολατσιό, χυμός και νερό.

Δηλώσεις συμμετοχής στο site της Περιφέρειας (κατηγορία «πρωτοβουλίες»): https://pste.gov.gr/basket-stin-peifereia/

 

 

Κωνσταντίνος Γαλάνης
Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Αθλητισμού Στερεάς Ελλάδας

Ο Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας του Σχολείου (άρθρο 37, Ν.4692/2020) επιδιώκει να εξασφαλίζει τις προϋποθέσεις και τις συνθήκες που είναι απαραίτητες για να πραγματοποιείται όσο καλύτερα γίνεται το έργο του σχολείου και να επιτυγχάνονται όσο γίνεται καλύτερα οι στόχοι που θέτουμε κάθε φορά ως σχολική κοινότητα (μαθητές, εκπαιδευτικοί, άλλο επιστημονικό προσωπικό, βοηθητικό προσωπικό, γονείς / κηδεμόνες).
Ο Κανονισμός βασίζεται σε όσα προβλέπονται από την πολιτεία για την εκπαίδευση και τη λειτουργία των δημόσιων και ιδιωτικών Σχολείων, ενσωματώνει αποδεκτές παιδαγωγικές αρχές και είναι προσαρμοσμένος στις ιδιαίτερες συνθήκες λειτουργίας του Σχολείου και τα χαρακτηριστικά της τοπικής σχολικής και ευρύτερης κοινότητας

1o Δημοτικό Σχολείο Σχολικός Κανονισμός Συνεχίστε να διαβάζετε ›

Παρακαλούνται οι Διευθυντές/τριες-Προϊστάμενοι/ες των σχολικών μονάδων να
ενημερώσουν τους γονείς σχετικά με τα κριτήρια επιλεξιμότητας, τον τρόπο υποβολής αιτήσεων και τη διάρκεια του προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα», ώστε οι δικαιούχοι του προγράμματος να καταθέσουν την αίτησή τους, να την ολοκληρώσουν και να κάνουν χρήση των επιταγών που δικαιούνται έως την ημερομηνία λήξης του προγράμματος.
Πιο συγκεκριμένα, οι Διευθυντές/τριες – Προϊστάμενοι/ες χρειάζεται να:
 Αποστείλουν το συνημμένο επεξηγηματικό κείμενο και το συνημμένο εικαστικό σε όλους τους γονείς με e-mail μέσω του MySchool.
 Εκτυπώσουν το εικαστικό και να το αναρτήσουν σε πίνακα ανακοινώσεων εντός της σχολικής μονάδας.
Επίσης επισημαίνουμε στους Διευθυντές/τριες- Προϊσταμένους/ες ότι η επιτυχής ηλεκτρονική διασταύρωση των στοιχείων επιλεξιμότητας για τους μαθητές/τριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης απαιτεί συμφωνία των στοιχείων τους στο Μητρώο ΑΜΚΑ και το Μητρώο MySchool. Σε περίπτωση μη δυνατότητας ηλεκτρονικής διασταύρωσης των στοιχείων κάποιας μαθήτριας ή κάποιου μαθητή, παρότι έχουν ακολουθηθεί όλες οι σχετικές οδηγίες που έχουν δοθεί από την «Ψηφιακή Μέριμνα», οι Διευθυντές/τριες – Προϊστάμενοι/ες των σχολικών μονάδων καλούνται να επικοινωνούν με το Υ.ΠΑΙ.Θ. μέσω των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης Π.Ε. &
Δ.Ε.
Συν: Δυο (2) ηλεκτρονικά αρχεία

Ψηφιακή Μέριμνα-

ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΠΕΞΗΓΗΜΑΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ

EΓΚΥΚΛΙΟΣ ΨΗΦΙΑΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ Τ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

5ης  ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

Το Τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, που εδρεύει στο Καρπενήσι, πραγματοποίησε για  το τρέχον Ακαδημαϊκό Έτος 2020-2021 Εκπαιδευτικά Προγράμματα με σχεδίαση και επιμέλεια της κ. Λάππα Βασιλικής, υπεύθυνης της  Βιβλιοθήκης & Κέντρου Πληροφόρησης.

Στο πλαίσιο αυτών των προγραμμάτων συνεργάστηκε με το  1ο Δημοτικό Σχολείο Καρπενησίου  και  την Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021,  με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για το Περιβάλλον, στο Πάρκο Αποδήμων Ευρυτάνων της πόλης, διοργανώθηκε 3ωρο βιωματικό εργαστήριο περιβαλλοντικών δραστηριοτήτων, με τη μαθητική ομάδα της Ε1΄ Τάξης και την εκπαιδευτικό της κ. Κρεμοπούλου Μαρία, με θεματικό τίτλο « Τα δένδρα κι εμείς».

Οι μαθητές, ενεργοποιώντας τις προ αποκτημένες γνώσεις και δεξιότητες από την συμμετοχή τους στο Εκπαιδευτικό  Πρόγραμμα του Τμήματος Δασολογίας και Δ.Φ.Π. «Στη γειτονιά του γίγαντα», που εφάρμοσαν την τρέχουσα σχολική χρονιά 2020-2021, κατέγραψαν τις πολλαπλές αξίες και τις υπηρεσίες που μας προσφέρουν τα δένδρα διαχρονικά και εστίασαν στην κεντρική ιδέα της δράσης:

 

ΤΑ ΔΕΝΔΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΑ ΑΓΑΘΑ.

 

Ακόμα και αν τυπικά ανήκουν σε κάποιο φυσικό ή νομικό πρόσωπο, τα δένδρα ενός  αστικού πάρκου, μια πόλης, ανήκουν στους δημότες της και είναι στη φροντίδα τους – ηθικά τουλάχιστον.

Οι μαθητές καταγράφουν τα πολλαπλά οφέλη που μας προσφέρουν τα δένδρα ως κύτταρα ενός δάσους ή ενός αστικού χώρου αναψυχής, στο Πάρκο Αποδήμων Ευρυτάνων του Δήμου Καρπενησίου (φωτ. Κρεμοπούλου Μ.)

Τα παιδιά κατανοώντας τις ζωογόνες λειτουργίες των δασών μας ως οικοσυστήματα, έχουν κατανοήσει και την σύνδεσή τους με την κοινωνία μας, την οικογένειά μας και τον εαυτό μας τον ίδιο. Ιδιαίτερα στις μέρες της υγειονομικής κρίσης, είχανε την ευκαιρία να αντιληφθούνε και το μηχανισμό αλληλεπίδρασης με την ψυχική και σωματική μας υγεία και επιβίωση, έτσι που να ζητάνε τα προφανή: να αλλάξουμε προτεραιότητες και να αναλάβουμε δράση για την υγεία των δασών, άρα και τη δική μας υγεία.

Συγχαίρουμε τα παιδιά της μαθητικής ομάδας και τις εκπαιδευτικούς που είχαν την ευθύνη του προγράμματος, για την ολιστική προσέγγιση του θέματος, που ανέδειξε το  κοινωνικό μήνυμα με το σύνθημα «ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΣ ΓΗΣ ΤΟ ΠΟΙΗΜΑ», ως ένα μήνυμα προς την τοπική κοινωνία, με παγκόσμιες προεκτάσεις.

Ένα κοινωνικό μήνυμα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης για την προστασία των δασών και της βιοποικιλότητας που υποστηρίζουν, από τους μαθητές/τριες της Ε1΄Τάξης του 1ου Δημ. Σχολείου Καρπενησίου (φωτ. Κρεμοπούλου Μ.)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε1

 

ΘΕΜΑ: Εγκύκλιος προϋποθέσεων και διαδικασιών:
α) για την έγκριση παράλληλης στήριξης συνεκπαίδευσης,
β) για την έγκριση στήριξης από Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό, και
γ) για την έγκριση στήριξης από Σχολικό Νοσηλευτή, μαθητών/τριών για το διδακτικό έτος 2021-2022.

Στο πλαίσιο εκπαιδευτικής δράσης της Περιφερειακής Διεύθυνσης  Εκπαίδευσης  Στερεάς Ελλάδας με θέμα: «Το αποτύπωμα του 1821 στον τόπο μου», ο μαθητής του ΣΤ1, Καραντάνας Γεώργιος έγραψε το ποίημα : «Ήρωες μες τα στενά».

Συγχαρητήρια Γιώργο, καλή πρόοδο!

«Ήρωες μες τα στενά»

 

 Ήρωες μες στα στενά

στα λαγκάδια , στα βουνά

ήρωες μες στη σκλαβιά

ψάχνουν τον δρόμο, λευτεριά.

Άντρες με τις φουστανέλες

πολεμούν με την τουρκιά

κι οι γυναίκες  με μαντίλες

βοηθούν με μια καρδιά.

Όλοι τους με τα κουμπούρια

όλοι ανάβουνε πυρά

μες τους θάμνους τα βραχάκια

περιμένουνε , χτυπάν.

Το θάνατο δεν φοβηθήκαν

όρμηξαν  πάνω σαν θεριά

και στο τέλος κοιμηθήκαν

μια για πάντα ελευθεριά.

Ήρωες, θριαμβευτές

νικητές και στη ζωή

σκλαβωμένοι επί αιώνες

ελεύθεροι όμως στην ψυχή.

 Γιώργος Καραντάνας

                                                                                                                                                     2/3/2021 Συνεχίστε να διαβάζετε ›

Στο πλαίσιο εκπαιδευτικής δράσης της Περιφερειακής Διεύθυνσης  Εκπαίδευσης  Στερεάς Ελλάδας με θέμα: «Το αποτύπωμα του 1821 στον τόπο μου», οι μαθητές του ΣΤ1, υπό την καθοδήγηση της Σπαθάρα Αικατερίνης καθηγήτριας Εικαστικών και την θεωρητική υποστήριξη του δασκάλου του τμήματος Φλώρου Κωνσταντίνου στο ιστορικό κομμάτι, δημιούργησαν τρισδιάστατες φιγούρες (αγαλματίδια) από πλαστελίνη, απεικονίζοντας γνωστούς και άγνωστους Έλληνες ήρωες και Τούρκους στρατιωτικούς.

Τα παιδιά εμπνεύστηκαν από εικαστικά έργα τέχνης και μνημεία. Συγχαρητήρια για το ενδιαφέρον, την υπομονή και τον κόπο τους!

1ο ΔΣ ΣΤ1 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα

1ο ΔΣ ΣΤ1 Γεώργιος Καραϊσκάκης

1ο ΔΣ ΣΤ1 Ήρωες 1821 και Τούρκοι με τον Δράμαλη

1ο ΔΣ ΣΤ1 Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

1ο ΔΣ ΣΤ1 Κιουταχής

1ο ΔΣ ΣΤ1 κλεφτόπουλο

1ο ΔΣ ΣΤ1 Μαντώ Μαυρογένους και Κωνσταντίνος Κανάρης

1ο ΔΣ ΣΤ1 Παπαφλέσσας

1ο ΔΣ ΣΤ1 σφαγιασμένος Δράμαλης Συνεχίστε να διαβάζετε ›

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες

Σας υπενθυμίζουμε ότι από σήμερα Δευτέρα 31.05.2021 μέχρι και το Σάββατο 05.06.2021 ξεκινά η διάθεση των selftest για εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Η διάθεση αυτή ισχύει για τις εβδομάδες 07.06.2021 και 14.06.2021.

Αγαπητοί γονείς.

Με το υπ. αριθμ. Φ16/162801/Δ2/27-11-2020 έγγραφο του Υ.ΠΑΙ.Θ. έχει εγκρίνει την υλοποίηση του Εκπαιδευτικού προγράμματος «Ολυμπιακή Παιδεία – Ολυμπιακή Εβδομάδα στα σχολεία». Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα σύνολο δράσεων που αναδεικνύουν τη μορφωτική και εκπαιδευτική αξία των Ολυμπιακών Αγώνων. Οι δράσεις αφορούν την απόκτηση γνώσης, αθλητικών και κοινωνικών δεξιοτήτων και αξιών. Συνδυάζουν την αρχαία και σύγχρονη ιστορία των Αγώνων με την εκμάθηση δεξιοτήτων σχετικών με την ένταξη των μαθητών/τριών στο σχολικό κοινωνικό περιβάλλον.

Το πρόγραμμα «Ολυμπιακή Παιδεία-Ολυμπιακή Εβδομάδα» θα υλοποιηθεί από την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία (ΕΘΝ.Ο.Α.) σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του Υ.ΠΑΙ.Θ, με τις εξής απαραίτητες προϋποθέσεις:

  1. Η συμμετοχή των μαθητών/τριών να είναι προαιρετική και δωρεάν.
  2. Η συμμετοχή των μαθητών/μαθητριών στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα να γίνεται με την ενυπόγραφη συγκατάθεση των γονέων/κηδεμόνων τους.
  3. Να τηρείται το θεσμικό πλαίσιο περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων των συμμετεχόντων μαθητών/μαθητριών, εκπαιδευτικών και γονέων/κηδεμόνων, βάσει της κείμενης νομοθεσίας και να μην επιτρέπεται σε καμία περίπτωση η βιντεοσκόπηση, η φωτογράφιση και η μαγνητοφώνηση μαθητών και μαθητριών.
  4. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί διαδικτυακά από τους υπεύθυνους εκπαιδευτικών προγραμμάτων της ΕΘΝΟΑ σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων.
  5. Η διάρκεια της Ολυμπιακής Εβδομάδας να μην ξεπερνά τις τέσσερις (04) διδακτικές ώρες και να γίνεται με την παρουσία του εκπαιδευτικού της Φυσικής Αγωγής.
  6. Προς ενημέρωση κάθε ενδιαφερόμενου η παρούσα έγκριση αναρτάται στην ιστοσελίδα του Υ.ΠΑΙ.Θ. http:// edu-gate.minedu.gov.gr/

ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ_ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΟΝΕΑ

Παλιότερα Άρθρα »

Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων