Ιστορίες με Λάμψη

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου στις 15 Φεβρουαρίου, οι μαθητές της Β΄ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καρπενησίου συμμετείχαν με την ιστορία “Χελωνο-νιτζάκια” στη δράση αλληλεγγύης Ιστορίες με ΛΑΜΨΗ του Συλλόγου ΛΑΜΨΗ. Οι μαθητές κλήθηκαν να φανταστούν και να γράψουν μια ιστορία στηριζόμενοι σε 5 λέξεις: νυχτοφύλακας, υποβρύχιο, λογόφερνε, κατακαλόκαιρο, σιδέρωνε.

Ο Σύλλογος ΛΑΜΨΗ είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που στοχεύει στην ιατρική και ψυχολογική υποστήριξη των παιδιών που πάσχουν από νεοπλασματικές ασθένειες και των οικογενειών τους.

Η Β΄ τάξη στα πλαίσια των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων γνώρισε τις τελευταίες εβδομάδες τις έννοιες «εθελοντισμός» και «αλληλεγγύη». Με την συμμετοχή τους στη δράση Ιστορίες με Λάμψη οι μαθητές ευαισθητοποιήθηκαν απέναντι σε παιδιά με σοβαρά προβλήματα υγείας και έδειξαν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους. Οι ιστορίες που δημιουργήθηκαν στα πλαίσια της δράσης θα διαβαστούν από μικρά παιδιά που χρόνια παλεύουν να ξεπεράσουν τα προβλήματα υγείας και να ξανακερδίσουν την παιδική τους ηλικία.

 


book title
Διαβάστε το βιβλίο στο StoryJumper