Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες των μαθητών και μαθητριών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας
Στο πλαίσιο της διεύρυνσης του ωραρίου του ολοήμερου σχολείου, λειτουργούν στο σχολείο μας το σχολ. έτος 2024-2025 «Σχολικοί Μαθητικοί Όμιλοι». Οι Μαθητικοί Όμιλοι εντάσσονται, για συνεχόμενο δίωρο καθημερινά και με ενδιάμεσο ολιγόλεπτο διάλειμμα, στην 3η ζώνη του ολοήμερου και υλοποιούνται από τις 4.00 μ.μ. έως τις 5.30 μ.μ.
Οι Σχολικοί Μαθητικοί Όμιλοι έχουν στόχο την ολόπλευρη ανάπτυξη των μαθητών και την καλλιέργεια των ιδιαίτερων ικανοτήτων, κλίσεων και ενδιαφερόντων τους. Επιπρόσθετα, στόχο έχουν να διαμορφώσουν ένα περιβάλλον από ερεθίσματα και δυνατότητες επιλογών, που θα διεγείρουν τη δημιουργικότητα, τη φαντασία και την ευελιξία της σκέψης των παιδιών. Στους Ομίλους οι εκπαιδευτικοί μας αξιοποιούν σύγχρονες διδακτικές μεθόδους, οπτικοακουστικά και τεχνολογικά μέσα διδασκαλίας και σχεδιάζουν καινοτόμες δράσεις, στο πλαίσιο των οποίων οι μαθητές μας αυτοσχεδιάζουν, δημιουργούν και ψυχαγωγούνται ενώ παράλληλα ανακαλύπτουν νέες γνώσεις και δεξιότητες.
Όσοι εγγεγραμμένου μαθητές του Ολοήμερου επιθυμούν, μπορούν να επιλέξουν και να συμμετέχουν σε έναν ή και σε δύο από τους παρακάτω προσφερόμενους Ομίλους που υλοποιούνται στο σχολείο μας, προσκομίζοντας την Υπεύθυνη Δήλωση που επισυνάπτουμε.
Αναλυτικότερα:
ΔΕΥΤΕΡΑ: «ΜΟΥΣΙΚΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ – Μικροί μουσικοί…Μεγάλα θαύματα» – Υπεύθυνη εκπ/κός η κα Γάκη Ευγενία
Το μουσικοπαιδαγωγικό εργαστήρι με τίτλο: «μικροί μουσικοί Μεγάλα θαύματα» είναι ενταγμένο στα πλαίσια του εκπαιδευτικού Ομίλου του Διευρυμένου Ολοήμερου Προγράμματος.
Πρόκειται για βιωματική εκπαιδευτική δράση που ενθαρρύνει την ενεργητική συμμετοχή των παιδιών με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο.
Βασικός στόχος είναι να βάλουμε τις βάσεις και να δώσουμε στα παιδιά εκείνα τα μουσικά εφόδια που θα χρειαστούν στην αρχή της μουσικής τους αναζήτησης. Θα μάθουμε να τραγουδάμε στο σωστό τόνο, να πειραματιστούμε με τον ήχο, να ανακαλύψουμε τη φωνή μας, να δημιουργούμε και να παίζουμε με τον ρυθμό, να έρθουμε σε επαφή με διάφορα μουσικά όργανα, να ενορχηστρώνουμε τα μουσικά μας έργα και να τα εκτελούμε με ακρίβεια.
Κάθε παιδί είναι προικισμένο με μουσικές δυνατότητες, οι οποίες πρέπει να ενεργοποιηθούν μέσα από την ενασχόλησή του με τη μουσική, παρέχοντάς τους τα κατάλληλα ερεθίσματα ερεθίσματα αλλά και ενθάρρυνση.
ΥΓ. (Για την καλύτερη διεξαγωγή του μαθήματος ο μέγιστος αριθμός μαθητών θα είναι 10. Αν οι ενδιαφερόμενοι μαθητές είναι περισσότεροι θα γίνει κλήρωση)
Διαβάστε όλο το άρθρο »