ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Τη Δευτέρα 10 Μαΐου 2021 θα επαναλειτουργήσει η δια ζώσης εκπαίδευση.

Τόσο η Πρωινή Ζώνη όσο και το Ολοήμερο Σχολείο θα λειτουργήσουν κανονικά.

Επίσης, η σίτιση θα ξεκινήσει τη Δευτέρα κανονικά.

Για την απρόσκοπτη επανέναρξη της δια ζώσης λειτουργίας της σχολικής μας μονάδας σας ενημερώνουμε και για τη διενέργεια self test που πρέπει να ακολουθηθεί:

       Α. Προμήθεια self test

Η προμήθεια του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου γίνεται δωρεάν από το φαρμακείο με την επίδειξη του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.), του προσωρινού Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Π.Α.Μ.Κ.Α.) ή του Προσωρινού Αριθμού Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (Π.Α.Α.Υ.Π.Α.) και της αστυνομικής ταυτότητας ή οποιουδήποτε άλλου εγγράφου ταυτοποίησης

   Β.Διαδικασία self test

To  self test διενεργείται στο σπίτι σύμφωνα με τις οδηγίες των ενημερωτικών φυλλαδίων. Για τους/τις ανήλικους/ες μαθητές/τριες ηλικίας κάτω των δεκατριών (13) ετών ο δωρεάν αυτο-διαγνωστικός έλεγχος διενεργείται με τη βοήθεια του γονέα/κηδεμόνα. Οι μαθητές/τριες κάνουν το self-test στο σπίτι τους την προηγούμενη μέρα. Στην πλατφόρμα https://self-testing.gov.gr, υπάρχει video που υποδεικνύει τον τρόπο χρήσης του τεστ. Άρα το πρώτο τεστ θα πρέπει να γίνεται την Κυριακή και το δεύτερο την Τετάρτη.

Γ. Δήλωση αποτελέσματος του self test

Οι γονείς δηλώνουν το αποτέλεσμα του self-test μέσω της πλατφόρμας https://self testing.gov.gr, στην οποία εισέρχονται με τους κωδικούς taxisnet, καταχωρώντας συγκεκριμένα στοιχεία, όπως πατρώνυμο, μητρώνυμο, ΑΜΚΑ και το αποτέλεσμα του self-test.

   Δ. Αν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό…

Για τους μαθητές θα εκδίδεται η Σχολική κάρτα μέσω της ίδιας πλατφόρμας https://self- testing.gov.gr  (υπάρχει η δυνατότητα εκτύπωσης).

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόσβαση σε εκτυπωτή, οι γονείς θα μπορούν να γράφουν μια χειρόγραφη δήλωση που θα περιέχει τα ίδια ακριβώς στοιχεία με τη σχολική κάρτα. Η ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΓΟΝΕΑ.

Την κάρτα αυτή οι μαθητές/τριες την φέρουν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ μαζί τους κάθε μέρα και την επιδεικνύουν στους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς την 1η ώρα της Δευτέρας και της Πέμπτης καθώς και σε περίπτωση που ζητηθεί επίδειξή της από εκπαιδευτικό ή από τον Διευθυντή – Υποδιευθυντές του Σχολείου.

Δίχως αυτήν δε θα επιτραπεί η είσοδος του παιδιού στο σχολείο.

 

   Ε. Αν το αποτέλεσμα είναι θετικό…

α. Θα εκδίδεται δήλωση θετικού αποτελέσματος, μέσω της πλατφόρμας self testing.gov.gr, για τη διενέργεια δωρεάν επαναληπτικού ελέγχου rapid test σε δημόσια δομή.

Η λίστα με τις δημόσιες δομές περιλαμβάνεται στην πλατφόρμα self testing.gov.gr.

β. Αν το επαναληπτικό τεστ είναι θετικό θα ακολουθείται το πρωτόκολλο του Ε.Ο.Δ.Υ. Αν το επαναληπτικό τεστ είναι αρνητικό οι μαθητές/τριες θα λαμβάνουν σχετική βεβαίωση από το σημείο εξέτασης και θα επιστρέφουν στο σχολείο.

Η χρήση του self-test δρα συμπληρωματικά στα ήδη ισχύοντα μέτρα, που περιλαμβάνουν υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, διαφορετικά διαλείμματα για ομάδες μαθητών, σταθερές ομάδες μαθητών σε αθλήματα και άλλες δραστηριότητες, χρήση αντισηπτικών, σχολαστικούς καθαρισμούς χώρων, τακτικούς αερισμούς χώρων, ειδικότερα τώρα που και ο καλός καιρός βοηθά κ.α. Επίσης θα παρακαλούσαμε να αποφεύγονται τα κεράσματα και η ανταλλαγή πραγμάτων μεταξύ των μαθητών. Παραμένει η ισχυρή σύσταση για αυστηρή τήρηση όλων των μέτρων προστασίας, αφού το self- test είναι ένα συμπληρωματικό εργαλείο που αφορά κυρίως στην έγκαιρη ανίχνευση ασυμπτωματικών φορέων

Η συνεργασία όλων είναι απαραίτητη ώστε να γίνει ομαλά η επιστροφή στα σχολεία μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *