Στην Ολυμπιακή Ακαδημία το σχολείο μας!

Οι μαθητές του 1ο Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αιγίου έδωσαν το παρόν στην τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή της Ολυμπιακής Ακαδημίας, συνοδεία των εκπαιδευτικών Τζέλη Κωνσταντίνα (καθηγήτρια ειδικής φυσικής αγωγής), Τσουκαλά Ευαγγελία (ψυχολόγος) και Νικολακοπούλου Πηνελόπη (ειδικό βοηθητικό προσωπικό).

Mε μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε στις εγκαταστάσεις της Αρχαίας Ολυμπίας από τις 31 Μαίου έως τις 2 Ιουνίου 2024, το πρόγραμμα Ολυμπιακής Παιδείας ‘’4 η Ολυμπιακή εβδομάδα’’ στα Σχολεία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας στο οποίο συμμετείχαν 12 σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας, εκπαίδευσης, 1 Σχολείο της Κύπρου, 1 Σχολείο της Ομογένειας από την Αφρική και 1 Σχολείο της Ομογένειας από τη Γερμανία, μετά από κλήρωση που είχε γίνει.

Η θεματική ενότητα της Ολυμπιακής εβδομάδας 2024, ήταν «H Ολυμπιακή εβδομάδα στο δρόμο για το Παρίσι 2024». Στην 4η Ολυμπιακή εβδομάδα συμμετείχαν 5.376 σχολεία με 234.071 χιλιάδες μαθητές/τριες απ’ όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ομογένεια δημιουργώντας νέο ρεκόρ.

 

Στην Αρχαία Ολυμπία οι μαθητές και οι μαθήτριες καθώς και οι συνοδοί τους που συμμετείχαν έμειναν κατενθουσιασμένοι. Τα παιδιά γνώρισαν Ολυμπιονίκες, Παγκόσμιους και Ευρωπαϊκούς πρωταθλητές που υπηρετούν με συνέπεια το Ευ Αγωνίζεσθαι και τα Ολυμπιακά Ιδεώδη, είχαν την ευκαιρία να μυηθούν στη σκοποβολή, το χαντμπολ,το λειζερ ραν, την κωπηλασία, την άρση βαρών, αγωνίσματα στίβου και το πρωτοποριακό παιχνίδι Run and Out.

Παράλληλα, ενημερώθηκαν από τη Δρ Πέλλα Πετράκη-Καββαδία για τη συμβολή της άσκησης στη βελτίωση της υγείας, όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες έλαβαν μία κάρτα υγείας ως οδηγό για ένα υγιεινό τρόπο ζωής και καλών συνηθειών για την υγεία, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για να αποκτήσουν σωστές συνήθειες και ένα υγιεινό τρόπο ζωής. Επίσης, συμμετείχαν σε πολλά διαδραστικά παιχνίδια και ομάδες εργασίας, με σενάρια διαχείρισης της ήττας κάτω από διαφορετικές οπτικές γωνίες, τον εκφοβισμό και έγιναν για λίγο μικροί δημοσιογράφοι, παρουσιάζοντας τη δική τους ραδιοφωνική εκπομπή, έχοντας κάνει μία «εικονική» συνέντευξη με έναν Ολυμπιονίκη/Παραολυμπιονίκη τα οποία τους έδωσαν πλήρη χαρά και ευχαρίστηση και αποχαιρέτησαν την Αρχαία Ολυμπία κατενθουσιασμένοι!Η εκπαιδευτική επίσκεψη έκλεισε με την επίσκεψη μας στο περιβαλλοντικό κέντρο του Κούμανι και ακολούθησε περιβαλλοντική δράση στο πανέμορφο δάσος της Φολόης.

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως όλους τους Ολυμπιονίκες και διακεκριμένους αθλητές, οι οποίοι έκαναν ακόμη πιο όμορφο αυτό το τριήμερο για όλους τους μαθητές/τριες, εμπνέοντας τους και δίνοντας τους την ευκαιρία να νιώσουν την αύρα και τη μαγεία αυτού του τόπου και τον συνεργάτη της ΕΘΝΟΑ κύριο Σπύρο Αυγουστή για την πολύτιμη συμβολή του στη επιτυχία του προγράμματος.

Το 1ο Ειδικό σχολείου Αιγίου θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά τους όλους τους παράγοντες της Ολυμπιακής Ακαδημίας και ιδιαίτερα την Διευθύντρια της ΕΘΝΟΑ κ.Ντενίζ Παναγοπούλου για τον συντονισμό όλου του προγράμματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση