1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ

Πρώτοι και καλύτεροι!

Πρόσκληση σε ενημερωτική διαδικτυακή εκδήλωση για εκπαιδευτικούς και γονείς για το πρόγραμμα «ΑΙΜΑ πια!» | Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024 | 17:30

Μαρ 202418

Πρόσκληση σε ενημερωτική διαδικτυακή εκδήλωση για εκπαιδευτικούς και γονείς για το πρόγραμμα «ΑΙΜΑ πια!»

γονείbanner ΑΙΜΑ εκδήλωσης για το πρόγραμμα «ΑΙΜΑ πια!»

Η Διεύθυνση ΠΕ Δυτικής Αττικής, ως συνεργαζόμενος φορέας, σας προσκαλεί την Πέμπτη 21 Μαρτίου ώρες 17:30-19:00 στην διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση στο πλαίσιο του προγράμματος «ΑΙΜΑ πια! … Παίζουμε, μαθαίνουμε και το αίμα δεν φοβόμαστε!».

Η εκδήλωση αποτελεί μέρος του προγράμματος «ΑΙμα πια! … Παίζουμε, μαθαίνουμε και το αίμα δεν φοβόμαστε!», στη διάρκεια του οποίου πραγματοποιήθηκαν 10 εργαστήρια θετικών επιστημών σε διαδικτυακή σύνδεση με το Μουσείο Φυσιολογίας του ΕΚΠΑ, όπου συμμετείχαν 570 παιδιά Ε΄ & ΣΤ΄ Δημοτικού από σχολεία της Δυτικής Αττικής, μαθαίνοντας για τον ρόλο του αίματος στον ανθρώπινο οργανισμό, τη διαδικασία αιμοληψίας και την αξία των προληπτικών εξετάσεων, μέσα από βιωματικά πειράματα, παρατήρηση στο μικροσκόπιο και συζήτηση.

Η ενημερωτική εκδήλωση έχει στόχο να ενδυναμώσει τους εκπαιδευτικούς και γονείς/κηδεμόνες των παιδιών και να συμβάλλει στην επιστημονικά έγκυρη ενημέρωση και αντιμετώπιση του ειδικού φόβου των παιδιών για τις εξετάσεις και το αίμα, καθώς και την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των ιώσεων στο σχολείο και στο σπίτι. Εκπαιδευτικοί και γονείς/κηδεμόνες θα έχουν την δυνατότητα να συνδεθούν διαδικτυακά με το Εργαστήριο Φυσιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας, να ενημερωθούν από τους/τις εισηγήτριες/ές και να εκφράσουν τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς τους λαμβάνοντας πρακτικές οδηγίες από έγκυρους επιστήμονες.   Γονείς και εκπαιδευτικοί  θα μπορούν να συνδεθούν στον ίδιο σύνδεσμο.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μέσω Zoom στον σύνδεσμο:

https://us02web.zoom.us/j/85728234562?pwd=YWV3clhPYU9YT3lFaXRrMXNPb0VTUT09

Meeting ID: 857 2823 4562

Passcode: 856202

 

Πρόγραμμα Εκδήλωσης

Θέμα Εισηγητής/Εισηγήτρια
Ι. Καλωσόρισμα Αναστάσιος Φιλίππου

Αν. Καθηγητής Πειραματικής Φυσιολογίας – Φυσιολογίας της Άσκησης, Ιατρική Σχολή, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

ΙΙ. «Εμβολιασμοί και εξετάσεις ρουτίνας στα παιδιά. Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς» Παναγιώτα Αναστασοπούλου

Παιδίατρος, Επιμελήτρια Α’ Παιδιατρική κλινική, ΓΝΕ ΘΡΙΑΣΙΟ

 

ΙΙΙ. «Προασπίζοντας την υγεία των παιδιών: Βασικές αρχές πρόληψης λοιμώξεων» Ακριβή Αρβανίτη

MSc in Public Health, Προϊσταμένη Τμήματος Επισκεπτών Υγείας, Συντονίστρια Προγραμμάτων Αγωγής Υγείας, Τομέας Δημόσιας Υγείας, ΓΝΕ ΘΡΙΑΣΙΟ

IV. Συζήτηση – Ερωτήσεις
V. Ευχαριστίες – Αποχαιρετισμός

Το πρόγραμμα διεξάγεται με δωρεά από το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου

στο πλαίσιο του προγράμματος “Σημεία Στήριξης” που συγχρηματοδοτούν 10 κοινωφελείς οργανισμοί.

Η Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αλεξάνδρα Τσίγκου

Η Διευθύντρια Δ.Π.Ε. Δυτικής Αττικής

Κωνσταντίνα Κολλιοπούλου

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Μάρτιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Σαν σήμερα

27/4/1941: Αυτοκτονεί η συγγραφέας Πηνελόπη Δέλτα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάληψη της Αθήνας από τους Γερμανούς.
Ήταν η πρώτη συγγραφέας που έγραψε παιδικά βιβλία στη δημοτική γλώσσα. Μερικά από αυτά είναι: Ο Μάγκας, Τρελαντώνης, Στα μυστικά του βάλτου.
   - Σχετικές αναρτήσεις



Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων