“Ο Καραγκιόζης Ψαράς”
Την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου οι μαθητές/τριες των τάξεων Α΄και Β΄ των συναυλιζόμενων σχολείων 1ου και 4ου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια ευχάριστη παράσταση Καραγκιόζη.
Ήταν μια ξεχωριστή παράσταση θεάτρου σκιών, με τίτλο “Ο Καραγκιόζης Ψαράς”, φέρνοντας στα παιδιά το μήνυμα της προστασίας του περιβάλλοντος και της ανάγκης για μείωση των πλαστικών στη θάλασσα.
Η ιστορία ανέδειξε την ανάγκη να προστατεύουμε τις θάλασσες από τα πλαστικά και να υιοθετούμε περιβαλλοντικά υπεύθυνες συνήθειες, όπως η ανακύκλωση. Οι χαρακτήρες, με το γνωστό τους χιούμορ, έδωσαν στα παιδιά το μήνυμα ότι όλοι μπορούμε να συμβάλουμε στη σωτηρία του πλανήτη μας, ακόμα και με μικρές πράξεις.
Μετά την παράσταση, ο καραγκιοζοπαίχτης έκανε μια σύντομη παρουσίαση, δείχνοντας στα παιδιά τις φιγούρες και εξηγώντας πώς λειτουργεί το θέατρο σκιών. Τα παιδιά έμαθαν πώς κινείται ο Καραγκιόζης με το ξύλινο κοντάρι και πώς ζωντανεύουν οι διάφοροι χαρακτήρες.
Το σχολείο μας ευχαριστεί θερμά τον καραγκιοζοπαίχτη για την όμορφη εμπειρία και τα πολύτιμα διδάγματα που μας πρόσφερε.