Η Β΄ΤΑΞΗ, 2η ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΗΣ HELMEPA

6 1

 

H Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος – HELMEPA προκήρυξε  Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ζωγραφικής για τις Ομάδες της Παιδικής HELMEPA της σχολικής χρονιάς 2023-2024 με θέμα:

 «Μην ψαρώνεις! Μπορούμε να σώσουμε τις θάλασσες».

post social media 1 

Οι μαθητές/τριες της Β΄ τάξης του σχολείου μας, με την καθοδήγηση της δασκάλας τους κ. Καπράλου Θεοδώρας κατέκτησε το Β΄ βραβείο  στη 2η κατηγορία για τις Α΄, Β΄, Γ΄ τάξεις του Δημοτικού.

2η κατηγορία: Α’, Β’, Γ’ Τάξεις
Α’ ΒΡΑΒΕΙΟ:  Παιχνιδοκαμώματα, Ρέθυμνο, Α’, Β’ Τάξεις
Β’ ΒΡΑΒΕΙΟ:  1ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού, B’ Τάξη
Γ’ ΒΡΑΒΕΙΟ:  2ο Δημοτικό Σχολείο Σκύδρας, Γ’ Τάξη

Με μια πανέμορφη ομαδική εργασία, γεμάτη χρώματα και θάλασσα, ψάρια, φυτά, γλάρους, βαρκούλες και παιδιά, οι μαθητές έστειλαν το  μήνυμά τους για καθαρές θάλασσες.

«Μην ψαρώνεις! Μπορούμε να σώσουμε τις θάλασσες».

Συγχαρητήρια στους μαθητές/τριες του σχολείου μας και στη δασκάλα τους!

4

 

 

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

 

 

1 2

Την Τετάρτη 5/6/2024,  οι τάξεις Ε΄και ΣΤ΄, όλων των Σχολείων του Αλμυρού και της Ευξεινούπολης είχανε δώσει ραντεβού στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλμυρού. Εκεί παρακολούθησαν την πραγματοποίηση  παρουσίασης σχετικά με την Παραβατικότητα των Ανηλίκων.

Διοργανωτές της ενημερωτικής εκδήλωσης ήταν οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων, ο Δήμος Αλμυρού, σε συνεργασία με το  Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας “Πρόταση Ζωής” και τον Ανθυπαστυνόμο ,  της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, κ. Σκόνδρα Γεώργιο.

Τι είναι Σχολικός Εκφοβισμός; Ποιες μορφές έχει; Πώς μπορούμε να τον αντιμετωπίσουμε; Τι είναι διαδίκτυο; Πόσο ασφαλές είναι; Ποιους κινδύνους έχει;….. Σε αυτά και σε άλλα ερωτήματα απάντησαν οι υπεύθυνοι της δράσης. Με αμεσότητα και παραστατικότητα κέντρισαν το ενδιαφέρον των μαθητών/τριών που συμμετείχαν ενεργά καθ΄ όλη τη διάρκεια της παρουσίασης και τα μηνύματα που έλαβαν ήταν πολλά και ξεκάθαρα.

Ανάμεσα στα σχολεία που έκαναν σχετικές παρουσιάσεις ήταν και το δικό μας, Μαθητές/τριες της ΣΤ΄τάξης  παρουσίασαν ένα μικρό θεατρικό σχετικά με τον σχολικό εκφοβισμό.

Ευχαριστούμε τους υπεύθυνους της διοργάνωσης για την πρόσκληση και ιδιαίτερα τους ομιλητές για  την τόσο επίκαιρη και ενδιαφέρουσα ενημέρωση που έγινε στους μαθητές/τριες.

20240605 104404 20240605 114746 1

IMG d82b2a120472fe8ca7c950f78407421a V IMG fe47ae35ec7249c907e84f1603b553d1 V