ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗ ΣΕΙΣΜΙΚΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ

Οι Διευθύνσεις των  1ου  και 4ου  Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού καθώς  και του 4ου Νηπ/γείου  διοργάνωσαν και υλοποίησαν διασχολική επιμόρφωση με θέμα: “Πυρασφάλεια και πρόληψη σεισμικού κινδύνου στις σχολικές μονάδες” με εισηγητή τον Διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Δρυμώνα, Υποπυραγό Στέλιο Κανατούλα, την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2024 στη 13:30 μ.μ.,  σε αίθουσα του ισογείου του 4ου Δημοτικού Αλμυρού. Ο κ. Κανατούλας, συνοδευόμενος από τον πυροσβέστη κ. Παναγιώτη Σκούρα, ενημέρωσαν αναλυτικά και κατανοητά τους εκπαιδευτικούς του σχολικού συγκροτήματος πάνω σε θέματα πρακτικά αναφορικά με την πυρασφάλεια και τον σεισμικό κίνδυνο. Παρουσιάστηκαν  τα είδη πυροσβεστήρων, ο τρόπος χρήσης τους και την περίσταση για την οποία χρησιμοποιείται ο καθένας. Έγινε αναφορά σε πρακτικά θέματα ασφαλείας και πρόληψης σε σχολικές μονάδες (εκκένωση, έξοδοι κινδύνου, οργάνωση πυροσβεστήρων, εξοπλισμός σχολικών μονάδων, κτλ).

Ευχαριστούμε θερμά τον Διοικητή, κ. Στέλιο Κανατούλα, και τον πυροσβέστη του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Δρυμώνα, κ. Παναγιώτη Σκούρα, που απάντησαν με προθυμία στην πρόσκλησή μας και μας επιμόρφωσαν αναλυτικά και κατανοητά πάνω σε πρακτικά θέματα πυρασφάλειας και σεισμικού κινδύνου στις σχολικές μονάδες.

1 1 2 1 3

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

    Ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΛΥΚΟΣ

12

Την Πέμπτη 18/6/24 οι μαθητές των Α’ ,Β’ και Γ’ τάξεων του σχολείου μας παρακολούθησαν ένα ενδιαφέρον μουσικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Η κρατική ορχήστρα Θεσσαλονίκης, σε ζωντανή σύνδεση από την αίθουσα εκδηλώσεων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης,  παρουσίασε το δημοφιλές μουσικό παραμύθι του Σεργκέι Προκόφιεφ, «Ο Πέτρος και ο λύκος». Μέσα από το συγκεκριμένο ευφάνταστο παραμύθι, οι μαθητές  γνώρισαν και άκουσαν τα μουσικά όργανα της συμφωνικής ορχήστρας ενώ εξοικειώθηκαν με την χρήση τους. Ενθουσιάστηκαν με τις όμορφες μελωδίες, που ντύνουν τους χαρακτήρες του παραμυθιού  αλλά και την πλοκή του έργου. Παράλληλα εντυπωσιάστηκαν με την πρωτότυπη εικονογράφηση που συνόδευε την παρουσίαση του μουσικού έργου.

2 1

Ο ΗΛΙΟΣ Ο ΗΛΙΑΤΟΡΑΣ

0 1

Οδυσσέα Ελύτη, Η Παναγιά τα πέλαγα (κολλάζ)

ΓΛΩΣΣΑ – ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ

Την Τρίτη 16/1/2024 πραγματοποιήθηκε Επιμορφωτική δράση στα πλαίσια των διδασκαλιών του  Ενδοσχολικού Συντονισμού.Η εκπαιδευτικός Κρίκη Ευαγγελία πραγματοποίησε δίωρη, διαφοροποιημένη διδασκαλία Γλώσσας στην ΣΤ΄ τάξη, παρουσία εκπαιδευτικών του 1ου και 4ου Δημοτικού Σχολείου.

Οι μαθητές σε ομάδες – Λογοτεχνικούς Κύκλους ασχολήθηκαν με το ποίημα του Ανθολογίου «Ο ΗΛΙΟΣ Ο ΗΛΙΑΤΟΡΑΣ» του Οδυσσέα Ελύτη. Με στοχευμένες εργασίες ανέπτυξαν τον προφορικό και γραπτό λόγο αλλά και τις καλλιτεχνικές τους δεξιότητες. Κινούμενοι στα πλαίσια της ομάδας και της συνεργασίας γνώρισαν τον σπουδαίο Έλληνα ποιητή, άκουσαν το μελοποιημένο ποίημα και το απήγγελαν οι ίδιοι. Παράλληλα εξασκήθηκαν στα σχήματα λόγου, στην ομοιοκαταληξία, διαμόρφωσαν εννοιολογικούς χάρτες  και διατύπωσαν γραπτώς τις απόψεις τους. Ταξίδεψαν στην Ελλάδα, εξέφρασαν επιθυμίες και δημιούργησαν κολλάζ με εικόνες του ποιήματος.

5 1 8 1

20240116 084956