ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού στο Ειδικό  Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού

Στα πλαίσια των δράσεων για την Παγκόσμια Ατόμων με Αναπηρία, η ΣΤ΄ τάξη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού, επισκέφτηκε το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού. Εκεί υποδέχτηκαν με χαρά  την ΣΤ΄ τάξη και τους συνοδούς της, οι μαθητές και το προσωπικό του Ειδικού σχολείου.

Η κ. Σύγκα Μαρία  με μια περιεκτική και παραστατική παρουσίαση βοήθησε τους μαθητές να κατανοήσουν αλλά και να προβληματιστούν σε πολλά θέματα που αφορούν τα άτομα με αναπηρία.

Ακολούθησε  ξενάγηση στους χώρους του σχολείου, κέρασμα  στα παιδιά της ΣΤ΄ τάξης και προσφορά  χριστουγεννιάτικων δώρων στους μαθητές του Ειδικού σχολείου.

Οι πιο διασκεδαστικές, απολαυστικές στιγμές όλων των μαθητών ήταν εκείνες των παιχνιδιών που είχαν ετοιμάσει οι υπεύθυνοι του Ειδικού σχολείου και η γυμνάστρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου.

<< Ο ιστός της αράχνης>> , ένα παιχνίδι γνωριμίας,<< Είσαι τα μάτια μου>> όπου τα παιδιά ανέπτυξαν την ενσυναίσθησή τους βιώνοντας για λίγο,  καθημερινά προβλήματα κίνησης που  αντιμετωπίζουν τα άτομα με προβλήματα όρασης, <<Μπότσια >>, παραολυμπιακό άθλημα – παιχνίδι, που προσάρμοσε η γυμνάστρια   κ.Φατούρα Ελένη, στις ανάγκες της ομάδας.

Στο τέλος το Ειδικό Σχολείο επιφύλαξε δύο ωραίες εκπλήξεις στους επισκέπτες του.

Μια χειροποίητη αφίσα και χειροποίητα μετάλλια για  μαθητές και δασκάλους .

Μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου και οι μαθητές του Ειδικού Σχολείου έγιναν

ΜΙΑ ομάδα , ομάδα χαράς. Γιατί όπως γράφει και το μετάλλιο καρδιάς

                       <<Το δικό μας παιχνίδι τους χωρά όλους >>

Οργανωτές και συμμετέχοντες ήταν α) το προσωπικό του Ειδικού Σχολείου: Σύγκα Μαρία -Προϊσταμένη , Νασιοπούλου Βαλεντίνα-Ψυχολόγος, Τενεκετζή Φρειδερίκη- Κοινωνική Λειτουργός, Σμουλιώτης Αθανάσιος- Σχολικός Νοσηλευτής, Κουτσουβέλη Ελένη-Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό

β)Οι εκπαιδευτικοί του 1ου Δημοτικού Σχολείου:

Κρίκη Ευαγγελία- Δ/ντρια , Φατούρα Ελένη – Φυσικής Αγωγής, Τσαρούχας Ευάγγελος – δάσκαλος

20231205 103119 20231205 105741

20231205 112254 20231205 113629

20231205 195725 1

ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΑΣ

 ΥΓΙΕΙΝΟ  ΔΕΚΑΤΙΑΝΟ ΓΕΥΜΑ

Στα πλαίσια των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, η  Α΄  τάξη του σχολείου μας,  τη Δευτέρα 4/12/2024, στην αίθουσα του Ολοήμερου,  παρουσίασε προτάσεις για  δεκατιανό υγιεινό γεύμα. Παρούσες στη δράση ήταν και οι μητέρες των παιδιών που είχαν φροντίσει για τα γεύματα των παιδιών.

Στη διάρκεια του δεκατιανού, τα παιδιά γευμάτισαν και συζήτησαν για την υγιεινή διατροφή  Το καθένα παρουσίασε τη δική του υγιεινή συνταγή αλλά και την πυραμίδα της διατροφής.

Ευχαριστούμε πολύ την διευθύντρια του σχολείου μας κ. Κρίκη Ευαγγελία αλλά και τους γονείς των παιδιών για την άριστη συνεργασία.

Η εκπ/κός της Α΄τάξης

Σαμαρά Σοφία

1 1 2 1