Αποκριάτικες εκδηλώσεις

Την Παρασκευή 24-2-2023 πραγματοποιήθηκαν αποκριάτικες εκδηλώσεις στο προαύλιο του σχολείου. Οι μαθητές και οι μαθήτριες μαζί με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου χόρεψαν γαϊτανάκι και παραδοσιακούς χορούς.

IMG 20230224 112351 1 6 2 5

Εγγραφές Α΄ Τάξης 2023-2024

Ανακοινώνεται ότι για τη σχολική χρονιά 2023-24 οι εγγραφές μαθητών/-τριώνστην Πρώτη (Α ́)τάξη και για τα δυο σχολεία του σχολικού συγκροτήματος 1ο & 4ο Δ.Σ. Αλμυρού θα γίνονται στα γραφεία των Δ/ντριών των σχολείων από:    1η έως 20η Μαρτίου 2023.

Δικαίωμα εγγραφής έχουν :

1.Όσοι γεννήθηκαν από 01-01-2017 μέχρι 31-12-2017

2.Ο τόπος κατοικίας τους πρέπει να βρίσκεται μέσα στα όρια των δύο σχολείων

Περιοχές ορίων: Αϊδίνι – εργατικές κατοικίες Αγίου Σεραφείμ -καθώς και η περιοχή που περικλείεται περιμετρικά απο τις οδούς: Αβέρωφ – Αχιλλέως – Αθηνάς – Γ. Μπαλταντζή – Φιλελλήνων – Στ. Κομητά – Παναγοπούλου – Αχιλλέως – Μυρμιδόνων – Βαλαμουτοπούλου – Μακεδονίας – Κροκείων – Βόλου – Λυκούργου – Σαλαμίνος -Αγίου Σεραφείφ – Αβέρωφ

Δικαιολογητικά εγγραφής

Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 4 α του άρθρου 7 του Π.Δ. 79/2017 (Α’ 109), όπως τροποποιήθηκε με την παρ. 2 του άρθρου 44 του Ν. 4777/2021 (Α’ 25) τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εγγραφή στην Α΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου είναι τα εξής:

α.  Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας.

(Θα αναζητηθεί από τη Διευθύντρια του σχολείου μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος myschool του Υ.ΠAI.Θ.)

Για τους αλλοδαπούς μαθητές/τριες  χρειάζεται ληξιαρχική πράξη γέννησης ή ομοειδές πιστοποιητικό επίσημα μεταφρασμένο.

 β. Επίδειξη  Βιβλιαρίου Υγείας(Β.Υ.Π.) ή προσκόμιση  άλλου στοιχείου, στο οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια που είναι ενταγμένα στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών.

γ. Ατομικό Δελτίο Υγείας του Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.). συμπληρωμένο από το γιατρό (το έντυπο παραλαμβάνεται από τη διευθύντρια του δημοτικού σχολείου ή μπορείτε να το κατεβάσετε από τα έντυπα εγγραφής παρακάτω).

δ. Αποδεικτικό στοιχείο διεύθυνσης κατοικίας π.χ. λογαριασμός Δ.Ε.Η. ή Ο.Τ.Ε. ή Δ.Ε.Υ.Α.Μ.Β. ή Συμβόλαιο ενοικίου).

ε.  Βεβαίωση Φοίτησης Νηπιαγωγείου για την εγγραφή στο Δημοτικό Σχολείο (παραλαμβάνεται από το Νηπιαγωγείο) και το Πιστοποιητικού  Φοίτησης Νηπιαγωγείου (στο τέλος του του διδακτικού έτους αποστέλλεται αυτεπάγγελτα)

Όσοι γονείς επιθυμούν να φοιτήσει το παιδί τους και στο ολοήμερο τμήμα των σχολείων καθώς και στην προαιρετική πρωινή ζώνη ολοήμερου θα πρέπει να υποβάλλουν ταυτόχρονα με την εγγραφή και σχετική αίτηση που θα τους δοθεί.

Η υποβολή των αιτήσεων  εγγραφής είναι κοινή και για τις δύο σχολικές μονάδες και θα γίνεται καθημερινά τις εργάσιμες ημέρες από 8:30π.μ. έως 9:30π.μ. στα γραφεία Διεύθυνσης των 1ου και 4ου Δημοτικού Σχολείου.

Σημείωση:

  1. Στο τέλος των εγγραφών, επιτροπή διδασκόντων και από τα δύο σχολεία θα μοιράσει τους μαθητές ισοδύναμα και ισομερώς στο 1ο και 4ο Δ Δημ. Σχ. Αλμυρού αντίστοιχα.
  2. Μόνο οι μαθητές που έχουν αδέρφια σε καθένα από τα δύο σχολεία θα εγγράφονται απευθείας σε αυτό. Η επιλογή των υπολοίπων μαθητών /τριών θα γίνει σύμφωνα με τη σημείωση (1).

ΑΙΤΗΣΗ-ΕΓΓΡΑΦΗΣ (1)

ΑΙΤΗΣΗ_ΔΗΛΩΣΗ ΟΛ

ΑΔΥΜ

ΑΙΤΗΣΗ-ΓΙΑ-ΜΕΤΑΦΟΡΑ

ΕΞΕ – 15012 – 2023 – `Εγγραφές μαθητών τριών στα Δημοτικά Σχολεί για το σχολικό έτος 2023-24`

Παρακαλώ εκτυπώστε τις αιτήσεις που χρειάζεστε και αφού τις συμπληρώσετε τις υποβάλλετε μαζί με τα άλλα δικαιολογητικά στο σχολείο κατά την εγγραφή του παιδιού σας.

Η  ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ

ΚΟΡΚΟΒΕΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

Ταξιδεύοντας στην Ευρώπη με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης

Την Πέμπτη 16-2-2023 οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των τάξεων του σχολείου συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ταξιδεύοντας στην Ευρώπη με την Κ. Ο. Θ.» Συμμετείχαν σε ένα μουσικό ταξίδι σε διάφορες χώρες της ευρωπαϊκής οικογένειας από την Ισπανία και τη Φινλανδία μέχρι την Τσεχία, την Ουγγαρία, τη Ρουμανία και τη χώρα μας, την Ελλάδα. Μεταφέρθηκαν ως τις άκρες της ευρωπαϊκής ηπείρου με υπέροχες, χαρακτηριστικές μελωδίες και αποσπάσματα από έργα σπουδαίων Ευρωπαίων συνθετών. Με τη βοήθεια, μέσω βίντεο, παιδιών από κάθε γωνιά της Ευρώπης, εξέτασαν το ζήτημα της εθνικής ταυτότητας στη μουσική και πως η παράδοση, το περιβάλλον, το κλίμα, η γλώσσα, η ιστορία και κατά συνέπεια οι χοροί και τα τραγούδια μιας χώρας αποτυπώνονται στη λόγια μουσική της. Μία πανδαισία μελωδιών από κάθε άκρη της ηπείρου μας έφερε τα παιδιά σε επαφή με κάποια από τα πιο αγαπημένα συμφωνικά έργα του ευρωπαϊκού ρεπερτορίου και τον μουσικό πολιτισμό ολόκληρης της Ευρώπης.

1 2 3 4 5 6 7

Τηλεκπαίδευση- Αναστολή λειτουργίας της δια ζώσης εκπαίδευσης λόγω κακοκαιρίας

Με Απόφαση Δημάρχου αύριο Δευτέρα 6-2-2023 θα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά λόγω της κακοκαιρίας. Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν κανονικά με τηλεκπαίδευση μέσω της πλατφόρμας webex σε πρωινό ωράριο. Θα ακολουθηθεί το πρόγραμμα των μαθημάτων που ισχύει καθημερινά και για να το παρακολουθήσουν οι μαθητές/τριες χρειάζεται να συνδέεστε στο σύνδεσμο του εκπαιδευτικού που διδάσκει τη συγκεκριμένη διδακτική ώρα, γράφοντας το όνομα και επώνυμο του παιδιού. Για τη σύνδεση του παιδιού σας στη webex μπορείτε να βρείτε πληροφορίες στο σύνδεσμο https://webex.sch.gr/ 

Το ωράριο μαθημάτων και οι σύνδεσμοι webex των εκπαιδευτικών έχουν αποσταλεί με email.