Βράβευση μαθητή σε διαγωνισμό Φυσικής

Την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022 στο Αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Λάρισας βραβεύτηκαν οι διακριθέντες μαθητές των σχολείων της Θεσσαλίας του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Φυσικής Δημοτικού, Γυμνασίου 2022 και του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Φυσικής Λυκείου 2022. Ανάμεσα στους βραβευθέντες ήταν και ο δικός μας μαθητής Κοκκώνης Ιωάννης , μαθητής Ε’ τάξης για το σχολικό έτος 2021-2022 στον οποίο απονεμήθηκε το 1ο βραβείο για την επίδοσή του στον 10ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής Δημοτικών 2022.Screenshot 1

Εκδρομή στο Πλανητάριο

Την Παρασκευή 18-11-2023 οι μαθήτριες και οι μαθητές των Ε΄ & ΣΤ΄ τάξεων με συνοδεία των εκπαιδευτικών των τάξεων  κ. Ζούρου και κ Καμόσου και της Διευθύντριας του σχολείου κ. Κορκοβέλου πραγματοποίησαν εκπαιδευτική εκδρομή στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα επισκέφθηκαν το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας “Νόησις”. Είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στο Κοσμοθέατρο την προβολή με θέμα «Τα θαύματα της μηχανικής» , στο Πλανητάριο την προβολή με τίτλο «Από τη γη στο σύμπαν»  και να γνωρίσουν την τεχνολογία της αρχαιότητας,ν την εξέλιξη των αυτοκινήτων και τέλος να ξεναγηθούν στο Τεχνοπάρκο, όπου συμμετείχαν με βιωματικό τρόπο στον κόσμο των πειραμάτων που συναντούν και στο μάθημα της Φυσικής.


book title
Διαβάστε το βιβλίο στο StoryJumper

Κυκλοφορώ με ασφάλεια!

Την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, δύο αξιωματικοί της ελληνικής αστυνομίας επισκέφθηκαν την Δ τάξη του σχολείου μας μετά από πρόσκληση δική μας στα πλαίσια των εργαστηρίων δεξιοτήτων. Με αφορμή την θεματική : “Κυκλοφορώ με ασφάλεια¨ οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας και πώς πρέπει να τον τηρούν είτε ως πεζή, είτε ως ποδηλάτες, είτε ως επιβάτες.
Οι απορίες των παιδιών  ήταν πολλές και απαντήθηκαν όλες με λεπτομέρειες από τους αστυνομικούς. Ιδιαίτερη μνεία έγινε για τη χρήση της ζώνης ασφάλειας αλλά και για τη συμπεριφορά που οφείλουν να έχουν οι μαθητές όταν κυκλοφορούν στην πόλη τους αλλά και σε μεγαλύτερες πόλεις.
1668102443367 11668102443385 1 1668102443367 1

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κ.Π.Ε. Μακρινίτσας

Στα πλαίσια  των εργαστηρίων δεξιοτήτων και στη θεματική ενότητα “Φροντίζω το περιβάλλον” οι μαθητές της Γ΄ τάξης υλοποίησαν τη δράση:  “Ο σχολικός μας κήπος πεδίο μάθησης και δημιουργίας” .  Με αφορμή τη δράση αυτή, την Παρασκευή 4/11/2022 οι μαθητές της Γ΄ και Δ΄ τάξης του σχολείου μας επισκέφτηκαν το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.  Μακρινίτσας  για να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα: “Βότανα: υγεία, ευεξία, ομορφιά”

Το Πρόγραμμα αυτό έχει ως στόχο να δείξει στους μαθητές την αξία των βοτάνων της Μακρινίτσας και άλλων περιοχών της Ελλάδας, την εύκολη χρήση τους και τα πλεονεκτήματα που έχουν απέναντι στα συμβατικά φάρμακα. Το Πήλιο, με τη μεγάλη ποικιλία στα βότανα, προσφέρεται ως κατάλληλο πεδίο για τους μαθητές, οι οποίοι έρχονται σε άμεση επαφή με αυτά, τα παρατηρούν, τα μετρούν, τα μυρίζουν και τα καταγράφουν.

InkedΜακρινίτσα 1   InkedΜακρινίτσα 2    InkedΜακρινίτσα 3