12ος Μαραθώνιος Ανάγνωσης

Οι μαθητές όλων των τάξεων του σχολείου στα πλαίσια της καλλιέργειας της φιλαναγνωσίας θα συμμετάσχουν στον 12ο  Μαραθώνιο Ανάγνωσης  με θέμα «Ο μαγικός περίπατος της Άλκης Ζέη: 100 χρόνια από τη γέννησή της» των εκδόσεων Μεταίχμιο. Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση της Άλκης Ζέη (1923), στον φετινό επετειακό Μαραθώνιο καλούνται οι μαθητές να μελετήσουν τα βιβλία μιας από τις σπουδαιότερες συγγραφείς της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας και να εμβαθύνουν στην ιστορία, για να μπορέσουν να εκφράσουν γραπτά ή προφορικά βαθύτερες σκέψεις ή και να εκφραστούν καλλιτεχνικά. Αυτός είναι ο τρόπος να διαφυλάξουμε ζωντανό το τεράστιο αυτό έργο που άφησε ως παρακαταθήκη στις νεότερες γενιές αναγνωστών.

Τα παιδιά  συμμετέχουν στον Μαραθώνιο Ανάγνωσης διαβάζοντας και παρουσιάζοντας τα βιβλία με τίτλο:

Α΄ Τάξη

Γατοκουβέντες

Μια Κυριακή του Απρίλη

 Β΄ Τάξη

Γατοκουβέντες

Τα παπούτσια του Αννίβα

Η Αλίκη στη χώρα των μαρμάρων

 Γ΄ Τάξη

Η Αλίκη στη χώρα των μαρμάρων

Ο νυχτερινός περίπατος της γιαγιάς

Ο θείος Πλάτων

Δ΄ Τάξη

Το καπλάνι της βιτρίνας

Ένα παιδί από το πουθενά

Ο ψεύτης παππούς

Ε΄ Τάξη

Η μωβ ομπρέλα

Το καπλάνι της βιτρίνας – Graphic novel

Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου – Graphic novel

ΣΤ΄ Τάξη

Κοντά στις ράγιες

Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου

 

  • Οι μαθητές θα συμπληρώσουν έντυπα ερωτηματολόγια και θα επιστραφούν συμπληρωμένα στις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ έως τις 31 Μαρτίου 2023 για να μπουν σε κλήρωση.
  • Τα τμήματα τα οποία θα επιστρέψουν τα συμπληρωμένα ερωτηματολόγια θα μπουν σε κλήρωση. Η κλήρωση θα αναδείξει τα πέντε (5) τυχερά τμήματα κάθε τάξης από τα οποία θα προκύψουν οι μαθητές που θα κερδίσουν πλούσια δώρα (5 μαθητές από κάθε τάξη του Δημοτικού και 5 μαθητές από κάθε τάξη του Γυμνασίου, συνολικά 45 παιδιά).
  • Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο του 2023. Η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί αργότερα.
  • Τα σχολεία που θα συμμετάσχουν θα μπουν σε κλήρωση ώστε δέκα (10) από αυτά να παραλάβουν τιμής ένεκεν δεκάδες τίτλους βιβλίων για τη βιβλιοθήκη τους. Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ αναλαμβάνουν τα έξοδα αποστολής των βιβλίων για τα τυχερά σχολεία εντός Ελλάδας.
  • Όλα τα παιδιά που θα ολοκληρώσουν τον 12ο Μαραθώνιο θα λάβουν ηλεκτρονικά στη διεύθυνση του σχολείου τους ένα αναμνηστικό συμμετοχής, ενώ στους εκπαιδευτικούς που θα πάρουν μέρος στον διαγωνισμό θα δοθούν με τον ίδιο τρόπο βεβαιώσεις συμμετοχής.

Τα βιβλία υπάρχουν στο σχολείο και θα διαβαστούν σε κάθε τάξη. Οι μαθητές μπορούν να τα προμηθευτούν ή να τα δανειστούν από το σχολείο για περαιτέρω μελέτη.