Τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων που υλοποιούνται για πρώτη φορά κατά το σχολικό έτος 2021-2022 προσφέρουν τη δυνατότητα στους μαθητές και τις μαθήτριες να υλοποιήσουν και να επιτύχουν τους στόχους που ακολουθούν.

Στόχοι

  • Να προωθηθεί το αίσθημα της ελευθερίας, της ασφάλειας, της αποδοχής, της αυτοπεποίθησης και να ενισχυθεί το κίνητρο για τη γνώση και την προσωπική εμπλοκή.
  • Να καλλιεργηθούν δεξιότητες μάθησης όπως κριτική σκέψη, επικοινωνία, συνεργασία, δημιουργικότητα.
  • Να καλλιεργηθούν δεξιότητες ζωής όπως η αυτομέριμνα, οι κοινωνικές δεξιότητες, η ενσυναίσθηση, η προσαρμοστικότητα, η ανθεκτικότητα, η υπευθυνότητα, παρέχοντας στους μαθητές τα εφόδια ώστε να χαίρονται το παρόν και να προετοιμαστούν κατάλληλα για το μέλλον.
  • Να καλλιεργηθούν δεξιότητες της τεχνολογίας και της επιστήμης όπως ο ψηφιακός και τεχνολογικός γραμματισμός, η ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο, η προστασία από εξαρτησιακές συμπεριφορές στις τεχνολογίες, οι δεξιότητες δημιουργίας και διαμοιρασμού ψηφιακών δημιουργημάτων κ.ά.
  • Να καλλιεργηθούν δεξιότητες του νου όπως η στρατηγική και η πλάγια σκέψη, η επίλυση προβλημάτων, η μελέτη περιπτώσεων, η δημιουργία κατασκευών, έτσι ώστε οι μαθητές να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες κοινωνικές προκλήσεις.
  • Να εκπαιδευτούν οι μαθητές στις ανθρωπιστικές αξίες, στην αξία της συμμετοχής, της συνεργασίας, της αποδοχής της διαφορετικότητας, στην αλληλεγγύη, στη δημοκρατία, στον εθελοντισμό, στη διεκδίκηση και προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων.
  • Να αξιοποιηθούν τα ενδιαφέροντα, οι ιδιαιτερότητες και οι δυνατότητες του κάθε μαθητή και να επιδιωχθεί η ένταξη ως ισότιμων μελών και των μαθητών που προέρχονται από διαφορετικά εθνοπολιτισμικά περιβάλλοντα, μια και στο σχολείο μας φοιτούν μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες και ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες.
  • Να δημιουργηθεί ένα ασφαλές περιβάλλον που προάγει τον αυτοσεβασμό και τον σεβασμό από και προς τους άλλους και να ενδυναμωθεί η αυτοεκτίμηση, η αξιοπρέπεια και η αυτοπειθαρχία.
  • Να επιτευχθεί αρμονική συνεργασία γονιών-εκπαιδευτικών.
  • Να προωθηθεί η πολιτιστική κατανόηση και η κοινωνική ευθύνη.
  • Να ευαισθητοποιηθούν σε σχέση με το περιβάλλον, να αποκτήσουν αίσθημα ευθύνης πάνω σε περιβαλλοντικά ζητήματα, να αναλάβουν δράση για το περιβάλλον (άμεσο και μελλοντικό).
  • Να προωθηθεί η εξωστρέφεια και η αλληλεπίδραση μεταξύ του σχολείου και της τοπικής κοινωνίας.
  • Μέσα από τις δράσεις να αναπτυχθούν ευαισθητοποιημένοι πολίτες.

Μαθαίνουμε να προστατευόμαστε και να είμαστε ασφαλείς

Την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του σχολείου έγινε ενημέρωση των μαθητών και  μαθητριών του σχολείου στις τάξεις τους από τη σχολική νοσηλεύτρια που υπηρετεί αυτή τη χρονιά στο σχολείο μας για θέματα υγιεινής και προστασίας από τον Covid-19. Συγκεκριμένα ενημέρωσε τα μικρότερα και υπενθύμισε στα μεγαλύτερα:

  • τη σωστή χρήση χρήση της μάσκας ( εφαρμογή και απόρριψη )
  • το σωστό πλύσιμο των χεριών (τρόπος – συχνότητα πλυσίματος – στέγνωμα – χρήση αντισηπτικού διαλύματος)
  • την τήρηση των αποστάσεων και κανόνων ασφαλείας όπως ο αερισμός των αιθουσών και η καθαριότητα.