ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ 2018-2019

Διευθύντρια: Κορκοβέλου Βασιλική

Δασκάλα Α’ Τάξης: Σαμαρά Σοφία

Δασκάλα Β’ Τάξης: Καπράλου Θεοδώρα

Δασκάλα  Γ’ Τάξης: Μαργαρίτη Ελένη

Δάσκαλος Δ’ Τάξης: Τόλιος Νικόλαος

Δάσκαλος Ε’ Τάξης: Μυτιλής Ιωάννης

Δασκάλα  Στ’ Τάξης: Σκορδά Κωνσταντία

Εκπ/κός Αγγλικών: Μπουκουβάλα Παναγιώτα

Εκπ/κός Γερμανικών: Γεωργούλα Μαρία

Εκπ/κός Μουσικής: Καραφέργια Κωνσταντίνα

Εκπ/κός Πληροφορικής: Καντήλας Εμμανουήλ

Εκπ/κός Φυσικής Αγωγής: Φατούρα Ελένη

Κανονισμός λειτουργίας 1ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΛΜΥΡΟΥ

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2018-2019

Αγαπητοί γονείς,

με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς ευχόμαστε καλή δύναμη στο έργο σας και σας παρακαλούμε να διαβάσετε προσεκτικά τις παρακάτω ανακοινώσεις, να τις συζητήσετε με τα παιδιά κι αν είναι δυνατό, να φυλάξετε το έντυπο καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Το σχολείο είναι ο χώρος όπου οι μαθητές περνούν πολλές ώρες, μαθαίνουν, δημιουργούν, συνεργάζονται, παίζουν, χαίρονται αλλά αντιμετωπίζουν και δυσκολίες. Οι κανόνες έχουν σκοπό να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις ώστε να πραγματοποιηθεί αποτελεσματικότερα η εκπαιδευτική διαδικασία και το σχολείο να λειτουργεί ως μια κοινότητα αγωγής. Κοινός στόχος όλων των μετεχόντων στην σχολική κοινότητα είναι όχι μόνο η πρόοδος των μαθητών, αλλά κι η υιοθέτηση σημαντικών αξιών, όπως η συνεργασία κι η αλληλεγγύη, ο αμοιβαίος σεβασμός, η αποδοχή της ιδιαιτερότητας του «άλλου», η ενσυναίσθηση, ο σεβασμός όλων σε κοινούς συμφωνημένους κανόνες, η περιβαλλοντική συνείδηση, η αγωγή υγείας κ.λπ. Στο κείμενο που ακολουθεί αναφέρονται μερικοί από αυτούς τους κανόνες.

Η φοίτηση των μαθητών

Η τακτική φοίτηση των μαθητών είναι υποχρεωτική και μόνο σε απόλυτη ανάγκη δικαιολογούνται απουσίες από το σχολείο.

Σας παρακαλούμε, λοιπόν εάν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος να μην κανονίζετε ραντεβού με γιατρούς, (οδοντιάτρους, οφθαλμίατρους…),

πρόβες για εξωσχολικές δραστηριότητες, εκδρομές, εκκλησιασμούς κ.λ.π, τις ώρες λειτουργίας του σχολείου.

Το παιδί δεν ευθύνεται γι’ αυτό, μαθαίνει να υποβαθμίζει τη σχολική εργασία σήμερα, ίσως και τη βιοποριστική αύριο.

  • Σε περίπτωση μακροχρόνιας απουσίας, λόγω απόλυτης ανάγκης, παρακαλούμε να ενημερώνετε τον δάσκαλο και την Δ/νση.

  • Σε περίπτωση αλλαγής διεύθυνσης κατοικίας ή τηλεφώνου θα πρέπει να μας ενημερώνετε.

  • Οι μαθητές τηρούν το ωράριο του καθημερινού προγράμματος – ιδίως τηρούν την ώρα έναρξης των μαθημάτων και κάθε άλλης σχολικής εκδήλωσης (πρωινή προσευχή, εορταστικές εκδηλώσεις, εκπαιδευτικές εξορμήσεις, εκδρομές κ.ά.).

  • Η απουσία από τα μαθήματα δικαιολογείται μόνον όταν συντρέχει σοβαρός λόγος (ασθένεια, έκτακτα οικογενειακά γεγονότα κ.ά.).

  • Σε περίπτωση που κάποιος γονέας χρειαστεί, για ειδικό λόγο, να πάρει το παιδί του πριν τη λήξη των μαθημάτων, χρειάζεται να ενημερώσει εγκαίρως -την ίδια ημέρα- το δάσκαλο της τάξης και να συμπληρώσει σχετική άδεια απουσίας.

  • Για τη συμμετοχή των μαθητών στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής, καθώς και τις αθλητικές δραστηριότητες του σχολείου, είναι οπωσδήποτε απαραίτητη η συμπλήρωση Ατομικού Δελτίου Υγείας για τους μαθητές των Α’ και Δ΄ Τάξεων.

Άφιξη στο σχολείο

  • Η προσέλευση των μαθητών το πρωί γίνεται από τις 08.00 ως 08.15 από τις εισόδους του σχολείου και όχι νωρίτερα. Μόνο οι μαθητές από το Κρόκιο το Αϊδίνιο και την 111π.μ εισέρχονται στο σχολείο κατά την ώρα έλευσης του λεωφορείου.

  • Η έγκαιρη προσέλευση βοηθά στην εύρυθμη λειτουργία του σχολείου. Σε περίπτωση που κάποιος μαθητής καθυστερήσει δικαιολογημένα έρχεται στο σχολείο συνοδευόμενος από τον κηδεμόνα του κατά τη διάρκεια του 1ου διαλείμματος και όχι στη διάρκεια του 1ου διδακτικού δίωρου.

  • Οι ενήλικες που συνοδεύουν τα παιδιά τους το πρωί, αφού βεβαιωθούν ότι εισήλθαν στο προαύλιο, αποχωρούν αμέσως μόλις χτυπήσει το κουδούνι της έναρξης των μαθημάτων.

  • Η παρουσία των γονέων και κηδεμόνων κατά την πρωινή προσευχή πρέπει να είναι διακριτική και πάντοτε στο χώρο εκτός σχολείου, πλησίον της εισόδου. Η ενημέρωσή τους άλλωστε θα γίνεται μέσω του φακέλου επικοινωνίας του κάθε μαθητή.

  • Δεν επιτρέπεται σε κανένα μαθητή η είσοδος και παραμονή στις αίθουσες διδασκαλίας πριν από την έναρξη των μαθημάτων και κατά τη διάρκεια του διαλείμματος.

  • Δεν επιτρέπεται η έξοδος μαθητή ή μαθήτριας από το σχολείο χωρίς την άδεια της Δ/νσης, ούτε από την τάξη κατά την διάρκεια της διδασκαλίας εκτός κι αν υπάρχει σοβαρός λόγος.

Προσευχή

Αλλόθρησκοι και ετερόδοξοι μαθητές έχουν δικαίωμα να μη μετέχουν στην πρωινή προσευχή, οφείλουν όμως να βρίσκονται στο χώρο του σχολείου όσο αυτή διαρκεί και να σέβονται την ιερότητα της στιγμής.

Αποχώρηση από το σχολείο

  • Οι μαθητές δε φεύγουν σε καμία περίπτωση πριν από τη λήξη των μαθημάτων χωρίς άδεια. Αν παρουσιαστεί ανάγκη αναχώρησης κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου (π.χ. ασθένεια) γίνεται πάντοτε με τη συνοδεία γονέα ή κηδεμόνα και φυσικά, αφού ενημερωθεί γι αυτό ο δάσκαλος της τάξης ή ο διευθυντής και έχει ο γονέας συμπληρώσει την άδεια απουσίας.

  • Η ευθύνη για την ασφάλεια των παιδιών μετά το ωράριο λειτουργίας ανήκει αποκλειστικά στο γονέα ή κηδεμόνα. Οι γονείς-κηδεμόνες είναι υποχρεωμένοι να γνωρίζουν το ωράριο των παιδιών τους και να ενημερώνονται από τις ανακοινώσεις του σχολείου.

  • Για τα παιδιά που φεύγουν μόνα τους, χωρίς τη συνοδεία γονέα, θα πρέπει να συμπληρωθεί η σχετική δήλωση και να παραδοθεί μέσω των δασκάλων στη Δ/νση του σχολείου.

  • Σε περίπτωση καθυστέρησης ο μαθητής θα παραμένει στον χώρο της αυλής, ο γονέας όμως θα πρέπει να ειδοποιεί εγκαίρως.

  • Οι μαθητές που συνοδεύονται καθημερινά κατά την αναχώρησή τους δε φεύγουν ποτέ από το σχολείο ασυνόδευτοι αν ο κηδεμόνας τους κάποια μέρα καθυστερήσει.

Η αναχώρηση των μαθητών από το σχολείο γίνεται ως εξής:

  • Στο τέλος του 6-ωρου στις 13.15 από τις εξόδους του σχολείου.

  • Με την ολοκλήρωση της 1ης ώρας δηλαδή στις 15.00 ή στις 16.00 για όσους μαθητές είναι εγγεγραμμένοι στο Ολοήμερο Πρόγραμμα και οι γονείς-κηδεμόνες τους έχουν δηλώσει εξ αρχής την ακριβή ώρα αναχώρησής τους από το σχολείο.

  • Οι ενήλικες που συνοδεύουν τους μαθητές κατά την αναχώρησή τους, τους περιμένουν έξω από τις εισόδους του σχολείου και πρέπει να προσέρχονται έγκαιρα για την παραλαβή τους. Κάθε καθυστέρηση δημιουργεί κινδύνους για την ασφάλεια των μαθητών που ολοκληρώνουν το πρόγραμμά τους, αλλά και για όσους συνεχίζουν το μάθημα.

Οι σάκες των μαθητών

  • Κάθε δάσκαλος ελληνικών και ειδικοτήτων δίνει σαφείς οδηγίες για το πρόγραμμα των μαθημάτων και ορίζει ποια βιβλία και τετράδια παραμένουν στο σχολείο.

  • Τα παιδιά οφείλουν να έχουν μαζί τους και πάντα , μόνο όσα χρειάζονται για το πρόγραμμα της σχολικής μέρας.

  • Δεν επιτρέπεται να φέρουν διάφορα παιχνίδια, game boy, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικά παιχνίδια, albums με συλλογές, χαρτάκια, τάπες και άλλα εξωσχολικά αντικείμενα. Το ίδιο ισχύει και για τις εξωσχολικές επισκέψεις. Οι γονείς να ελέγχετε τακτικά αν όχι καθημερινά τις σάκες των μαθητών. Σε περίπτωση παράβασης τα ανωτέρω αντικείμενα θα κρατούνται στο σχολείο και θα παραδίδονται από την Δ/ντρια μόνο σε εσάς τους ιδίους.

  • Η κασετίνα καλό είναι να έχει όσα ορίζει ο δάσκαλος της τάξης (όχι μηχανικά μολύβια, ξύστρες σε μορφή παιχνιδιού, κι άλλα πράγματα που αποσπούν την προσοχή τους, τα χάνουν και γίνονται αιτία να τσακώνονται με τους συμμαθητές τους.

  • Δεν χρειάζονται να φέρνουν μαζί τους blanco διότι η χρήση του δημιουργεί διάφορα προβλήματα: είναι τοξικό – ξεχνούν να συμπληρώσουν τη λέξη που διέγραψαν – και κάποιες φορές βάφουν τα θρανία και τα καταστρέφουν

Ανακοινώσεις – Έντυπα

Παρακαλούμε τους μαθητές να έχουν καθημερινά ένα « διαφανή φάκελο» , για να τοποθετούν τα έντυπα και τις ανακοινώσεις του σχολείου, και εσάς να μελετάτε προσεκτικά τις ανακοινώσεις που αφορούν στη λειτουργία της τάξης και γενικά της σχολικής μονάδας. Εμείς φροντίζουμε για την έγκαιρη ενημέρωσή σας, ώστε να αποφεύγονται παρεξηγήσεις και λάθη. Στη σάκα του παιδιού μπορεί να υπάρχουν ανακοινώσεις, τις οποίες ενδεχομένως έχει ξεχάσει να σας δώσει. Σε περίπτωση, όμως, που κάποια ανακοίνωση, χαθεί μη διστάσετε να τη ζητήσετε από το σχολείο. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα ενημέρωσης σας και από το blog του σχολείου το οποίο έχει τεθεί σε λειτουργία και θα ενημερώνεται άμεσα για οποιοδήποτε θέμα προκύπτει. Η διεύθυνσή του είναι

https://blogs.sch.gr/1dimalmyr/

Διάλειμμα

  • Κατά τη διάρκεια του διαλείμματος οι μαθητές βγαίνουν στο προαύλιο.

  • Δεν επιτρέπεται η παραμονή τους στις αίθουσες ή στους διαδρόμους. Σε περίπτωση κακοκαιρίας ορίζεται από τους δασκάλους ο χώρος παραμονής των μαθητών. Κανένας και για κανένα λόγο δε μένει μέσα στην αίθουσα μόνος του.

  • Το διάλειμμα είναι χρόνος παιχνιδιού κι ανάπτυξης κοινωνικών σχέσεων, αλλά και χρόνος ικανοποίησης σωματικών αναγκών. Οι μαθητές παίζουν χωρίς να τσακώνονται και για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζουν απευθύνονται στους εφημερεύοντες δασκάλους που βρίσκονται στο προαύλιο.

  • Μόλις χτυπήσει το κουδούνι για μάθημα προσέρχονται στο χώρο μπροστά στο σχολείο ώστε να μπουν στην τάξη συνοδευόμενοι από το δάσκαλό τους (ή παραμένουν σε γραμμές στο προαύλιο σε περίπτωση που έχουν Γυμναστική).

Επισκέψεις – γιορτές

Αποτελούν μέρος της σχολικής ζωής και βοηθούν στην αποτελεσματική πραγματοποίηση του σχολικού έργου, γι αυτό οι μαθητές απουσιάζουν από αυτές μόνο αν έχουν σοβαρό λόγο. Η συμπεριφορά τους δε κι οι υποχρεώσεις τους είναι ανάλογη κατά τη διάρκειά τους, όπως και στο σχολικό πρόγραμμα. Σε περίπτωση επίσκεψης τηρείται το σχολικό ωράριο, ενώ σε περίπτωση γιορτής το ωράριο διαμορφώνεται. Για παράδειγμα στις Εθνικές γιορτές ορίζουμε τη διάρκεια της γιορτής και δε λειτουργεί το Ολοήμερο.

Γονείς – κηδεμόνες

  • Οι κηδεμόνες μπορούν και πρέπει να ενημερώνονται τακτικά για την πρόοδο και συμπεριφορά του παιδιού τους από το δάσκαλο της τάξης. Εκείνος ορίζει ημερομηνία κι ώρα τακτικής συνάντησης κι επικοινωνίας.

  • Οι κηδεμόνες να αποφεύγουν να απασχολούν το διδακτικό προσωπικό την ώρα του διαλείμματος και γενικά όλες τις ώρες πέραν από τις τακτές, διότι οι δάσκαλοι αναγκάζονται να παραβλέπουν κάποια άλλη εργασία που έχουν αυτή την ώρα (εποπτεία αυλής- διαδρόμων, προετοιμασία μαθήματος, διόρθωση γραπτών κ.α.). Ιδιαίτερα το πρωί, μετά την προσευχή, οφείλουν να συνοδεύσουν τα παιδιά στην τάξη και να αρχίσουν το μάθημα ήρεμα και χωρίς καθυστέρηση.

  • Δεν επιτρέπεται η άνοδος και η είσοδος των γονέων και κηδεμόνων στις τάξεις την ώρα του μαθήματος ή στο διάλειμμα.

  • Οι γονείς μπορούν να εξυπηρετηθούν από το σχολείο μετά το τέλος των μαθημάτων από 13:15 έως 13:45

  • Διαβάζουν προσεκτικά όλες τις ανακοινώσεις που μεταφέρουν οι μαθητές (ή αναρτώνται στον πίνακα ανακοινώσεων της κεντρικής εισόδου) κι ενημερώνονται για θέματα λειτουργίας του σχολείου.

  • Οφείλουν ακόμη να γνωστοποιούν στο δάσκαλο της τάξης και στο διευθυντή κάθε ιδιαιτερότητα που αφορά τη σωματική και ψυχική υγεία του μαθητή.

  • Κανένας ενήλικας δεν έχει δικαίωμα να επιπλήττει ή να τιμωρεί ή να νουθετεί άλλο παιδί εκτός της οικογένειάς του στο χώρο του σχολείου. Για οποιοδήποτε θέμα προκύψει ενημερώστε το δάσκαλο της τάξης ή το διευθυντή οι οποίοι και θα διευθετήσουν το θέμα.

  • Γενικότερα κανένας ανήλικος ή ενήλικος δεν έχει δικαίωμα να βρίσκεται στο κτίριο ή στο προαύλιο του σχολείου χωρίς να έχει πάρει άδεια.

  • Σε περίπτωση απουσίας μαθητή είναι καλό να ενημερώνεται έγκαιρα το σχολείο, όπως επίσης και το σχολείο επικοινωνεί με την οικογένεια ιδιαίτερα σε περίπτωση μακρόχρονης ή επαναλαμβανόμενης απουσίας. Το τηλέφωνο του σχολείου (24220-21701) είναι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε ενημέρωση. Παρακαλούμε βεβαιωθείτε ότι οι δάσκαλοι έχουν τα σωστά τηλέφωνά σας.

  • Σε περίπτωση που κάποιος από τους γονείς του μαθητή δεν έχει την κηδεμονία του πρέπει να ενημερωθεί άμεσα το σχολείο.

  • Οφείλουμε όλοι να δημιουργήσουμε καλό κλίμα συνεργασίας σχολείου – σπιτιού.

  • Οι γονείς είναι υποχρεωμένοι να είναι οι ίδιοι ενήμεροι για ό,τι έχει να κάνει με το διαδίκτυο και τη σωστή και ασφαλή χρήση του και στη συνέχεια να συμβάλλουν και αυτοί με τη σειρά τους, συμπληρώνοντας την προσπάθεια που γίνεται στο σχολείο, στη γνώση, την ευαισθητοποίηση και τη σωστή και ανώδυνη χρήση του διαδικτύου από τα παιδιά τους στο σπίτι.

  • Οι μαθητές είναι υποχρεωμένοι να συμμορφώνονται και να ακολουθούν τις συμβουλές και οδηγίες των δασκάλων τους για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο. Κοινός στόχος και σκοπός σχολείου και σπιτιού πρέπει να είναι η πλήρης αξιοποίηση του διαδικτύου από το παιδί ως ένα πολύτιμο εργαλείο γνώσης και εξερεύνησης μέσα στην τάξη αλλά και στο σπίτι.

Γενικά

  • Σε περίπτωση σεισμού ή άλλου έκτακτου συμβάντος , τίθεται αυτόματα σε εφαρμογή το σχέδιο άμεσης εκκένωσης του κτιρίου και οι μαθητές με την καθοδήγηση των δασκάλων τους ακολουθούν βήμα προς βήμα όλες τις ενέργειες που προβλέπονται από το σχέδιο εκκένωσης και έχουν εμπεδώσει με τις ανάλογες ασκήσεις ετοιμότητας που γίνονται στο σχολείο σε τακτά χρονικά διαστήματα.

  • Το ντύσιμο των μαθητών πρέπει να είναι κόσμιο ανάλογο με την εποχή και τις καιρικές συνθήκες.

  • Η προστασία του σχολικού κτιρίου και της περιουσίας του είναι υπόθεση όλων μας.

Ευχαριστούμε για την συνεργασία.

Ευχόμαστε υγεία και καλή πρόοδο στα παιδιά μας

Από την Διεύθυνση και το Σύλλογο Διδασκόντων

Τσάντα στο σχολείο

 

1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΜΥΡΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ  ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Αγαπητοί γονείς,

Σύμφωνα με εγκύκλιους του ΥΠ.Π.Ε.Θ. (Διεύθυνση Σπουδών, Προγραμμάτων & Οργάνωσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ) θα συνεχιστεί και για τη φετινή σχολική χρονιά 2018-2019 η εφαρμογή του εκπαιδευτικού προγράμματος: «Η τσάντα στο σχολείο», στα Δημοτικά Σχολεία της χώρας.

  • Με τη συγκεκριμένη εκπαιδευτική δράση έχει καθιερωθεί η παραμονή της σχολικής τσάντας των μαθητών/τριών του Δημοτικού Σχολείου για τουλάχιστον δύο Σαββατοκύριακα το μήνα, στο Σχολείο. Η τσάντα παραμένει στο Σχολείο την Παρασκευή, πριν από το Σαββατοκύριακο που έχει αποφασιστεί από το Σύλλογο Διδασκόντων του Σχολείου, έως την Δευτέρα.
  • Η παραμονή της τσάντας στο Σχολείο δεν αποτελεί μια συμβολική παρέμβαση, αλλά επιδιώκεται οι μαθητές και οι μαθήτριες να μην ασχολούνται με την προετοιμασία μαθημάτων κατά τη διάρκεια αυτού του Σαββατοκύριακου.
  • Η οργάνωση της μελέτης των μαθητών και των μαθητριών, καθώς και ο χρόνος που απαιτείται καθημερινά για την υλοποίηση των κατ΄ οίκον εργασιών αποτελούν ζητήματα που συνδέονται άμεσα με τη μάθηση, την ανάπτυξη και τον ελεύθερο χρόνο των παιδιών.
  • Το ΥΠ.Π.Ε.Θ., εφαρμόζει την παραπάνω εκπαιδευτική δράση, στο πλαίσιο αναβάθμισης της σχολικής ζωής και σύνδεσής της με την κοινωνική πραγματικότητα. Η εκπαιδευτική δράση υλοποιείται με σεβασμό στις ανάγκες της παιδικής ηλικίας, με γνώμονα την πολύπλευρη ανάπτυξη των παιδιών της σχολικής ηλικίας (συναισθηματική, κοινωνική και ψυχοκινητική) και με σκοπό να υποστηρίξει ουσιαστικά τον μειωμένο χρόνο δημιουργικής επαφής και επικοινωνίας γονέων-παιδιών.
  • Η συγκεκριμένη δράση συμβάλλει σε μια γενικότερη επανεκτίμηση της σημασίας και του ρόλου των εργασιών στο σπίτι σε σχέση με τον ελεύθερο χρόνο των μαθητών και των μαθητριών, οδηγώντας σε καλύτερη εξισορρόπηση ανάμεσα στις εργασίες που υλοποιούνται στο σχολείο και στις κατ΄ οίκον εργασίες. Σε καμία περίπτωση η υλοποίηση της δράσης δεν πρέπει να οδηγήσει σε μετάθεση των κατ΄ οίκον εργασιών που συνήθως ανατίθενται το Σαββατοκύριακο στις άλλες μέρες της εβδομάδας.
  • Σημειώνεται ότι η πρωτοβουλία αυτή δεν ισοδυναμεί με εγκατάλειψη της μελέτης ή άλλων δημιουργικών εργασιών, τις οποίες οι μαθητές και οι μαθήτριες δύνανται να υλοποιούν κατ΄ οίκον σε ατομική ή και ομαδική βάση, συνδυάζοντας ενίοτε την διασκέδαση και το συνεργατικό πνεύμα με τη μάθηση.
  • Η δράση απευθύνεται στους μαθητές όλων των Δημόσιων Δημοτικών Σχολείων της χώρας, και θα υλοποιηθεί σε όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους 2018-2019 σε συνέχεια της εφαρμογής της από το προηγούμενο σχολικό έτος, τα Σαββατοκύριακα που θα οριστούν από τον Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου.
  • Ο υπουργός Παιδείας Κος Γαβρόγλου Κωνσταντίνος επισημαίνει ότι:

«Η παραμονή της τσάντας στο σχολείο στοχεύει στην ενίσχυση του ποιοτικού χρόνου των παιδιών με τις οικογένειές τους και, παράλληλα, διευρύνει τις δυνατότητες ενασχόλησής τους με δραστηριότητες που άπτονται των προσωπικών τους ενδιαφερόντων, συμβάλλοντας έτσι, όχι μόνον στην γνωστική, αλλά και στην συναισθηματική και κοινωνική τους ανάπτυξη»,

και τονίζει ότι:

«Στόχος μας είναι να προχωρήσουμε σε όλες εκείνες τις ρυθμίσεις ώστε να μετριαστεί το άγχος που έχει συσχετιστεί με την μελέτη για την επόμενη ημέρα και το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών να ολοκληρώνεται εντός του σχολείου».

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου ευελπιστούν στην αγαστή συνεργασία με τους γονείς των μαθητών και μαθητριών του σχολείου στην εφαρμογή των εκπαιδευτικών δράσεων του ΥΠ.Π.Ε.Θ. και έχουν σαν στόχο την καλυτέρευση της ποιότητας της ζωής των παιδιών στο σχολείο και στο σπίτι.

 

ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΤΣΑΝΤΑΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

  1. 22 & 23 Σεπτεμβρίου 2018                11.  9 & 10 Φεβρουαρίου 2019
  2. 29 & 30 Σεπτεμβρίου 2018                12.  23 & 24 Φεβρουαρίου 2019
  3. 13 & 14 Οκτωβρίου 2018                  13.  9 & 10 Μαρτίου 2019
  4. 27 & 28 Οκτωβρίου 2018                  14.  23 & 24 Μαρτίου 2019
  5. 10 & 11 Νοεμβρίου 2018                   15.  6 & 7 Απριλίου 2019
  6. 24 & 25 Νοεμβρίου 2018                   16.  13 & 14 Απριλίου 2019
  7. 8 & 9 Δεκεμβρίου 2018                     17.  11 & 12 Μαΐου 2019
  8. 15 & 16 Δεκεμβρίου 2018                  18.  25 & 26 Μαΐου 2019
  9. 12 & 13 Ιανουαρίου 2018                  19.  1 & 2 Ιουνίου 2019
  10. 26 & 27 Ιανουαρίου 2019                  20.  8 & 9 Ιουνίου 2019

 

 

 

Το blog μας

Το blog του σχολείου μας επαναλειτουργεί και καλωσορίζει μαθητές, γονείς και όποιον επιθυμεί να μας γνωρίσει. Στην σελίδα μας μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για την λειτουργία του σχολείου μας καθώς και τις δράσεις μας.

Σας ευχόμαστε μια καλή και δημιουργική νέα σχολική χρονιά για το 2018- 2019

Ο σύλλογος διδασκόντων