Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΣ – Τεύχος Ιουνίου 2010

school-paper1.jpg 

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΣ

Η δίγλωσση εφημερίδα του σχολείου μας, infoMANIA, μετρά σήμερα 4 τεύχη με το κλείσιμο της σχολικής χρονιάς 2009-2010.

Φιλοδοξώντας στην αρχή της χρονιάς να ολοκληρώσουμε τουλάχιστον 2 τεύχη, οι ίδιοι οι μαθητές, με το μεράκι και την όρεξή τους, προχώρησαν στην έκδοση 2 ακόμα τευχών, εξίσου πλούσιων σε υλικό με τα πρώτα 2 τεύχη! Με μεγάλη χαρά διαπιστώσαμε ότι, την προσπάθεια αυτή της Στ’ Τάξης, αγκάλιασαν και όλοι οι μαθητές όλων των τάξεων, καθώς και οι γονείς και όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου μας.

Στο ξεκίνημα αυτής της προσπάθειας, θέσαμε ως στόχους την βελτίωση της παραγωγής γραπτού λόγου στα ελληνικά και τα αγγλικά, αλλά και την εξοικείωση των μαθητών με διαφορετικά είδη γραπτού λόγου (άρθρο, δοκίμιο, ποίημα, κτλ). Στην πορεία διαπιστώσαμε ότι, εκτός από την εξοικείωση των παιδιών με το περιεχόμενο και το ύφος ανάλογα με είδος του γραπτού κειμένου, προωθήθηκαν και άλλοι, δευτερεύοντες, αλλά εξίσου σημαντικοί στόχοι. Καταρχήν, προωθήθηκε η συνεργασία με τους συμμαθητές τόσο για την έρευνα, όσο και για την συγγραφή των κειμένων. Επίσης, τα παιδιά εξοικειώθηκαν με τη χρήση του internet, του κειμενογράφου, της εγκυκλοπαίδειας και του λεξικού. Τέλος, προωθήθηκε η κοινωνικότητα και η ενίσχυση της αυτοπεποίθησης των μαθητών μας.

Πολλά ευχαριστώ στο βιβλιοπωλείο «Χαρούλα» για τη δωρεάν παροχή χαρτιού Α3 και θερμά συγχαρητήρια από όλους μας στους μαθητές της Στ’ Τάξης! Τους ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία στο Γυμνάσιο και να είναι πάντοτε τόσο δημιουργικοί και φιλομαθείς!