ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ – ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ της Μαρίας Κοντογεωργάκη (από το βιβλίο μαγειρικής «Τα Σαρακοστιανά» – Εκδόσεις Ακρίτας) – Τεύχος Μαρτίου 2010

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

της Μαρίας Κοντογεωργάκη (από το βιβλίο μαγειρικής «Τα Σαρακοστιανά» – Εκδόσεις Ακρίτας)

koulouria.jpg

ΥΛΙΚΑ:

1 ½ φλιτζάνι τσαγιού λάδι

1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη

1 ½ φλιτζάνι τσαγιού πορτοκαλάδα και λεμονάδα

1 ½ κιλό αλεύρι μαλακό

3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 κουταλάκι του γλυκού σόδα

6 κουταλιές σούπας κονιάκ

ξύσμα πορτοκαλιού, λίγο σουσάμι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Δουλεύουμε το λάδι με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού, το κονιάκ, το ξύσμα πορτοκαλιού και, τέλος, το αλεύρι ανακατεμένο με τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ. Η ζύμη πρέπει να γίνει κάπως μαλακή. Πλάθουμε τα κουλουράκια στρογγυλά και τα βουτάμε σε σουσάμι. Τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 20 – 30 λεπτά. Προσέχουμε να μην παραψηθούν για να μη σκουρύνουν, αλλά να μείνουν με ένα κίτρινο ανοιχτό χρώμα.