1ο Δημοτικό Σχολείο Αίγινας

To blog του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αίγινας

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας

Οκτ 201723

   Την Παρασκευή 13/10/17 τα τμήματα Ε1 και Ε2 του σχολείου μας επισκέφτηκαν το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και ξεναγήθηκαν από τους δασκάλους τους Άννα Ρόδη και Κώστα Σταυρόπουλο στους υπέροχους χώρους του με τα θαυμαστά εκθέματα της αρχαίας ελληνικής ιστορίας.

PA140371 PA140373

Υλικό προετοιμασίας της επίσκεψης στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και εμπέδωσης των γνώσεων, που πρόκειται να αποκομίσουν οι μαθητές και οι μαθήτριες από αυτήν – Μια παιδαγωγική – διδακτική πρόταση

   Η παρουσίαση ppt, που ακολουθεί, δημιουργήθηκε από τη δασκάλα του τμήματος Ε1 Άννα Ρόδη, για να χρησιμοποιηθεί από τους εκπαιδευτικούς τους σχολείου μας αλλά και όποιον άλλον εκπαιδευτικό ή μαθητή/-τρια θα ήθελε να μάθει περισσότερα για το σπουδαίο Εθνικό Αρχαιολογικό μας Μουσείο και τους θησαυρούς του.

   Συνδυάζεται όμως άρρηκτα με έναν σύντομο ενδεικτικό Οδηγό του μουσείου  και με φύλλα εργασίας με παιγνιώδεις και άλλες δραστηριότητες, που μπορούν να διευκολύνουν τους εκπαιδευτικούς, ώστε να βοηθήσουν τους/τις μαθητές/-τριές τους να επικεντρώσουν την προσοχή τους στα πιο σημαντικά σημεία, ανάλογα με τους παιδαγωγικούς και διδακτικούς στόχους που έχουν θέσει. Εννοείται ότι μπορούν να επιλέξουν από όλα όσα παρουσιάζονται εδώ εκείνα τα τμήματα της εργασίας αυτής που ταιριάζουν με την ύλη και τις ανάγκες της τάξης τους.

   Φυσικά αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από γονείς, που επιθυμούν να περάσουν ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά τους ή και να επισκεφτούν το μουσείο.

   Το υλικό δοκιμάστηκε και φέτος στα τμήματα του σχολείου μας, που επισκέφτηκαν το μουσείο, με πολύ καλά αποτελέσματα, αν κρίνει κανείς από τις αντιδράσεις και το ενδιαφέρον που έδειξαν οι ίδιοι οι μαθητές/-τριές μας, και παραδίδεται στην κρίση σας.

Δείτε το στο slideshare.net
Δείτε το στο slideshare.net
από κάτω από: Χωρίς κατηγορία| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Πρόσφατα σχόλια

Ιστορικό

Τι ώρα είναι;

Σεπτέμβριος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  
European Radio Logo


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων