Πρόγραμμα Κολύμβησης

Το σχολείο μας και φέτος στα πλαίσια του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής συμμετέχει στη υλοποίηση του προγράμματος κολύμβησης του Υπουργείου Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού. Το μάθημα της κολύμβησης παρακολουθούν έντεκα μαθητές και πραγματοποιείται σε συνεχόμενες εβδομάδες στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Αγρινίου κάθε Τρίτη.

Οι μαθητές μεταφέρονται δωρεάν με λεωφορείο και συνοδεύονται από την υπεύθυνη εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής, Εκπαιδευτικό, το Σχολικό Νοσηλευτή και Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό.

Οι μαθητές εκπαιδεύονται στις βασικές αρχές της κολύμβησης ώστε να είναι ασφαλείς κατά την παραμονή τους στο νερό. Επίσης απολαμβάνουν  τη συμμετοχή αφού το κολύμπι αποτελεί εξαιρετική άσκηση για την γενική ευεξία, χαλαρώνει και διώχνει το άγχος.

kolymvitirio 2