e-Twinning: Δραστηριότητες Ιανουαρίου

Η νέα χρονιά ξεκίνησε με όρεξη για νέες γνώσεις, εμπειρίες και δημιουργίες θέτοντας παράλληλα έναν στόχο…να προσπαθήσουμε να γίνουμε περισσότερο εύσπλαχνοι και συμπονετικοί με τους ανθρώπους γύρω μας. Πρώτη δραστηριότητα της νέας χρονιάς ήταν να δημιουργήσουμε ένα τραγούδι χρησιμοποιώντας το λογισμικό Chat GPT και να το μελοποιήσουμε με την εφαρμογή Suno.Το τραγούδι μας με τίτλο “We should be merciful-Θα πρέπει να είμαστε εύσπλαχνοι” ετοιμάστηκε πολύ εύκολα με την βοήθεια της τεχνολογίας, το αγαπήσαμε, το χορέψαμε και το ακούσαμε ξανά και ξανά.

1737829804504         474522095 1367401897755856 2095183848463694411 n

Με αφορμή το περιεχόμενο του τραγουδιού μας διαβάσαμε το παραμύθι “Ο Χαρούλης, το χελιδόνι του χειμώνα”, της Χρυσηίδας Δημουλίδου. Ο Χαρούλης το χελιδόνι, αρνούμενο να ακολουθήσει την οικογένειά του στο μεταναστευτικό τους ταξίδι στις ζεστές χώρες, παρέμεινε στην Ελλάδα θέτοντας σε κίνδυνο την ζωή του λόγω του κρύου και παγερού χειμώνα.Η καλή του καρδιά όμως και οι φιλίες που ανέπτυξε με άλλα πουλιά, τα οποία στάθηκαν στο πλευρό του και το προστάτεψαν με κάθε τρόπο, τον βοήθησαν να επιζήσει και να γίνει ένα γενναίο και δυναμικό χελιδόνι. Και καθώς εμείς στο νηπιαγωγείο μαθαίνουμε να βοηθάμε, να νοιαζόμαστε και να είμαστε δίπλα στους φίλους μας αποφασίσαμε να φτιάξουμε ταΐστρες όχι μόνο για τον Χαρούλη αλλά και για όλα τα πουλάκια που επισκέπτονται την αυλή μας τώρα τον χειμώνα.

                                            1737829804533

Επιπλέον τα παιδιά ετοίμασαν στο σπίτι τους υγιεινά πιάτα για το πρωινό τους γεύμα και με τις φωτογραφίες που μας έστειλαν, τα μετατρέψαμε σε ψηφιακά παζλ για να παίξουμε, να συνεργαστούμε, να μάθουμε και να διασκεδάσουμε.

1737829804604       1737829804556

Τέλος για να χαλαρώσουμε, παρακολουθήσαμε animation σχετικά με την υγιεινή διατροφή και τις σωστές συνήθειες που πρέπει να υιοθετήσουμε για μια όμορφη ζωή.

                                          1737829804582