ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΞ΄ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΚΩΔΙΚΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ ΠΣΔ

Αγαπητοί γονείς, αγαπημένα μας παιδιά,

Αναφορικά με την ασύγχρονη εκπαίδευση:

  1. οι υφιστάμενες ψηφιακές δομές του ΥΠΑΙΘ είναι: Διαδραστικά Σχολικά Βιβλία (Ε-Books) & Ψηφιακό Εκπαιδευτικό Υλικό (Φωτόδεντρο)
  2. οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας έχουν δημιουργήσει ψηφιακές τάξεις στο e-class  και στο e-me για την ασύγχρονη ανταλλαγή εκπαιδευτικού υλικού, ασκήσεων, ανάρτηση εργασιών και οδηγιών προγράμματος διδασκαλίας με τα παιδιά.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να συμμετέχουν οι μαθητές στις ψηφιακές τάξεις του ΠΣΔ είναι να έχουν όλοι κωδικούς ΠΣΔ.

Εγγραφή και δημιουργία μαθητικών λογαριασμών στο ΠΣΔ για τους μαθητές/τριες:

Για όλους τους μαθητές/τριες ΠΕ λειτουργεί η διαδικασία δημιουργίας μαθητικών λογαριασμών ΠΣΔ με ευθύνη του κηδεμόνα, η οποία υλοποιείται με τα παρακάτω βήματα:

  1. Η εγγραφή γίνεται από τον κηδεμόνα στη διεύθυνση https://register.sch.gr/students/.
  2. Για την εγγραφή απαιτείται από τον κηδεμόνα: (α) η χρήση ηλεκτρονικής συσκευής με πρόσβαση στο Διαδίκτυο και (β) να διαθέτει κινητό τηλέφωνο και προσωπική ηλεκτρονική διεύθυνση αλληλογραφίας (email).
  3. Η εφαρμογή αρχικά εμφανίζει εισαγωγική σελίδα, με χρήσιμες πληροφορίες.
  4. Ο κηδεμόνας επιλέγει το αντίστοιχο πλήκτρο στο τέλος της σελίδας και που οδηγεί στη φόρμα εγγραφής.
  5. Στη φόρμα εγγραφής θα πρέπει:
  6. Όλα τα πεδία να συμπληρωθούν ορθά και με ακρίβεια ii. Η συμπλήρωση όλων των πεδίων είναι υποχρεωτική.

iii. Τα πεδία email κηδεμόνα και κινητό τηλέφωνο συμπληρώνονται για την ανάκτηση των στοιχείων του λογαριασμού (όνομα χρήστη και κωδικός πρόσβασης).

  1. Στη συνέχεια ο κηδεμόνας θα προχωρήσει στην, υποβολή της φόρμας για τη δημιουργία του μαθητικού λογαριασμού.

7.Η ορθότητα των στοιχείων  επιβεβαιώνεται από το  mySchool και δημιουργείται ο λογαριασμός.

8.Με τη δημιουργία του λογαριασμού εμφανίζονται τα στοιχεία πρόσβασης, όνομα χρήστη (username), κωδικός πρόσβασης (password) και e-mail, τα οποία και πρέπει να διατηρήσει ο κηδεμόνας για την πρόσβαση του μαθητή στις υπηρεσίες του ΠΣΔ. Επιπλέον ενημερώνει τον εκπαιδευτικό της τάξης για την απόκτηση των κωδικών.

  1. Ταυτόχρονα, αποστέλλεται ηλεκτρονικό μήνυμα στην e-mail διεύθυνση του κηδεμόνα με το όνομα χρήστη και χρήσιμες οδηγίες για την ανάκτηση του κωδικού πρόσβασης σε περίπτωση που ξεχαστεί.
  2. Σε περίπτωση προβλήματος, ο κηδεμόνας επικοινωνεί με το σχολείο για τη διασταύρωση της ορθότητας των στοιχείων ή υποβάλει αίτημα υποστήριξης προς το ΠΣΔ από την επιλογή που υπάρχει στην οθόνη της εφαρμογής.

Υποστήριξη μαθητικών λογαριασμών:

Η ανάκτηση κωδικού σε περιπτώσεις που απαιτηθεί γίνεται αποκλειστικά μέσω email ή sms από την ιστοσελίδα https://register.sch.gr/password/.

Να έχετε υπόψη σας ότι ο φόρτος που δέχεται το ΠΣΔ  είναι τεράστιος  λόγω της συνεχούς και μαζικής  προσπάθειας να εισέλθουν  σ’ αυτό και δεν είναι σίγουρο ότι θα μπορέσετε να βγάλετε εύκολα τους κωδικούς και να δουλέψετε με την ψηφιακή τάξη που έχουν ήδη δημιουργήσει οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας!

Μην αγχώνεστε! Μη βιάζεστε! Μιλάμε για επανάληψη και εμπέδωση της διδαχθείσας ύλης και να κρατηθεί μία επαφή με τα μαθήματα!

Δεν υπάρχει λόγος πανικού και μην επηρεάζεστε από φήμες που κυκλοφορούν διότι το σχολείο μας είναι σε διαρκή επαφή με τις εξελίξεις και κάνει ότι είναι δυνατόν για τη δημιουργική απασχόληση των μαθητών.  

Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας προσπαθούν να βρουν κι άλλους τρόπους επικοινωνίας και ανάθεσης δραστηριοτήτων και ήδη δρομολογούν εναλλακτικές εφαρμογές ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και θα ενημερωθείτε σύντομα  στα mail  σας.  Mπορείτε διαρκώς να επικοινωνείτε με τον εκπαιδευτικό της τάξης ή το σχολείο και παρακολουθείτε συστηματικά και το ιστολόγιο του σχολείου μας για νέες ανακοινώσεις.

H  Διευθύντρια

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *