Οι μικροί μαθητές του σχολείου μας ,σήμερα 29 Μαρτίου επισκέφτηκαν το «Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο» και παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα:
Από τη σπηλιά στο χωριό: Μια μέρα με τους νεολιθικούς ανθρώπους.
Είδαν και άκουσαν ενδιαφέροντα πράγματα που αφορούσαν την ζωή των ανθρώπων της νεολιθικής εποχής.
Χωρίστηκαν σε ομάδες και ανακάλυψαν τα εργαλεία μαγειρικής, τα όπλα, τα μεγάλα και μικρά χαραγμένα αγγεία, τα φαγητά και τα σπίτια που έμεναν στα νεολιθικά χρόνια.
Έφυγαν ενθουσιασμένοι και χαρούμενοι από το μουσείο δίνοντας την υπόσχεση στην υπεύθυνη, να ξαναέρθουν για να παρακολουθήσουν και άλλο πρόγραμμα. Κατά την αποχώρηση μας η Κυρία Τσιαμάγκα έδωσε σε κάθε μαθητή/τρια ένα χαρτόνι με μικρογραφία καλύβας.
Στη συνέχεια είδαμε από κοντά τα σπίτια των νεολιθικών χωριών που βρίσκονται στο πάρκο απέναντι από το μουσείο. Μετά έφαγαν, χαλάρωσαν και έπαιξαν με την ψυχή τους.
Υπεύθυνοι Εκπαιδευτικοί : Καραΐσκου Βιβή, Μανιατάκη Δέσποινα.