Σήμερα, με αφορμή τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, τα παιδιά της Δ’ Τάξης επισκέφτηκαν την είσοδο του Παλαιού Στρατοπέδου της πόλης μας για να τιμήσουν το 9ο Πεζικό Τμήμα Καλαμάτας που πολέμησε το 1940 στα βουνά της Πίνδου.
Τα παιδιά, πιασμένα χέρι χέρι, άκουσαν την αφήγηση της ιστορίας του συγκεκριμένου τμήματος στρατού, συμμετείχαν σε κύκλο σε παιχνίδι κίνησης, τραγούδησαν τραγούδια του Μάνου Λοΐζου με τη συνοδεία κιθάρας και ακορντεόν και, τέλος, κατέθεσαν στεφάνι στο μνημείο που στήθηκε προς τιμήν των στρατιωτών δίπλα στην προτομή του συνταγματάρχη Βενετσάνου Κετσέα στην Πύλη του στρατοπέδου.
Στη δράση συμμετείχαν τα γειτονικά μας σχολεία και συγκεκριμένα το 1ο Ειδικό Σχολείο Καλαμάτας και η Χορωδία του 3ου Γυμνασίου Καλαμάτας, δημιουργώντας ένα κλίμα συγκίνησης και ενότητας.
Οι μαθητές μας είχαν παράλληλα την ευκαιρία να ξεναγηθούν από τη δασκάλα τους στην ευρύτερη γειτονιά του σχολείου μας που περιλαμβάνει το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, τη φοιτητική εστία και τον αθλητικό χώρο Τέντα, να παίξουν και να χαρούν.