Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων για την ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινότητας σχετικά με την προστασία όλων των ζώων γιορτάστηκε στο σχολείο μας με μεγάλο ενθουσιασμό.
Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων γιορτάστηκε για πρώτη φορά το 1931 σ’ ένα συνέδριο περιβαλλοντιστών στη Φλωρεντία, ως ένας τρόπος για την ευαισθητοποίηση των ανθρώπων για τα υπό εξαφάνιση ζώα. Από τότε, η γιορτή διευρύνθηκε και περιλαμβάνει όλα τα είδη του ζωικού βασιλείου.
Η συγκεκριμένη ημερομηνία, 4η Οκτωβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, επειδή συμπίπτει με τον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, που έχει αναγορευτεί από την Καθολική Εκκλησία ως προστάτης των ζώων και του περιβάλλοντος.
Τα τμήματα Στ1 και Ε2, στο μάθημα των Γαλλικών, μίλησαν για τα αγαπημένα τους ζώα και τη σημασία τους στη ζωή μας, είδαν βίντεο και άκουσαν τραγούδια σχετικά με τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ζώων και έκαναν τις δικές τους ζωγραφιές.
Το τμήμα Στ1 δημιούργησε μια υπέροχη αφίσα για να προβάλλει τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων.
Τα παιδιά μας έδειξαν μεγάλη ευαισθησία και αγάπη για τα ζώα και μας μετέφεραν την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας.
Η υπεύθυνη εκπαιδευτικός,
Βάσια Χασιώτη