ΗΜΕΡΙΔΑ – ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ

 

20240326 194202 20240326 191202 20240326 182911

Χθες πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη ημερίδα με θέμα: “Τον σχολικό εκφοβισμό και τον ρόλο του σχολείου”  στο  σχολείο μας  με εισηγήτριες τη σχολική ψυχολόγο, κ. Μαρίνη Αικ. και τη διευθύντρια του 18ου Δ. Σχ. Αμαρουσίου, κ. Παπαδάκη Θ.

Ο σχολικός εκφοβισμός αποτελεί ένα ανησυχητικό φαινόμενο με σοβαρές επιπτώσεις στην ψυχική υγεία παιδιών και εφήβων στα σχολεία της Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης. Σήμερα το φαινόμενα αυτό τείνει να καταλήξει μάστιγα,  αφού έχει σημειώσει αύξηση σε σχέση με τη προηγούμενη σχολική χρονιά. 1 στα 3 παιδιά (35,5%) σε όλη την χώρα, τη σχολική χρονιά 2023-2024, δηλώνει ότι έχει δεχθεί εκφοβισμό. Περισσότερο από ποτέ καθίσταται επιτακτική η ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης με ολιστικά προγράμματα πρόληψης και παρέμβασης που να συμπεριλαμβάνουν την οικογένεια, τα παιδιά , το σχολείο.

Στο πλαίσιο αυτό, ενημερώθηκαν οι γονείς για τη χρήση της σχετικής πλατφόρμας επώνυμης καταγραφής περιστατικών εκφοβισμού, απαντήθηκαν ερωτήματα, διευκρινίστηκαν τρόποι παρέμβασης του σχολείου  και συμφωνήσαμε όλοι στην καταλυτική σημασία της στελέχωσης των σχολείων με καθημερινή παρουσία ειδικών επιστημόνων ( ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών ) για την επίλυση παρόμοιων προβλημάτων.

Η ημερίδα ήταν πολύ εποικοδομητική για τους παρευρισκόμενους, αν και πολύ λίγους,  γονείς  και εκπαιδευτικούς από τα πέντε σχολεία ευθύνης της διοργάνωσης της ημερίδας.

Το σχολείο θα συνεχίσει να προγραμματίζει αντίστοιχες ενημερωτικές εκδηλώσεις για παιδαγωγικά και εκπαιδευτικά θέματα, με στόχο την εμπλοκή όλης της σχολικής κοινότητας στον δημόσιο διάλογο, την ανταλλαγή απόψεων και προβληματισμών αλλά και την χάραξη κοινής στρατηγικής για την αντιμετώπιση των φαινομένων βίας στα σχολεία.

Δείτε όλη την παρουσίαση Σχολικός Εκφοβισμός 26032024

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση