Επίσκεψη Α΄και Β΄ τάξης στο Μουσείο για το Κουκλοθέατρο – «Το θέατρο στ’ ακροδάχτυλα»

Οι μαθητές της Α΄και Β΄ τάξης είχαν σήμερα Πέμπτη 2/2/23 την ευκαιρία να επισκεφθούν το Μουσείο για το Κουκλοθέατρο ” Μαιρηβή”.

Το Κουκλοθέατρο αποτελεί ένα σπουδαίο εκπαιδευτικό εργαλείο, που μπορεί να συγκινήσει αισθητικά, αλλά και να μεταφέρει γνώσεις και ηθικές αξίες.

Στόχος των προγραμμάτων εκπαίδευσης που προσφέρει το “Εργαστήρι Μαιρηβή” είναι η ανάπτυξη των καλλιτεχνικών δεξιότητων των παιδιών και των εφήβων, η ενδυνάμωση της φαντασίας, της δημιουργικής σκέψη, της εφευρετικότητας, της εκφραστικότητας και της ενσυναίσθησης τους. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιούνται πολλές και διαφορετικές τεχνικές κουκλοθέατρου, με θεματικές, δραστηριότητες και κείμενα, που προάγουν σύγχρονες παιδαγωγικές αξίες, όπως η ανοχή στη διαφορετικότητα, η αλληλεγγύη, η περιβαλλοντική βιωσιμότητα, η ελευθερία έκφρασης, κ.ά.

Μέσα από μια σειρά εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων οι μαθητές κι οι μαθήτριες ανακαλύπτουν τα χνάρια που άφησαν στο χρόνο κούκλες και φιγούρες. Έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά το εργαστήρι όπου κατασκευάζονται διάφορα είδη θεατρικής κούκλας, να βρεθούν πίσω από τη σκηνή, να κατασκευάσουν και να εμψυχώσουν τις δικές τους κούκλες. Αφού στείλουν το δικό τους μήνυμα στον Κουκλοπαίκτη, φεύγουν γεμάτοι/ες γνώση, χαρά και ικανοποίηση, έχοντας στα χέρια τους την κούκλα που δημιούργησαν.