“Η εκκλησία στο σχολείο” Ιερά Θεία Λειτουργία στο σχολείο μας!

Viber 2023 02 03 09 43 35 558

Το σχολείο μας, είχε τη μεγάλη τιμή και ευλογία να υποδεχτεί τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος, Γαβριήλ, με τη συνοδεία των Αγίων Πατέρων, όπου με τη βοήθεια Του Θεού τελέστηκε το ιερό μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας. Η αίθουσα εκδηλώσεων μετατράπηκε σε έναν υπέροχο ιερό ναό κι έτσι μικροί και μεγάλοι είχαν την ευλογία να νιώσουν ιερή κατάνυξη και να απολαύσουν τις ιερές ψαλμωδίες.

Ο Σεβασμιώτατος φιλικός, προσηνής γεμάτος αγάπη υποδέχτηκε τα παιδιά  με χαμόγελο και χοροστάσησε  στη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε με όλη τη λαμπρότητα ενός Ιερού Ναού, εξηγώντας στους μαθητές το τελετουργικό με όμορφα και απλά λόγια.   Γιατί όπως είπε στα παιδιά,  ” Εκκλησία δεν είναι μόνο ο Ναός, η Εκκλησία  μπορεί να πάει παντού, να είναι παντού”.

Τα παιδιά μας παρακολούθησαν εκστασιασμένα και με ευλάβεια τη Θεία Λειτουργία και τους πατέρες.

Είμαστε ευγνώμονες για τη μεγάλη αυτή τιμή και ευλογία που μας προσφέρθηκε και ευχόμαστε να μας αξιώσει ο Θεός να τη ζήσουμε και πάλι, ώστε να ενδυναμωθούμε πνευματικά για το έργο που επιτελούμε.

Στην Ιερά Θεία Λειτουργία μας τίμησε με την παρουσία του και ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας  Εκπαίδευσης της Β΄ Αθήνας κ. Μπαμπαρούτσης.

  1. Να ευχαριστήσουμε θερμά τον Πατέρα Βασίλειο, εφημέριο του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως  του Σωτήρος της ενορίας μας, που με μεγάλη φροντίδα και αγάπη προετοίμασε τη θεία λειτουργία, καθώς και τους υπόλοιπους πατέρες. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και για τη βοήθεια του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων για το κέρασμα που ακολούθησε.