Cisco Webex

Σύγχρονη εξ’αποστάσεως εκπαίδευση στο Νηπιαγωγείο – Οδηγίες

Σε σχέση με τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, το Υπουργείο ενημερώνει όλα τα Νηπιαγωγεία της χώρας ότι διαθέτει ειδικά διαμορφωμένη ψηφιακή πλατφόρμα για την πραγματοποίηση μαθημάτων, μέσω τηλεδιάσκεψης, από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς προς τους μαθητές τους. Μετά την καθολική εφαρμογή σε όλα τα Λύκεια, τα Γυμνάσια και τα Δημοτικά της χώρας η εφαρμογή διευρύνεται πλέον και στα Νηπιαγωγεία.

Στόχος είναι η διατήρηση της επαφής των μαθητών με τη μαθησιακή διαδικασία και σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστά το μάθημα στην τάξη.

Αφού όλες οι εκπαιδευτικοί του σχολείου λάβουν τον σύνδεσμο από την ψηφιακή πλατφόρμα του ΥΠΑΙΘ, ώστε να δημιουργήσει η καθεμία τη δική της ψηφιακή τάξη, θα λάβετε από τη νηπιαγωγό του κάθε τμήματος ένα ηλεκτρονικό μήνυμα με τον προσωπικό της σύνδεσμο για την ψηφιακή τάξη που θα έχει δημιουργήσει. Αυτός ο σύνδεσμος θα χρησιμοποιείται καθ’ όλη τη διάρκεια της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και με αυτόν ο εκπαιδευτικός θα προγραμματίζει με τους μαθητές του το κάθε μάθημα.

Με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση ο μαθητής θα έχει τη δυνατότητα να συνδεθεί με έναν από τους παρακάτω τρόπους:

  1. PC
  2. Tablet
  3. Smartphone

Σε περίπτωση που συνδεθείτε από PC πατώντας τον σύνδεσμο (link) που θα σας έχει γνωστοποιηθεί συνδέεστε απευθείας. Δίνετε μόνο το μικρό όνομα του παιδιού και τα 2-3 πρώτα γράμματα του επιθέτου για αναγνώριση και δε δίνετε email. Εάν η σύνδεση είναι από υπολογιστή, δεν είναι απαραίτητο να γίνει εγκατάσταση της εφαρμογής.

Οδηγίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου:

https://mathainoumestospiti.gov.gr/nipiagogeio-gia-mathites/



Λήψη αρχείου



Λήψη αρχείου



Λήψη αρχείου