Σε συνέχεια της ενημέρωμένης μας, προηγούμενης ανάρτησης, σας παρουσιάζουμε και τις υπόλοιπες δραστηριότητές μας, εξ αποστάσεως.
Παρακολουθήσαμε τη “Μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα” του Ευγ. Τριβιζά στο youtube και μετά αξιοποιήσαμε την εξαιρετική παρουσίαση της Κατερίνας Παπαευθυμίου με δραστηριότητες αναγνώρισης ήχων, μαθηματικών κ.ά.
Τα παιδιά μας φυσικά εκτός από τα μαθήματα φτιάχνουν πολύ όμορφες κατασκευές και με τους γονείς τους.
Συμπληρώσαμε φύλλα εργασίας ανάλογα με αυτά που συζητούσαμε στο μάθημα αλλά κάναμε και πολλές διαδραστικές δραστηριότητες κατανόησης, ανάγνωσης και μαθηματικών στο webex μέσα από υλικό συναδέλφων ή δικό μας.
Ετοιμάσαμε ένα δωράκι με ημερολόγιο και βιβλίο για τα παιδιά μας
Φτιάξαμε κάρτες με ευχές
Ζωγραφιές για να καλωσορίσουμε την ψυχολόγο του σχολείου μας
Τέλος, κάναμε τη διαδικτυακή μας γιορτή, ελπίζοντας του χρόνου να είναι όπως παλιά.
Είπαμε ποιήματα, τραγουδήσαμε κάλαντα και τραγούδια, χορέψαμε και φτιάξαμε και κατασκευούλα, τον Αη Βασίλη με την παλάμη μας.
Συνεχίζοντας την προηγούμενη ανάρτησή μας αφού διασκεδάσαμε με τον τροχό μας, ετοιμάστηκε κατόπιν και το παζλ που δημιουργήθηκε από τα υπόλοιπα σχολεία που ζωγράφισαν στολίδια και δωράκια. Το συνεργατικό μας λοιπόν δέντρο έγινε παζλ και παίξαμε στην “τάξη” μας εξ αποστάσεως.
Όλα τα σχολεία ανέβασαν φωτογραφίες από τα συνεργατικά παιχνίδια που έπαιξαν στην τάξη τους σε ένα ηλεκτρονικό βιβλίο, το οποίο θα δημοσιεύσουμε όταν ολοκληρωθεί.
Η δική μας συνεισφορά
Επίσης όλα τα σχολεία ετοίμασαν κι έστειλαν ευχές στους συνεργάτες για τις γιορτινές μέρες που έρχονται. Εμείς ετοιμάσαμε ένα κολλάζ από τις ζωγραφιές των παιδιών μας.
Με την ελπίδα να συνεχίσουμε το πρόγραμμά μας, μετά τις διακοπές, δια ζώσης, σας ευχόμαστε
Μπαίνοντας στη χριστουγεννιάτικη περίοδο στο σχολείο, μιλάμε και διαβάζουμε την ιστορία της Γέννησης. Το ίδιο κάναμε και φέτος διαδικτυακά. Τα παιδιά ζωγράφισαν τη Γέννηση όπως μπορούσαν.
Μιλήσαμε για παλιά έθιμα όπως το στολισμό του καραβιού κι έτσι έκαναν τα δικά τους γιορτινά καραβάκια!
Διαβάσαμε το βιβλίο “ο Καλοκάντζαρος σώζει το Καλικαντζαροχωριό” και παίξαμε τροχό με καλικάντζαρους. Ό,τι μας έβγαζε ο τροχός, το κάναμε! Φυσικά ζωγραφίσαμε και τους καλικάντζάρους μας
“Στολίσαμε” διαδικτυακά χριστουγεννιάτικο δέντρο αλλά παίζουμε και πολλά παιχνίδια
Κατασκευάσαμε όλοι μαζί αγγελάκια με τις παλάμες μας για φτερά
Κάνουμε και φύλλα εργασίας με χριστουγεννιάτικα
Μιλώντας για τα έθιμα και τα κάλαντα, παρατηρήσαμε τον πίνακα του Νικ. Λύτρα και βάλαμε τα κομμάτια που έλειπαν.
Συζητήσαμε για το χριστουγεννιάτικο δέντρο και φτιάξαμε τα δικά μας, “διαφορετικά” δέντρα.
Φτιάξαμε χριστουγεννιάτικα μπισκότα, όπως κάθε χρόνο, αλλά φέτος … εξ αποστάσεως. Τα παιδιά το χάρηκαν πολύ (δεν ξέρω για τις μαμάδες, χιχιχι) κι ήταν τόσο όμορφες και πολλές οι φωτογραφίες που πήραμε, κι έτσι φτιάξαμε βίντεο αντί κολλάζ!!! Απολαύστε το!
Σήμερα είχαμε και την πρώτη μας συνάντηση με την ψυχολόγο του σχολείου μας και χαρήκαμε πολύ.
Τα χειμωνιάτικά μας τα “φορέσαμε” κι αυτά εξ αποστάσεως. Διαβάσαμε το παραμύθι “Λιγουλάκι Χειμώνας”, μιλήσαμε για τις αλλαγές στη φύση και τα ζώα που πέφτουν σε χειμαρία νάρκη αλλά και για λέξεις που αρχίζουν από το Χ του Χειμώνα. Ζωγραφίσαμε για το παραμύθι, για το Χ αλλά και διαδικτυακά!
Μιλήσαμε για την αναπηρία (3 Δεκεμβρίου) και ζωγραφίσαμε με το στόμα
Βρίσκουμε τι λείπει σε κάθε σειρά και το συμπληρώνουμε
Παίζουμε και παιχνίδια online και απασχολούμαστε δημιουργικά.
Τα παιχνίδια μας
https://learningapps.org/15662398
https://wordwall.net/resource/7843010
Ακούμε το Χειμώνα του Αντόνιο Βιβάλντι και εμπνεόμενοι από αυτόν, ζωγραφίζουμε το Χειμώνα
Μπαίνουμε στα Χριστουγεννιάτικά μας με τις όμορφες ζωγραφιές των παιδιών μας.
Συνεχίζουμε δυναμικά την εξ αποστάσεως αφού συνεχίζεται η αναστολή λειτουργίας των σχολείων.
Ακολούθησαν φύλλα εργασίας για το βιβλίο που είχαμε διαβάσει, Η γάτα η Μαρμελάδα της Γιολάντας Τσορώνη όπου τα παιδιά κύκλωσαν τα πράγματα που πήρε η γάτα.
Συνδέσαμε τη γάτα Μαρμελάδα με το επόμενο θέμα μας, τα σχήματα αφού ζητήσαμε στα παιδιά να ζωγραφίσουν μια γάτα και να γεμίσουν το σώμα της με όποια σχήματα ήθελαν.
Μάθαμε τα είδη των γραμμών μέσα από εικόνες, παρουσιάσεις που ετοιμάσαμε και παραδείγματα και τα παιδιά έφτιαξαν τις δικές τους. Διαβάσαμε το βιβλίο Μια τελίτσα μια φορά της Σοφίας Μαντούβαλου
Κάναμε ζωγραφιές και συνθέσεις με σχήματα
Ομαδοποιήσαμε τα είδη των γραμμών
Φτιάξαμε κατασκευές με καλαμάκια και οδοντογλυφίδες, δίνοντας εμείς ό,τι σχήμα θέλουμε.
Τσαλακώσαμε χαρτιά και μετά σχεδιάσαμε με χρώματα πάνω στις γραμμές που δημιουργήθηκαν.
Τα παιδιά μας ως μοντέρνοι καλλιτέχνες!!!
Βρήκαμε ποιο σχήμα δεν ταιριάζει μέσα σε άλλα και χρωματίσαμε τις ομάδες.
Είδαμε σχήματα στη φύση, σε έργα τέχνης, στην καθημερινότητα, σε χαλιά και υφαντά, σε σπίτια. Φτιάξαμε τις δικές μας ζωγραφιές με διάφορα σχήματα αλλά ζωγραφίσαμε και όπως γνωστοί ζωγράφοι, των οποίων είδαμε τα έργα, όπως το Κάστρο κι ο ήλιος του Paul Klee
Μιλήσαμε για την έννοια του μοτίβου και ζωγραφίσαμε.
Είδαμε τον πίνακα και βίντεο για τον Κήπο του Μιρό.
Εμπνευσμένοι από τον Μιρό, οι μικροί μας ζωγράφοι δημιουργούν
Δημιουργήσαμε φύλλα εργασίας αλλά και παιχνίδια online για τα σχήματα, τα οποία μπορείτε να βρείτε στις ηλεκτρονικές μας τάξεις.
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.ΕντάξειΔιαβάστε περισσότεραΜη αποδοχή