. δημ. απασχ.

 

 

Το Τμήμα Προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης συνεχίζει το φετινό καλοκαίρι, το επιτυχημένο πρόγραμμα “Δημιουργική Απασχόληση Μαθητών Δήμου Θεσσαλονίκης– Καλοκαίρι 2022”, που προσφέρεται δωρεάν στους κατοίκους της πόλης μας, των οποίων τα παιδιά φοιτούν σε σχολεία του Δήμου Θεσσαλονίκης. Σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργική απασχόληση των παιδιών εργαζομένων, πολύτεκνων και μονογονεϊκών οικογενειών. Τα παιδιά θα χαρούν πολύτιμες ώρες ξενοιασιάς και δημιουργίας, με θεατρικά δρώμενα, ζωγραφική, μουσική, χορό και γυμναστική, έχοντας τη συνδρομή παιδαγωγών, γυμναστών και καθηγητών καλλιτεχνικών μαθημάτων.

Περισσότερες πληροφορίες και ο ιστότοπος των δηλώσεων στο έντυπο που ακολουθεί:

Δήμος Θεσνίκης Δημιουργ. απασχόληση

Την Τετάρτη 24.5.22  οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ΄ Τάξης του σχολείου μας μαζί με τις  δασκάλες μας κ. Χασαπίδου και κ. Σαλαμπάση  επισκεφτήκαμε  το 3ο Γυμνάσιο Χαριλάου Θεσσαλονίκης.  Η υποδοχή από τον διευθυντή του γυμνασίου κ. Πάλλα, τον υποδιευθυντή κ. Λεβέντη και τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής  κ. Σαρδέλη  ήταν θερμή. Ξεναγηθήκαμε  σε όλους τους χώρους  του κτιρίου και κάναμε στάσεις, όπου είχαμε  την ευκαιρία να λάβουμε απαντήσεις σε όλα τα  ερωτήματά μας. Συνομιλήσουμε με κάποιους από τους καθηγητές που μας φάνηκαν φιλικοί και προσιτοί. Εντύπωση μας έκανε  ο μικρός αλλά πλούσιος σε αρωματικά και άλλα φυτά κήπος στην αυλή, καθώς και ο μικρός λαχανόκηπος. Φεύγοντας νιώσαμε πως  του χρόνου όλα θα πάνε καλά στο νέο μας ξεκίνημα, αρκεί να κρατήσουμε  όλοι την υπόσχεση που δώσαμε: Να σεβόμαστε και να τηρούμε τους κανόνες για μια αρμονική συμβίωση.

001a 001b 004 003
002 005 009 008
007 006 010

 

Στα πλαίσια των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων το 2ο τμ. της ΣΤ΄ τάξης ασχολήθηκε με την Παγκόσμια και Τοπική κληρονομιά του άξονα “Φροντίζω το περιβάλλον” ετοιμάζοντας τον παρακάτω θαυμάσιο τουριστικό οδηγό της Θεσσαλονίκης, τον οποίο μπορείτε να διανείμετε αυτούσιο σε συγγενείς και φίλους σας.

lefkos sep18a

 

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

 

 

 

 

 

Αναδημοσιεύουμε σήμερα 19 Μαΐου: Ημέρα Μνήμης Γενοκτονίας Ποντιακού ελληνισμού την παρακάτω παρουσίαση, εργασία πολύ  καλού συναδέλφου, που με αδρές πινελιές αναφέρεται στην ουσία και στα ζητούμενα των Γενοκτονιών απανταχού της γης.

Συγχαρητήρια στους παρακάτω μαθητές μας της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης για την διάκρισή τους στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής “Αριστοτέλης”:

Της Ε΄ τάξης

Pantaridis EKagkalis E

 

 

 

 

 

 

 

Της ΣΤ΄ τάξης

Diamantopoyloy STVlaxopoyloy ST

 

 

 

 

 

 

Το σχολείο μας είχε φέτος συμμετοχή στο 14ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής με τα δύο τμήματα της Στ’ τάξης. 

Οι μαθητές στη διάρκεια της χρονιάς δημιούργησαν ένα παιχνίδι για τον υπολογιστή με τίτλο «Ληστεία στο κοσμηματοπωλείο – Ένα παιχνίδι μυστηρίου». Το σενάριο του παιχνιδιού γράφτηκε στο μάθημα των αγγλικών με τη βοήθεια του δασκάλου τους κ. Δημήτρη Σαββόπουλου. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μάθουν και να εμπεδώσουν καινούργιο λεξιλόγιο με τρόπο δημιουργικό και ευχάριστο.

preview

Το παιχνίδι προγραμματίστηκε στην πλατφόρμα Scratch του ΜΙΤ. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να προγραμματίσουν μια ολοκληρωμένη εφαρμογή από την αρχή ως το τέλος. Είδαν μαζί με τη δασκάλα των ΤΠΕ κ. Μαρία Θεοδοσοπούλου όλα τα στάδια δημιουργίας μιας εφαρμογής για τον υπολογιστή. Έμαθαν νέες έννοιες στον προγραμματισμό και άφησαν τη φαντασία τους ελεύθερη. Το αποτέλεσμα τους δικαίωσε όλους. 

Η εργασία παρουσιάστηκε από μαθητές των δύο τμημάτων της Στ’ τάξης στο 14ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής που διοργανώθηκε 12-15 Απριλίου στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών Νόησις.

Το παιχνίδι είναι διαθέσιμο στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://scratch.mit.edu/projects/658767896/