Τριήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων

         Οι  μαθητές  και  οι  μαθήτριες  της  ΣΤ΄  τάξης  του  Σχολείου  μας,  στις  25,  26  και  27 Φεβρουαρίου του 2018, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική εκδρομή στη Βουλή των Ελλήνων στην Αθήνα.

Επισκεπτόμενοι το Κοινοβούλιο, παρακολούθησαν εκπαιδευτικό βίντεο, ενημερώθηκαν  για την Ιστορία του κτιρίου και  για τον τρόπο  οργάνωσης και λειτουργίας της Βουλής  και ξεναγήθηκαν στην έκθεση για τον πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδας, τον Ιωάννη Καποδίστρια, η οποία εκτίθεται στην αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος». Επίσης είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν, από τα θεωρεία της αίθουσας της Ολομέλειας, συνεδρίαση της Βουλής.

Αξιοποιώντας όσο περισσότερο μπορούσαν την τριήμερη επίσκεψή τους, περιηγήθηκαν στο Ιστορικό Κέντρο της πόλης, επισκέφτηκαν χώρους, κτίρια και Μουσεία της Αρχαίας, της Ρωμαϊκής, της Βυζαντινής και Νεότερης εποχής: Ιερός Βράχος της Ακρόπολης, Ηρώδειο θέατρο, Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, Πλάκα, Μνημείο Λυσικράτη, Ρωμαϊκή Αγορά, Μοναστηράκι, Καπνικαρέα, Μητρόπολη, Καλλιμάρμαρο Στάδιο, Στύλοι Ολυμπίου Διός, Πύλη Αδριανού, Πολιτιστικό Κέντρο Σταύρος Νιάρχος, Ίδρυμα Ευγενίδου…

Ο   ενθουσιασμός των παιδιών κορυφώθηκε στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο όπου είδαν από κοντά άγρια και σπάνια ζώα από διάφορες ηπείρους και παρακολούθησαν μια εντυπωσιακή παράσταση Δελφινιών.

Είδαν, άκουσαν, συμμετείχαν, ενθουσιάστηκαν, απόλαυσαν και γέμισαν τα ντουλαπάκια της μνήμης τους με πολλές εμπειρίες και όμορφες αναμνήσεις.

Κατηγορίες: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση