Teacha’s Backpack (Μέρος 2ο)

Τον Ιανουάριο οι μαθητές της Δ΄ τάξης συνέχισαν δυναμικά και με όρεξη τις δραστηριότητες του προγράμματος.

Συνεργάστηκαν με τους μαθητές του  Δημοτικού Σχολείου  Ics “G. Verga”  – Scordia  στην Ιταλία,  για τη δραστηριότητα  “Draw and Name Me!” και έφτιαξαν  φανταστικά ζώα χρησιμοποιώντας το ψηφιακό εργαλείο SwitchZoo.

Στη συνέχεια έδωσαν ονόματα στα ζώα που έφτιαξαν οι Ιταλοί συνεργάτες μας. 

Απώτερος σκοπός της συνεργασίας αυτής ήταν οι μαθητές και των δυο χωρών να μιλήσουν και να  περιγράψουν με δημιουργικό τρόπο, τόσο την εξωτερική εμφάνιση των ζώων, όσο και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών τους στα αγγλικά.

Το συνολικό αποτέλεσμα εκδόθηκε σε ένα ηλεκτρονικό βιβλίο που μπορείτε να ξεφυλλίσετε εδώ:

Τον Φεβρουάριο ασχοληθήκαμε με ψηφιακά παιχνίδια λεξιλογίου στη δραστηριότητα με τίτλο: In our Backpacks: Games for Students!

Μπορεί να σας ακούγετε δύσκολο, αλλά καταφέραμε να σχεδιάσουμε όλοι μαζί, κατά τη διάρκεια της τηλεκπαίδευσης, παιχνίδια με τη βοήθεια της πλατφόρμας Learningapps. Χρησιμοποιήσαμε το λεξιλόγιο που ήδη είχαμε μάθει και φτιάξαμε ερωτήσεις / γρίφους για τους συνεργάτες μας.

Με την ίδια χαρά και ενθουσιασμό παίξαμε τα παιχνίδια των συνεργατών μας και κάναμε επανάληψη χρήσιμου λεξιλογίου στα αγγλικά. Όσα παιχνίδια δεν προλάβαμε να τα παίξουμε κατά τη διάρκεια του μαθήματος μπορούσαμε να τα βρούμε με συνδέσμους στην ψηφιακή τάξη της πλατφόρμας e-me.

Αν θέλετε μπορείτε και εσείς να περιηγηθείτε και να παίξετε  το σύνολο των παιχνιδιών του προγράμματος και να εξασκήσετε τα αγγλικά σας εδώ:

https://wakelet.com/wake/C22OU6j3pVC9DmKVHcZkx

Τον Μάρτιο, συμμετείχαμε στη δημιουργία μιας τεράστιας αφίσας.  Κάθε σχολείο έπρεπε να χρωματίσει με όποιον τρόπο και τεχνική επιθυμούσε ένα κομμάτι της.  Η αρχική εικόνα, διαιρέθηκε σε 20 κομμάτια – ένα για κάθε ένα από τα σχολεία που συμμετείχαν!

Στο δικό μας σχολείο αντιστοιχούσε το νούμερο 12!

Καθώς εκείνο το διάστημα, λόγω πανδημίας,  τα μαθήματα γίνονταν   διαδικτυακά, χρησιμοποιήσαμε το εργαλείο Annotate της πλατφόρμας Webex και ζωγραφίσαμε με ψηφιακά χρώματα!

Το συνολικό αποτέλεσμα της δραστηριότητας είναι πραγματικά ένα επίτευγμα της τεχνολογίας, γιατί 20 διαφορετικές τάξεις από όλη την Ευρώπη κατάφεραν να οργανωθούν και μαζί να δημιουργήσουν ένα ποικιλόμορφο κολάζ, που εκφράζει τη δημιουργικότητα και τις συνθήκες διδασκαλίας εν μέσω της πανδημίας εκείνη τη δεδομένη στιγμή.

Επίσης τον ίδιο μήνα  πήραμε μέρος στην σύνθεση ενός τραγουδιού – ποιήματος συμβάλλοντας με δικούς μας στίχους στο ακρωνύμιο “Teacha’s backpack is the best”.

Τον Απρίλιο αξιολογήσαμε την πορεία του προγράμματος, συμπληρώνοντας ερωτηματολόγια και δημιουργώντας μικρά βίντεο εντυπώσεων και διοργανώσαμε μια ψηφιακή έκθεση όλων των δραστηριοτήτων μας.  Μπορείτε και εσείς να δείτε τμήμα αυτών που φτιάξαμε εδώ:

Το πρόγραμμα “Τeacha’s Βackpack” έκλεισε με τις πιο θετικές εντυπώσεις από παιδιά και εκπαιδευτικούς. Συνεργαστήκαμε, παίξαμε και δημιουργήσαμε με σχολεία από όλη την Ευρώπη και παρά τις δυσκολίες που έφερε η πανδημία σε όλους μας, αυτό το etwinning πρόγραμμα μάς κρατούσε σε εγρήγορση και μας πρόσφερε όμορφες στιγμές παιχνιδιού και εξάσκησης της αγγλικής γλώσσας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους μαθητές μας που δούλεψαν με κέφι, στους γονείς τους που μας υποστήριξαν από το σπίτι και φυσικά στους 20 Ευρωπαίους συνεργάτες μας που δουλέψαμε παρέα όλη αυτήν την σχολική χρονιά!