Teacha’s Backpack

Πόσα πράγματα κρύβει η τσάντα της κυρίας των Αγγλικών;;;

Παιχνίδια, εκπλήξεις, γνώσεις, ενθουσιασμό και πολύ αγάπη για τους μαθητές της! Αυτά είναι μόνο μερικά από εκείνα που θα ανακαλύψουν οι μαθητές της Δ΄ Δημοτικού στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα  etwinning Teachas Backpack (Η τσάντα της δασκάλας).  Με συνεργάτες από 10 διαφορετικές χώρες Σουηδία, Πολωνία, Γαλλία, Ρουμανία, Ιταλία, Ρουμανία, Μολδαβία, Ουκρανία, Γεωργία και Ελλάδα!

https://triphappy.com/t/2122952

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει επιλεγεί ανάμεσα σε άλλα, γιατί είναι πλήρως εναρμονισμένο με τη θεματολογία, αλλά και το επίπεδο γλωσσομάθειας των μαθητών της Δ΄ Δημοτικού. Όσο λοιπόν τα παιδιά παίζουν και δημιουργούν με τις δραστηριότητες του etwinning τόσο κάνουν εξάσκηση και επανάληψη γραμματικής και λεξιλογίου που έχουν διδαχθεί από το σχολικό τους βιβλίο!

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που σκοπό έχει:

  • να προωθήσει την εκμάθηση των Αγγλικών μέσα από παιχνίδια
  • να δώσει στους μαθητές την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν την Αγγλική γλώσσα σε αυθεντικές / πραγματικές συνθήκες επικοινωνίας
  • να εξοικειώσει τα παιδιά με ψηφιακά εργαλεία Web0
  • να φέρει κοντά τους μαθητές με συνομηλίκους τους από άλλα σχολεία της Ευρώπης και να ενισχύσει την ευρωπαϊκή τους ταυτότητα.

Υπεύθυνη για την υλοποίηση του προγράμματος είναι η καθηγήτρια των Αγγλικών Βορεοπούλου Αγγελική.

Ξεκινήσαμε παρουσιάζοντας τον εαυτό μας με ζωγραφιές και το σχολείο μας με ένα βίντεο!

Κάναμε επανάληψη το λεξιλόγιο με τα σχολικά αντικείμενα και φτιάξαμε μια χειροποίητη αφίσα που διακοσμεί την τάξη μας!

Μάθαμε τα ονόματα από χώρες και εθνικότητες και παίξαμε με ψηφιακά παζλ που αναπαριστούν τις σημαίες των χωρών των συνεργατών  μας. Επίσης δημιουργήσαμε δικά μας παζλ με την ελληνική σημαία!  Με τον τρόπο αυτό έπαιξαν και  οι ευρωπαίοι φίλοι μας και έμαθαν τα χρώματα της σημαίας μας!

Ο Νοέμβριος ήταν γεμάτος με δραστηριότητες κάποιες από τις οποίες προλάβαμε και τις κάναμε στην τάξη, ενώ τις υπόλοιπες τις ολοκληρώσαμε διαδικτυακά!

Παίξαμε με την ψυχή μας και διασκεδάσαμε με τα παιχνίδια λεξιλογίου Educandy, φτιαγμένα συνεργατικά με όλες τις καθηγήτριες Αγγλικών του προγράμματος, οι οποίες διδάσκουν σε δημόσια σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην χώρα τους.

Σχεδιάσαμε με υπομονή όλα όσα μπορεί να βρει κάποιος μέσα σε μία τσάντα με σκοπό να φτιάξουμε συνεργατικά με τους εταίρους μας ένα εικονολεξικό.

Δημιουργήσαμε όλοι μαζί, αλλά και ο καθένας ξεχωριστά στο σπίτι του, συννεφόλεξα  με λεξιλόγιο που προωθεί τη φιλία την αγάπη και τη συνεργασία ανάμεσα στους λαούς.

Οι δημιουργίες μας αποτελούν πλέον μέρος ενός ψηφιακού βιβλίου με τα συννεφόλεξα όλων των συνεργατών μας!

Τι λέτε; Σας αρέσει;

https://www.storyjumper.com/book/read/94036076

Πήραμε μέρος στην Διεθνή Ημέρα Καλοσύνης σχεδιάζοντας το γράμμα “Α” από την έκφραση ‘ International Day of Kindness’

Χωριστήκαμε σε διακρατικές ομάδες για να φτιάξουμε συνεργατικά  μια αφίσα, που θα εκπροσωπούσε το πρόγραμμά μας κατόπιν ψηφοφορίας όλων των μελών.

Το τελικό αποτέλεσμα μας ικανοποίησε και μάθαμε πώς να συνεργαζόμαστε αν και βρισκόμαστε όλοι οι συμμετέχοντες μίλια μακριά και σε καραντίνα!!!

Τον Δεκέμβρη δημιουργήσαμε κάρτες

γράψαμε για τα έθιμα των Χριστουγέννων 

και ευχηθήκαμε στους συνεργάτες  μας «Χρόνια Πολλά» στα Αγγλικά, στα Ελληνικά αλλά και στη μητρική τους γλώσσα!

Φυσικά και εμείς με τη σειρά μας απολαύσαμε τις ευχές των συνεργατών μας!

Σε όλη αυτήν την προσπάθεια, να μην σταματήσουμε τις δραστηριότητες του  etwinning κατά τη διάρκεια των διαδικτυακών μαθημάτων, σύμμαχοι μας  ήταν οι γονείς των μαθητών!  Τους ευχαριστούμε βαθύτατα για τη συμπαράσταση και την άψογη συνεργασία τους.

Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων!

Stay tuned!

Αφήστε μια απάντηση