Kindness begins with us (Μέρος 2ο)

Το etwinning πρόγραμμα “Kindness begins with us” συνεχίστηκε με πολύ ενθουσιασμό και πολύ δουλεία και αφοσίωση από πλευράς μαθητών και εκπαιδευτικών μόλις άνοιξαν τα σχολεία από τις χριστουγεννιάτικες διακοπές.

Ξεκινήσαμε δημιουργώντας ψηφιακά παιχνίδια λεξιλογίου  με διάφορα web 2.0 εργαλεία και φυσικά παίξαμε με τα παιχνίδια που έφτιαξαν οι συνεργάτες μας!1 1 2 1 3 1

Είναι ωραίο να μαθαίνεις παίζοντας!!!

Εάν θέλετε και εσείς να παίξετε με τα παιχνίδια που δημιουργήσαμε με τους συνεργάτες  μας δεν έχετε παρά να πατήσετε τον παρακάτω σύνδεσμο!  Είστε τόσο καλοί στα αγγλικά όσο εμείς;

Τον ίδιο μήνα φτιάξαμε κόμικς με θέμα την καλοσύνη προς τους συνανθρώπους μας, τη φύση τα ζώα κλπ. Χρησιμοποιήσαμε το αγαπημένο μας εργαλείο το toonytools.com

4Μπορείτε να δείτε τόσο τα δικά μας κόμικς όσο και τις δημιουργίες των συνεργατών  μας στο παρακάτω διαδικτυακό βιβλίο:

Διαδικτυακό βιβλίο

Η τελευταία δραστηριότητα του Ιανουαρίου μάς μετέτρεψε σε συγγραφείς και εικονογράφους, αφού αφορούσε τη συγγραφή τμήματος μιας συνεργατικής ιστορίας, στα αγγλικά φυσικά!  Αρχικά, διαβάσαμε τι έγραψαν οι συνεργάτες μας ως εκείνη τη στιγμή και  σκεφτήκαμε πώς θα θέλαμε εμείς να συνεχίσουμε την ιστορία! Εισάγαμε καινούριους ήρωες, γράψαμε τα λόγια του κειμένου και εικονογραφήσαμε το καινούριο μέρος της ιστορίας μας!

5Ο τίτλος του βιβλίου προέκυψε και πάλι συνεργατικά και κατόπιν ψηφοφορίας. Σας παρουσιάζουμε λοιπόν το βιβλίο “Kindness in Us” που μπορείτε να διαβάσετε εδώ:

Ψηφιακό βιβλίο “Kindness in Us”

6

Ο Φεβρουάριος ήταν πολύ δημιουργικός μήνας.  Ξεκινήσαμε γιορτάζοντας την Ημέρα Ασφαλούς Δικτύου παρακολουθώντας σχετικά βίντεο και γράφοντας – εικονογραφώντας συμβουλές για το πώς πρέπει να πλοηγούμαστε με ασφάλεια στο διαδίκτυο!

7 8

9

Φτιάξαμε πολλές και διαφορετικές χειροτεχνίες εμπνεόμενοι από την έννοια της καλοσύνης με τις οποίες στολίσαμε το σχολείο μας!

The  Kindness Rainbow  είναι συλλογική δουλεία του Ε2 και προωθεί την αισιοδοξία και την ομορφιά που φέρνει η καλοσύνη στις καρδίες των ανθρώπων όπως ένα ουράνιο τόξο!

10 11

Η Δ’ τάξη αποφάσισε ότι ποτέ δε είναι αργά για να προσφέρουμε απλόχερα την καλοσύνη γύρω μας και έτσι δημιούργησαν «Τα Μαγικά Ρολόγια της Καλοσύνης!»

– What time is it?

– It’s Kindness o’clock!

12 13

Άλλη μια μορφή του Ρολογιού της Καλοσύνης. Θα το βρείτε σε κεντρικό σημείο στο σχολείο μας! Στόχος του να μας θυμίζει να μοιράζουμε την καλοσύνη στους γύρω μας κάθε λεπτό της ώρας!

14

Τον ίδιο μήνα, με τους συνεργάτες, μας οραματιστήκαμε πώς θα είναι το ιδανικό σχολείο γεμάτο από καλοσύνη, χαρούμενα πρόσωπα, φίλους, παιχνίδια και πολλές γνώσεις.

Ζωγραφίσαμε συνεργατικά το σχολείο των ονείρων μας: η κάθε τάξη ανέλαβε να χρωματίσει από ένα κομμάτι της ζωγραφιάς…

15Το αποτέλεσμα είναι ένα ποικιλόμορφο πάζλ που υποδηλώνει ότι ακόμη και αν είμαστε τόσο διαφορετικοί μπορούμε να συνυπάρξουμε αρμονικά σε ένα σχολείο συμπεριληπτικό που σέβεται και υποστηρίζει όλους τους μαθητές!

16

Τον Μάρτιο ερευνήσαμε  τα ανοιξιάτικα έθιμα των συνεργατών μας και για τις γιορτές που έχουν. Συγκεκριμένα το σχολείο μας έμαθε ότι η μέρα για τα δικαιώματα των παιδιών δεν είναι η ίδια σε όλες τις χώρες!  Οι συνεργάτες μας στην Τουρκία γιορτάζουν αυτήν την ημέρα στις 23 Απριλίου κάθε χρόνο.  Για τον λόγο αυτό δημιουργήσαμε μια αφίσα με το διαδικτυακό εργαλείο Canva ευχόμενοι  “Happy Children’s Day”!

17 18

Ολοκληρώσαμε το πρόγραμμα στέλνοντας τις ευχές μας για έναν όμορφο, ειρηνικό και καλοσυνάτο κόσμο …

… και τέλος τραγουδώντας το τραγούδι που γράψαμε συνεργατικά για την καλοσύνη!

Ήταν ένα όμορφο πρόγραμμα με πολλές και διαφορετικές δραστηριότητες στις οποίες συμμετείχαν με χαρά όλοι οι μαθητές/τριες!

Το παρακάτω βίντεο αποτυπώνει τη γνώμη των μαθητών/τριών μας για το  Etwinning και το πρόγραμμα Kindness Begins with Us!