“Here we are: A project for living on planet Earth”

Το ολοκαίνουριο Etwinning πρόγραμμα “Here we are: A project for living on planet Earth”  είναι εμπνευσμένο από το ομότιτλο βιβλίο του Oliver Sheffers και έχει στόχο να βοηθήσει τους μαθητές και τις μαθήτριες να ανακαλύψουν τις έννοιες της βιωσιμότητας και του ενεργού πολίτη.  Πρόκειται για ένα πρόγραμμα φιλαναγνωσίας με δραστηριότητες  ‘πριν’, ‘κατά τη διάρκεια’ και ‘μετά’ την ανάγνωση του βιβλίου.  Η γλώσσα εργασίας του προγράμματος και επικοινωνίας είναι τα Αγγλικά.

Οι τάξεις που συμμετέχουν είναι όλα τα τμήματα των Δ΄ και Ε΄ τάξεων του σχολείου μας. Οι δράσεις γίνονται κατά τη διάρκεια του μαθήματος των Αγγλικών από τις καθηγήτριες της Αγγλικής Γλώσσας: κ. Βορεοπούλου Αγγελική και κ. Κωσταρέλου Θάλεια.

Οι συνεργάτες μας είναι άλλα πέντε σχολεία από τρεις διαφορετικές χώρες: Ελλάδα, Ισπανία και Τουρκία .

Τον Οκτώβριο οι μαθητές έμαθαν για το πρόγραμμα που θα ασχολούνταν όλη την υπόλοιπη σχολική χρονιά.

1Παρουσίασαν τον εαυτό τους αλλά και το σχολείο τους, στους συνεργάτες μας και γνώρισαν με τον ίδιο τρόπο τα παιδιά από τις συνεργαζόμενες χώρες.

Πήραν μέρος στον διαγωνισμό λογότυπου για τις ανάγκες του προγράμματος και έκαναν φανταστικές δημιουργίες.

3 2

Η Δ΄ δημοτικού τις παρουσίασε  με μορφή βίντεο εδώ

Τον Νοέμβριο, οι μαθητές συζήτησαν και μελέτησαν στα αγγλικά τους κανόνες καλής συμπεριφοράς στο διαδίκτυο Netiquette, τους οποίους   ανέλαβαν να τους εικονογραφήσουν με μεγάλη επιτυχία!

4Τον  Δεκέμβριο δημιουργήσαμε κάρτες και ανταλλάξαμε τις ψηφιακές ευχές μας!

6 5

Δείτε τες εδώ

Μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων θα συνεχίσουμε με ακόμη περισσότερες και πιο δημιουργικές δραστηριότητες!