EcoTwinners@C.AMP.LIMATE (Μέρος 2ο)

Τον Ιανουάριο οι ecotwinners δούλεψαν συνεργατικά και πολύ  δημιουργικά. Χωρίστηκαν σε ομάδες και ανέλαβαν δράσεις που αφορούσαν:

  • Την παρουσίαση φαγητών με βιολογικά προϊόντα που προωθούν την υγεία και κατ’ επέκταση την προστασία του περιβάλλοντος

  • Έδωσαν δεύτερη ευκαιρία σε παλιά ρούχα! Το παλιό πουκάμισο του μπαμπά ή τα μπλουζάκια που δεν μας χωράνε πια μετατράπηκαν σε μοδάτες τσαντούλες για τα ψώνια.

    

  • Έφτιαξαν χρηστικά αντικείμενα με ανακυκλώσιμα υλικά και μίλησαν στους συνεργάτες μας για το πώς τα κατασκεύασαν με σκοπό να εμπνεύσουν και άλλους με τις δημιουργίες τους.

Τις  δημιουργίες των παιδιών τις εκθέσαμε σε μια ψηφιακή γκαλερί για να μπορούν όλοι να τις θαυμάσουν και να ακολουθήσουν το παράδειγμά μας:

¨Τίποτα δεν πάει χαμένο!  Όλα αξιοποιούνται!¨

  • Έπαιξαν με τα καπάκια μπουκαλιών και προσπάθησαν να γράψουν τον τίτλο του προγράμματος μας! Τελικά δεν ήταν πολύ εύκολο!

  • Κατέγραψαν τα προβλήματα της πόλης μας τα οποία έχουν προκύψει από το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής και δημιούργησαν βίντεο για να τα παρουσιάσουν στους συνεργάτες μας. Ταυτόχρονα παρακολούθησαν τις παρουσιάσεις των υπόλοιπων εταίρων μας και κατέληξαν ότι  η κλιματική αλλαγή έχει επηρεάσει πολύ ολόκληρη την Ευρώπη!

  • Έγραψαν στίχους και τους μελοποίησαν λέγοντας το δικό τους ΟΧΙ στην κλιματική αλλαγή!

Τον Φεβρουάριο πήγαμε μια ¨εικονική¨ εκδρομή και επισκεφτήκαμε το ¨Virtual Museum of Climate Change¨(εικονικό μουσείο κλιματικής αλλαγή)ς και εμπλουτίσαμε ακόμη περισσότερο τις γνώσεις μας με αυτά που είδαμε και διαβάσαμε από την άνεση και την ασφάλεια της τάξης μας. Μπορείτε και εσείς να περιηγηθείτε και να ξεναγηθείτε στο μουσείο αρκεί να ξέρετε Αγγλικά όπως εμείς!!

Δημιουργήσαμε με τους συνεργάτες μας ένα επιτραπέζιο παιχνίδι γνώσεων με τίτλο “Environmental Heroes” για το οποίο όλοι έγραψαν ερωτήσεις που αφορούσαν την προστασία του περιβάλλοντος. Το παιχνίδι αυτό λειτούργησε και σαν εποικοδομητική αξιολόγηση του προγράμματος μας, γιατί οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ρωτήσουν και να ερωτηθούν για όλα όσα έχουν μάθει όλον αυτόν τον καιρό σε σχέση με το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή!

Γιορτάσαμε την Ημέρα Ασφαλούς Δικτύου με μια διαδικτυακή συνάντηση κατά τη διάρκεια της οποίας οι μαθητές παρακολούθησαν μια παρουσίαση για το πώς πρέπει να πλοηγούνται με ασφάλεια στο διαδίκτυο και επίσης διάβασαν το συνεργατικό ποίημα που γράψαμε όλοι μαζί !

Τον ίδιο μήνα βραβευτήκαμε στο διαγωνισμό ζωγραφικής για τον βασικό ήρωα του συνεργατικού βιβλίου που γράψαμε μαζί με τους υπόλοιπους EcoTwinners.

Το βιβλίο αποτυπώνει τις εμπειρίες της εικονικής κατασκήνωσης στην οποία συμμετέχουν οι μαθητές όλο αυτόν τον καιρό καθώς επίσης και συμβουλές για το πώς μπορούμε με απλές πράξεις να σταματήσουμε το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής. Μπορείτε και εσείς να διαβάσετε και να ακούσετε μέρος της ιστορίας μας παρακάτω:


book title
Διαβάστε το βιβλίο στο StoryJumper

Τον Μάρτιο διεξήχθη η τελική έρευνα για τα αποτελέσματα του προγράμματος στην οποία συμμετείχαν μαθητές και εκπαιδευτικοί. Όλα έδειξαν ότι οι αρχικοί μας στόχοι έχουν επιτευχθεί και ότι οι μαθητές μας έχουν αποκομίσει εφόδια και καινούριες οικολογικές συνήθειες για να συνεχίσουν να φροντίζουν και να προστατεύουν το περιβάλλον μέσα στο οποίο ζούνε.

Στις 18 Μαρτίου 2021 συναντηθήκαμε διαδικτυακά για τελευταία φορά!

                

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, τραγουδήσαμε και χορέψαμε το

“Earth We Are in it Together”

Είδαμε βίντεο με τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα και είπαμε το δικό μας αντίο!

Η παρουσία μας στην εικονική αυτή κατασκήνωση τελείωσε. Όμως οι γνώσεις και οι αναμνήσεις από τις δραστηριότητες στις οποίες συμμετείχαμε όλον αυτόν τον καιρό θα μας συντροφεύουν για πάντα!

Προστατεύουμε το περιβάλλον όχι μόνο στη θεωρία αλλά και στην πράξη!

Εξάλλου το να είσαι EcoTwinner είναι πλέον τρόπος ζωής!