3,2,1…Blast off! The SDG Heroes are here to help! (Μέρος 2ο)

Τον Ιανουάριο οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε’ τάξης εργάστηκαν σκληρά για τους σκοπούς του πρότζεκτ.  Μελέτησαν και είδαν διαδραστικά βίντεο για τους Στόχους του ΟΗΕ που αφορούν την οικονομία και έπαιξαν ψηφιακά παιχνίδια για την καλύτερη εμπέδωση τους

.k10 k16

Τον ίδιο μήνα δώσαμε ιδιαίτερη έμφαση στα διαφορετικά επαγγέλματα και απαντήσαμε στο μεγάλο ερώτημα «Τι θέλεις να γίνεις όταν μεγαλώσεις;».  Τα παιδιά ζωγράφισαν και περιέκλεισαν μέσα σε ένα βάζο όλες τις ελπίδες, τα όνειρα και τα σχέδιά τους για το μελλοντικό τους επάγγελμα και τα στολίσαμε στην τάξη για να θυμόμαστε την ημέρα αυτή.

s3Ο μήνας έκλεισε με Silver Awards που περιλάμβανε ένα βραχιόλι με νήματα ως ένδειξη ότι έχουμε ολοκληρώσει όλους τους στόχους μας έως τώρα.

Τον επόμενο μήνα συμβάλαμε στη δημιουργία ενός συνεργατικού ημερολογίου στο canva και διακοσμήσαμε τη σελίδα του Φλεβάρη που μπορείτε να δείτε εδώ

s5Μελετήσαμε τους Στόχους Βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ που αφορούν το περιβάλλον και έπαιξαν ψηφιακά παιχνίδια στο διαδραστικό πίνακα για να τους εμπεδώσουμε καλύτερα.

s6Για να βοηθήσουμε το περιβάλλον και τα ζωάκια που ζούνε σε αυτό, αποφασίσαμε να φτιάξουμε ταΐστρες για τα πουλιά και να τα κρεμάσουμε στα δέντρα απέναντι από το σχολείο μας ως μια μικρή μορφή συμπαράστασης για να βρουν τροφή τους δύσκολους και κρύους μήνες του χειμώνα. Όλες οι κατασκευές έγιναν με ανακυκλώσιμα υλικά.

s7 s8

Τον ίδιο μήνα γιορτάσαμε την Ημέρα Ασφαλούς Δικτύου Safer Internet Day παίζοντας ψηφιακά εκπαιδευτικά παιχνίδια.

 

 

s9Ολοκληρώσαμε τους περιβαλλοντικούς στόχους του ΟΗΕ με ένα βραβείο που περιλάμβανε την κατασκευή αστείων καπέλων με ανακυκλώσιμα υλικά! Με φαντασία και μεράκι δουλέψαμε όλοι μαζί και το αποτέλεσμα μας δικαίωσε.

s10Τον Μάρτιο αφιερωθήκαμε στον 17ο Στόχο του ΟΗΕ που αφορά τη συνεργασία ανάμεσα στους λαούς για την επίτευξη όλων των στόχων.  Όλοι οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα ζωγραφίσαμε και αποδώσαμε τον στόχο που μας ανατέθηκε και συλλογικά δημιουργήσαμε μια ψηφιακή γκαλερί με έργα των μαθητών που μπορείτε να δείτε εδώ

s11 s12

Τον Απρίλιο γράψαμε ερωτήσεις για ένα συνεργατικό ψηφιακό επιτραπέζιο παιχνίδι το οποίο και παίξαμε μετά τις διακοπές του Πάσχα.

 

s13Επίσης, συμμετείχαμε στη δημιουργία συνεργατικών τραγουδιών με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης suno.ai. Γιορτάσαμε την Ημέρα Εtwinning με περισσότερα διαδραστικά παιχνίδια και ζωγραφιές!

s15s14

Η προσπάθεια όλης της χρονιάς ολοκληρώθηκε με τους μαθητές και τις μαθήτριες να δημιουργούν τα Diamond Awards, χάρτινα φαναράκια που συμβολίζουν το φως και τα όνειρα των παιδιών για έναν καλύτερο κόσμο που θα περιλαμβάνει με επιτυχία όλους τους 17 Στόχους του ΟΗΕ!

s16 s17