3,2,1…Blast off! The SDG Heroes are here to help!

ΣΔΓ1Το ολοκαίνουριο πρότζεκτ  το οποίο το σχολείο μας σχεδίασε και προσκάλεσε σε συνεργασία εκπαιδευτικούς από όλη την Ευρώπη,  έχει   σκοπό να οδηγήσει τους μαθητές και τις μαθήτριες σε μια γαλαξιακή περιπέτεια! Ταξιδεύοντας από πλανήτη σε πλανήτη οι μικροί μας αστροναύτες θα γνωρίσουν και θα εξοικειωθούν με βιωματικό τρόπο με τους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ, θα βελτιώσουν τη χρήση της αγγλικής γλώσσας (γιατί η υλοποίηση του προγράμματος γίνεται στα Αγγλικά), θα μάθουν να χρησιμοποιούν ψηφιακά εργαλεία WEB 2.0 και  WEB 3.0 και θα αναπτύξουν δεξιότητες του 21ου αιώνα.

Στο πρότζεκτ συμμετέχουν 19 τάξεις από 4 διαφορετικές χώρες: Ελλάδα, Τουρκία, Ιταλία και Ισπανία. Η υλοποίηση του προγράμματος γίνεται από την κα Βορεοπούλου Αγγελική, καθηγήτρια Αγγλικών και την κα Ζωγράφου Δέσποινα δασκάλα του Ε3.

Το πρότζεκτ ξεκίνησε δυναμικά με τους μαθητές της Ε’ Δημοτικού να παρουσιάζουν τον ίδιο τους τον εαυτό, το σχολείο, την πόλη  και τη χώρα μας στα αγγλικά.

Επικεντρωθήκαμε στη σωστή χρήση του διαδικτύου και συμμετείχαν  στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα κώδικα 2023 με πληθώρα δραστηριοτήτων.

ΣΔΓ2Σύντομα γνώρισαν σε διαδικτυακή συνάντηση τους υπόλοιπους μαθητές και έδωσαν υπόσχεση για μια αρμονική συνεργασία!

ΣΔΓ3Τον Οκτώβριο σχεδίασαν τα κοστούμια των αστροναυτών αλλά και τα διαστημόπλοια που θα τους ταξιδεύσουν με πολύ φαντασία, έντονα χρώματα και ανακυκλώσιμα υλικά.

ΣΔΓ4 ΣΔΓ5 ΣΔΓ6 ΣΔΓ7 ΣΔΓ8 ΣΔΓ9

Οι μαθητές εξοικειώθηκαν με τους 17 Στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης παίζοντας και βλέποντας διαδραστικά βίντεο στα αγγλικά, κατάλληλα για την ηλικία τους αλλά και για το γνωστικό τους επίπεδο.

ΣΔΓ10 ΣΔΓ11

Ο πρώτος πλανήτης, όπου έφτασαν οι μαθητές και οι μαθήτριες  ήταν ο ‘Planet Socio’ , για να γνωρίσουν   τους στόχους που αφορούν την Κοινωνία. Η   οργάνωση του πρότζεκτ είναι καλά δομημένη με σκοπό   να κατακτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις αλλά και να βελτιώσουν το λεξιλόγιο τους στα Αγγλικά!  Ταυτόχρονα οι μαθητές και οι μαθήτριες απεικόνισαν με χρώματα αλλά και με ψηφιακές αφίσες στο μάθημα της πληροφορικής τους στόχους για τη βελτίωση της κοινωνίας.

ΣΔΓ12 ΣΔΓ13

Με ένα διαδραστικό κουιζ στο Kahoot τα παιδιά απέδειξαν πόσα πολλά γνωρίζουν…

ΣΔΓ14…και έτσι κέρδισαν το πρώτο βραβείο ‘Bronze Award’ !

Το 2023 έληξε με ευχές και κάρτες που αντάλλαξαν εικονικά με τους συνεργάτες μας!

ΣΔΓ16