Άρθρα ανά μήνα: Νοέμβριος 2025
“Με τις ιστορίες κοιμούνται τα παιδιά και ξυπνάνε οι μεγάλοι” Χόρχε Μπουκάι…
Το νηπιαγωγείο μας μετατράπηκε σε ένα ζωντανό τσίρκο, χάρη στην επίσκεψη της βραβευμένης ομάδας ΤΟΠΙ! Με τις ιστορίες του Χόρχε Μπουκάι, ζήσαμε απίστευτες περιπέτειες. Στην πρώτη, «Ο Αλυσοδεμένος Ελέφαντας», είδαμε ζογκλέρ, μάγους και τον πανίσχυρο ελέφαντα και αναρωτηθήκαμε όλοι: Γιατί δεν φεύγει; Τα παιδιά μας, με το χιούμορ τους, έδωσαν τη λύση, βοηθώντας τον να βρει την ελευθερία του, αποδεικνύοντας ότι η αλυσίδα ήταν μόνο στο μυαλό του! Στη δεύτερη, «Ο Τρομερός Εχθρός», ταξιδέψαμε σε ένα μακρινό βασίλειο όπου μάθαμε με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο πως ο μεγαλύτερος φόβος μας μπορεί τελικά να γίνει ο καλύτερός μας φίλος. Η παράσταση ήταν γεμάτη διάδραση! Τα παιδιά συμμετείχαν ενεργά στην εξέλιξη του έργου, φώναξαν, έτρεξαν και μας έδειξαν ότι η πραγματική δύναμη κρύβεται στην ελευθερία της σκέψης και τη φιλία. Ελάτε να γίνουμε όλοι παιδιά!
Εδώ Πολυτεχνείο… Σας μιλούν οι φοιτητές!
Στο νηπιαγωγείο μας τιμήσαμε και φέτος την επέτειο του Πολυτεχνείου μέσα από βιωματικές δράσεις και καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Με αφετηρία συζητήσεις στην ολομέλεια, τα παιδιά γνώρισαν –με τρόπο προσαρμοσμένο στην ηλικία τους– βασικές έννοιες όπως η ελευθερία, η δημοκρατία και η πίστη στα ιδανικά. Μιλήσαμε για το τι σημαίνει να εκφράζουμε τις σκέψεις μας, να συνεργαζόμαστε, να σεβόμαστε τους άλλους και να υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα όλων να ζουν και να μαθαίνουν σε ένα περιβάλλον ειρηνικό. Μέσα από αυτές τις δράσεις επιδιώκουμε να σπείρουμε μικρούς σπόρους σεβασμού, δημοκρατίας και ελπίδας, τιμώντας παράλληλα μια σημαντική στιγμή της ιστορίας μας.
Σχολικό Δίκτυο Δράσης “Ταπερίστας 2026” _ 1η Ενημέρωση Γονέων
Αγαπητοί γονείς,
Το νηπιαγωγείο μας συμμετέχει με ενθουσιασμό στο Σχολικό Δίκτυο Δράσης “Του Ταπερίστα”, μια πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας και του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αρναίας.
Μέσα από παιχνίδια, παρατηρήσεις και μικρά πειράματα θα μάθουμε:
🥦 πώς να μειώνουμε τα σκουπίδια μας,
🍎 να τρώμε πιο βιώσιμα,
🍞 και να εκτιμούμε κάθε μπουκιά!
Οι μαθητές καλούνται λοιπόν να ερευνήσουν, να αλλάξουν καθημερινές διατροφικές συνήθειες και να υιοθετήσουν βιώσιμες πρακτικές, όπως η χρήση σκευών πολλαπλών χρήσεων και η επιλογή τοπικών προϊόντων.
Εσείς πώς τα τρώτε τα αυγά σας;
Εσείς πώς τα τρώτε τα αυγά σας; Εμείς πάντως τα σερβίρουμε με πολλούς τρόπους, διάφορα ελληνικά προϊόντα και πάνω από όλα με πολύ αγάπη και φροντίδα!! Στα πλαίσια του εργαστηρίου δεξιοτήτων που τρέχει αυτή την περίοδο στο νηπιαγωγείο μας, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με την υγιεινή διατροφή, τις πρωτεΐνες, τα λιπαρά, τους υδατάνθρακες. Πήραμε, λοιπόν, τα ψαλίδια μας, βγάλαμε τα τηγάνια μας και στρωθήκαμε στο μαγείρεμα! Και προσέξτε εεε… ΤΡΩΜΕ ΜΟΝΟ ΥΓΙΕΙΝΑ! Καλή όρεξη!!
Η Στιγμούλα και ο Γραμμούλης!
Το παραμύθι «Η Στιγμούλα και ο Γραμμούλης» είναι μια όμορφη αλληγορική ιστορία που μιλά για τη φιλία, τη διαφορετικότητα και τη συνεργασία.
Η Στιγμούλα είναι μια μικρή, παιχνιδιάρα τελεία, ενώ ο Γραμμούλης είναι μια γραμμή, σοβαρή και ευθύς. Στην αρχή, οι δυο τους φαίνονται πολύ διαφορετικοί — η Στιγμούλα αγαπά την ελευθερία και το παιχνίδι, ενώ ο Γραμμούλης προτιμά την τάξη και τη συνέπεια. Όταν όμως γνωρίζονται, αρχίζουν να καταλαβαίνουν πως ο ένας συμπληρώνει τον άλλον.
Μαζί ανακαλύπτουν ότι, ενωμένοι, μπορούν να δημιουργήσουν γράμματα, λέξεις και προτάσεις — δηλαδή, να δώσουν νόημα και ζωή στη γραφή. Μέσα από τη φιλία τους, το παραμύθι δείχνει πως η διαφορετικότητα δεν είναι εμπόδιο αλλά δύναμη, και πως μόνο μέσα από τη συνεργασία γεννιούνται τα πιο όμορφα αποτελέσματα.



