ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ETWINNING PROJECT ΄΄Detectkids in action!#Skillslabs”

Το eΤwinning έργο ΄΄Detectkids in action!#Skillslabs”, έχει ολοκληρωθεί, αφήνοντας τις πιο ευχάριστες αναμνήσεις και συγχρόνως την ικανοποίηση της δημιουργίας , συνεργασίας ,αλληλεπίδρασης. Ευχαριστούμε πολύ τις ιδρύτριες του έργου κ. Καλοκίδου και Μ. Santos,  όπως και όλους τους εκπαιδευτικούς ,μαθητές /τριες από τα 45 σχολεία Ελλλάδας, Πορτογαλίας, Ρουμανίας, Πολωνίας, Τουρκίας.

Στόχος μαςήταν  η μετατροπή των δραστηριοτήτων που εμπεριέχονται στα Προγράμματα Καλλιέργειας Δεξιοτήτων σε δραστηριότητες οι οποίες μπορούν να υλοποιηθούν συνεργατικά με τη χρήση των κατάλληλων ψηφιακών εργαλείων από ομάδες μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών των σχολικών μονάδων που συμμετέχουν στο eTwinning έργο, έτσι ώστε να αποκομηθούν Παιδαγωγικά (Βελτίωση δεξιοτήτων επίλυσης προβλημάτων, συνεργασίας, κριτικής σκέψης και ψηφιακής γραμματείας ) ,Κοινωνικά  (Καλλιέργεια αλληλεγγύης, σεβασμού προς το περιβάλλον και κοινωνικής ευθύνης ) , Πολιτισμικά (:Γνωριμία με διαφορετικούς πολιτισμούς και τρόπους σκέψης, προωθώντας την κατανόηση και την ανοχή ) οφέλη που προσφέρει η σύνδεση αυτή.

 

Το έργο περιελάμβανε 3 εργαστήρια δεξιοτήτων. Μασκότ του έργου μας, ήταν ο Ντετέκτιβ Βανς, ο οποίος  μας έδωσε πολλές διαφορετικές αποστολές να εκτελέσουμε και  μας ζήτησε να λύσουμε γρίφους  καλλιεργώντας παράλληλα Δεξιότητες και Γνώσεις με τρόπο που κέντριζε το ενδιαφέρον τους. Το έργο ήταν συνδεδεμένο με τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων 2023-2024.

Το 1ο εργαστήριο δεξιοτήτων είχε ως θέμα τη διατροφή, τη σωστή διατροφική συμπεριφορά και τη σωματική δραστηριότητα.Οι μαθητές έρχονται σε επαφή με τη σημασία της υγιεινής διατροφής και της τακτικής άσκησης για την υγεία τους.

Ανακαλύπτουν διασκεδαστικά μυστικά για ένα σώμα γεμάτο ενέργεια και ένα μυαλό ακμαίο.

Απολαμβάνουν δραστηριότητες που προάγουν έναν υγιεινό τρόπο ζωής και υιοθετούν υγιεινές συνήθειες.

 Το 2ο εργαστήριο μας έμαθε την ανακύκλωση με τη βοήθεια ενός ρομπότ – Beebot.

Με τη βοήθεια του ρομπότ Beebot, οι μαθητές μαθαίνουν για την ανακύκλωση και τη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος.

Κατανοούν την έννοια της αειφορίας και υιοθετούν υπεύθυνες περιβαλλοντικές στάσεις.

Βουτούν στον κόσμο της ρομποτικής, μαθαίνοντας βασικές αρχές προγραμματισμού για να καθοδηγούν το Beebot στις αποστολές του

 

Το  3ο εργαστήριο ….ήταν ο “Εθελοντισμός και προστασία του τοπικού περιβάλλοντος – Το πάρκο στη γειτονιά μας” δίνοντας έμφαση στον εθελοντισμό

Εστιάζοντας στο πάρκο της γειτονιάς, οι μαθητές καλλιεργούν την έννοια του εθελοντισμού και της κοινωνικής προσφοράς.

Αναλαμβάνουν δράσεις για την προστασία και τον εξωραϊσμό του περιβάλλοντος, υιοθετώντας ενεργό συμμετοχή.

Χρησιμοποιούν δεξιότητες προγραμματισμού για να δημιουργήσουν ψηφιακές αφίσες ευαισθητοποίησης για την προστασία του περιβάλλοντος

 

 Όλες οι δράσεις του έργου βρίσκονται στον παρακάτω σύνδεσμο;

https://padlet.com/ariadnikappi/etwinningrrojectdetectkidsinactionskilllabsitm3dmcunpynl9rt

 

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΑ -ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

 

Ένα όμορφο ταξίδι στον μαγικό κόσμο του Νηπιαγωγείου τελείωσε….

Τα νηπιάκια μας έμαθαν πολλά…κυρίως όμως ότι …….

 -ότι είναι μέλη μιας ομάδας , ότι πρέπει να συνεργάζονται και να προσπαθούν για το καλό της ομάδας…

-ότι θα πρέπει να σέβονται και να αποδέχονται όλα τα παιδιά…

 -ότι μπορούν να πειραματιστούν , να κάνουν μια υπόθεση ..να ανακαλύψουν…

-ότι κάποιες φορές μπορούν να κάνουν λάθη και ότι μαθαίνουμε από αυτά…

-ότι με προσπάθεια μπορούμε να καταφέρουμε σπουδαία πράγματα…να ξεπερνάμε εμπόδια. ….να διαχειριζόμαστε τη ματαίωση που ίσως κάποιες φορές νιώσουμε ….

-ότι με τις ιστορίες που άκουσε ταξίδεψε σε κόσμους φανταστικούς

-ότι έκανε νέους φίλους και επικοινώνησε με παιδιά της ηλικίας του από άλλες χώρες …

-ότι….κάθε μέρα θα ωριμάζει όλο και πιο πολύ και το κυριότερο!!!!!

ΟΤΙ …. μπορούν να αγαπήσουν και να αγαπηθούν σε αυτό το ΄΄μαγικό΄΄ ταξίδι του Νηπιαγωγείου!!!

( εμπνευσμένο από τη συνάδελφο Νηπιαγωγό κ. Γαζιώτου)

Έτσι ..σε γιορτινή ατμόσφαιρα , με συγκίνηση , ευχές από τις Νηπιαγωγούς ,τα παιδιά και τους γονείς τους ….και  μέσα από συνεργατικά παιχνίδια παιδιών -γονιών στο πλαίσιο ενδυνάμωσης των σχέσεων οικογένειας-παιδί ….πολλά τραγούδια και χορούς αποχαιρετίσαμε τα νηπιάκια μας που θα πάνε στην Α’ Δημοτικού και δώσαμε το ραντεβού μας για το Σεπτέμβριο για  ένα καινούριο Ταξίδι στον κόσμο του Νηπιαγωγείου!!!!

 

Κάποιες στιγμές από την αποχαιρετιστήρια δράση

activitymore B06FE7CB AE73 4B4C 9959 621ED6E8BA7D ΚΑΛΟΚ. ΓΙΟΡΤΗ