ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ

ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ

Με πολύ αγάπη μικρά χεράκια ,περιμένοντας το Πάσχα  …., χρησιμοποίησαν πηλό, για ”τον Εσταυρωμένο και τον Γολγοθά του Κυρίου’’,  ζύμωσαν και έπλασαν τα ‘’Λαζαράκια’’, σχεδίασαν καλαθάκια και καρτούλες με την παλάμη τους, έβαψαν αυγά κόκκινα…δημιούργησαν κάρτες με Πασχαλινές ευχές για τη μαμά ,τον μπαμπά .. τη νονά ….ΚΑΙ ευχήθηκαν….ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ …..ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ !!!

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ.

Στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας ΄΄σχολικός εκφοβισμός /επιθετικότητα και πρόληψη ‘’ στο χώρο του Νηπιαγωγείου μας οι μικροί/ές μαθητές/τριες μας παρακολούθησαν την κουκλοθεατρική παράσταση ‘’ο Μεταξούλης’’.

Τα παιδιά ‘’ταξίδεψαν΄΄ στον μαγικό κόσμο των εντόμων (με υπέροχες κούκλες, σκηνικά και με μοναδική μουσική επένδυση ), διασκέδασαν ,συμμετείχαν με χαρά  και μέσα από το ‘’πρόβλημα’’ που αντιμετώπισε ο  ‘’Μεταξούλης’’ ταυτίστηκαν μαζί του και βοηθήθηκαν στο να βρουν νέους τρόπους επίλυσης των συγκρούσεων που πιθανό να υπάρχουν , στην αποδοχή της διαφορετικότητας και γενικότερα στη βελτίωση των σχέσεων που αναπτύσσουν…..activitymore C1F43E9C 933F 4AAE A744 480F81341A58

ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ -Etwinning Project ‘’ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ’’Συνεργατικές δραστηριότητες

Συνεργατικές δραστηριότητες

στο παρακάτω padlet μπορείτε να παρακολουθήσετε όλες τις συνεργατικές μας δράσεις 

Μετάβαση στο padlet.com

ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ -Etwinning Project ‘’ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ’’Αξιολόγηση

Αξιολόγηση – Η τελική μου ιδέα στο αυτί!

Στόχος του εργαστηρίου ‘ηταν η αποτύπωση των τελικών ιδεών των παιδιών για την έννοια της συνεργασίας και αντιπαραβοςλή των αρχικών και τελικών ιδεών των παιδιών.

Επαναλάβαμε την δραστηριότητα του 3ου εργαστηρίου με χαρτιά διαφορετικού χρώματος .

 

Γράψαμε τις απόψεις των παιδιών

https://miro.com/welcomeonboard/V0RQMGtEVUR6NkdsRzVJbUJVQ1RaTVVPWUVLVnhuS0U2a0RRZ3d3WXVUdUxaTjV5ZEdnQU9CWHg3TDBUdHVKeXwzMDc0NDU3MzU0MjQ1NDMwOTQ2fDI=?share_link_id=471365666037

 

ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ -Etwinning Project ‘’ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ’’6ο Εργαστήριο

6ο Εργαστήριο 15-19 Απρίλιου Γράφουμε ένα παραμύθι;

Καλέσαμε τα παιδιά στην Ολομέλεια και τους διηγήθήκαμε μία ιστορία για μία παρέα που έχει πάει μία εκδρομή αλλά αντιμετωπίζουν δυσκολίες στο να συνεχίσουν. 

Στόχος μας ήταν  τα παιδιά να συνεχίσουν την ιστορία βρίσκοντας με ποιο τρόπο ήρωες της ιστορίας μπορούν να ξεπεράσουν τις δυσκολίες βοηθώντας ο ένας τον άλλον και συνεργαζόμενοι.  

Συνεργαστήκαμε για να γράψουμε μαζί την ιστορία!

https://www.storyjumper.com/book/read/171416771/6617d17a43cb8

eikona viber 2024 04 19 14 32 55 199

LET,S DO IT GREECE!!! και…<>

Συμμετοχή του Σχολείου μας στις Σχολικές Δραστηριότητες

Στο πλαίσιο της εθελοντικής δράσης ‘’Let,s do it Greece’’,της   συμμετοχής μας στο Δίκτυο ΄΄Φυτεύω και Υιοθετώ ένα δεντράκι ..δίνω ανάσα στη γη΄΄ και του 3ου Εργαστηρίου << I take care and act for the neighborhood park>> Του ΕυρωπαΪκού Προγράμματος e twinning ‘’Detectkids in action!#skilllabs’’, οι μικροί/ές μαθητές/τριες μας αποφάσισαν την Πέμπτη 11 Απριλίου να ομορφύνουν την αυλή του σχολείου μας ,ζωγραφίσαμε συνθήματα ,όπως φροντίζω τα δέντρα, νοιάζομαι για τη φύση, κ.α, φτιάξαμε πλακάτ,΄΄βαπτίσαμε’’τα δεντράκια μας(΄΄Τάκης , ο δεντράκης’’, και ‘’Το δέντρο της Αγάπης΄΄)…και φυτέψαμε πέρα από τα δεντράκια πολλά λουλούδια και αρωματικά φυτά και δώσαμε υπόσχεση ότι θα τα φροντίζουμε.Φυσικά φυτέψαμε στο μπαλκονάκι των τάξεων μας  κεραμικά γλαστράκια με σπόρους από βασιλικό ,δυόσμο, μέντα ,μαϊντανό ,όπου  καθημερινά θα τα ποτίζουμε και θα καταγράφουμε την πρόοδο τους,  Ενεργοποιήσαμε και τους γονείς των τάξεων μας που με πολύ χαρά μας βοήθησαν και έγιναν πολύτιμοι αρωγοί μας και σε αυτήν τη δράση!!!

 

 

bloggif 661c0933ec16e

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ STEM EDUCATION

Δράση της  STEM EDUCATION  «Λιλιπούτειοι Μηχανικοί» στο χώρο του Σχολείου μας την Τρίτη 2 Απριλίου΄.

Ο σκοπός της Δράσης ήταν η εξοικείωση με τις Φυσικές Επιστήμες και την Τεχνολογία μέσα από την Βιωματική μάθηση.

Στόχος μας ήταν:

-η Ανάπτυξη της φαντασίας και της δημιουργικότητάς τους.

-η Αναλυτική -Συνθετική Σκέψη , η Κριτική Σκέψη

-η Εύρεση λύσεων σε υποτιθέμενα προβλήματα μηχανικής.

Τα παιδιά μας , μετά την παρακολούθηση οπτικοακουστικού υλικού , την παρατήρηση με τρόπο βιωματικό  ( της κίνησης – της περιστροφής – μπαλαρίνας που στέκεται στο ένα πόδι -του καρουζέλ που στηρίζεται στον άξονά του που βρίσκεται στη μέση και είναι σταθερός – την επεξήγηση του εκτοξευτήρα και των γραναζιών  και  τη συζήτηση που ακολούθησε  χωρίστηκαν σε ομάδες και κατόπιν σε ζευγαράκια.

IMG 4306 1                              IMG 4307   IMG 4309 IMG 4299IMG 4300 1IMG 4296

Τους δόθηκε η Εκπ/κή σακούλα της Lego με τις αντίστοιχες οδηγίες όπου ανακάλυψαν και πειραματίστηκαν  με τη χρήση   της τροχαλίας, του μοχλού, των γραναζιών, των τροχών και των αξόνων.

 

 

IMG 4308    IMG 4305

Ζωγράφισαν με τα χρώματα του ουράνιου τόξου ( ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΝΕΥΤΩΝΑ) το Οι μαθητές/τριες μας συμμετείχαν  με μεγάλο ενθουσιασμό στη χαρτονάκι που τους δόθηκε και κάνοντάς το σβούρα με τη βοήθεια μιας ξυλομπογιάς …από πολύχρωμη μετατράπηκε ‘’μαγικά΄΄σε χρώμα λευκό.

 

IMG 4293             IMG 4295

ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ -Etwinning Project ‘’ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ’’5ο Εργαστήριο

5ο Εργαστήριο 3 – 12 Απριλίου Συνεργασία σε ομάδες

Παίξαμε στην τάξη μας το tangram quiz!

https://view.genial.ly/6605ba434dc08d001436d5aa/interactive-content-tangram-quiz

 

 

Χωριστήκαμε σε ομάδες...

και ακολουθήσαμε τον παρακάτω σύνδεσμο    https://docs.google.com/presentation/d/1u-06oTRyyBw8aaXZptxhs560jHu79JsF/edit?usp=sharing&ouid=105025063440120892946&rtpof=true&sd=true

Πατήσαμεπροβολή διαφανειών

Διαλέξαμε ένα ζωάκι για να δούμε σε ποια ομάδα είναι το σχολεό μας!

Γράψαμε το σχολείο μας στην ομάδα που ανήκει… (Διαφάνεια 3)

Σύραμε το ζωάκι … μέσα στην τσάντα! 

… Παίξαμε tangram!……και συνεργαστήκαμε με την ομάδα μας για να  συνθέσουμε το παζλ τοποθετώντας 2 ή 3 κομμάτια ο καθένας. 

ταγκράμ