΄΄ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ΄΄ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ESSERO ( ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ)

             Τι είναι το ESERO?

Το Σχολείο μας συμμετέχει στο πρόγραμμα ESERO του Ευρωπαικού Οργανισμού για το Διάστημα με τίτλο….

”Mission X: Train like an Astronaut”

 

 

 

Γεγονός αναμφισβήτητο είναι πως το Διάστημα αποτελεί ένα  συναρπαστικό και ιδιαίτερα ενδιαφέρον θέμα για τα παιδιά. Αποφασίσαμε να το  το  ενσωματώσουμε  μέσα σε ένα ενιαίο πλαίσιο της εκπαίδευσης STEM.  Τα παιδιά πρόκειται να εξερευνήσουν το σύμπαν και να κατακτήσουν γνώσεις και δεξιότητες του 21ου αιώνα.

Πιο συγκεκριμένα..

  • Οι μαθητές/τριες μας  προπονούνται όπως οι αστροναύτες και μαθαίνουν( μέσω της Luna και του Leo – Δύο μασκότ που είναι οι βοηθοί μας…) τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν ,ώστε να παραμείνουν σε καλή φυσική κατάσταση και υγιείς στο Διάστημα και στη Γη. 
  • Μέσα από δραστηριότητες Επιστημονικές και Φυσικής Αγωγής μέσω του Οργανισμού ESERO CREECE  TOY ΑΠΘ , θα μάθουν βιωματικά για την  Επιστήμη,την Υγιεινή  Διατροφή, την Άσκηση….
  • Οι μαθητές ολοκληρώνουν τις δραστηριότητες και τις υποβάλλουμε  στην ψηφιακή  πλατφόρμα Mission X για να κερδίσουν βήματα. Το πρόγραμμα είναι συνεργατικό και τα βήματα που θα συγκεντρώσουν όλες οι ομάδες, βοηθούν τις μασκότ, Luna και Leo, να περπατήσουν 384 400km – να διανύσουν την απόσταση από τη Γη στη Σελήνη.