ΚΟΨΙΜΟ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ

Τον Ιανουάριο πραγματοποιήθηκε  στο σχολείο η κοπή της βασιλόπιτας και στα δύο τμήματά μας.

Η κοπή της βασιλόπιτας είναι αναπόσπαστο έθιμο της θρησκείας μας και ευλογία για κάθε σπιτικό. Η βιωματική προσέγγιση βοηθά στη βίωση της διαδικασίας και στη συνέχιση του εθίμου και της παράδοσης. ‘’Τυχερός’’ από το 1οΤμήμα ο Γιάννης και από το 2Ο Τμήμα η Νεφέλη Χ. που εκτός από το φλουρί κέρδισαν και από ένα δώρο βιβλίο.

Τα βασιλοπιτάκια ήταν ‘’σπιτικά’’ -ευγενική χορηγία δύο μαμάδων και της ευχαριστούμε πολύ.

Καλή και ευλογημένη χρονιά σε όλους με Υγεία και Αγάπη.

bloggif 65bc87bb1bff5 2αρχείο λήψης 1

ΔΙΚΤΥΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ

Την Τετάρτη 24-01-2024 είχα την τιμή να προσκαλέσω γονείς και εκπαιδευτικούς σε μία διαδραστική  εκδήλωση που έγινε στο Πολιτιστικό Κέντρο ΄΄Χ. Τσακίρης΄΄με βασική ομιλήτρια την κ. Σπυροπούλου Ελευθερία , Κοινωνική και Κλινική Ψυχολόγος του Δικτύου Άλφα με θέμα ΄΄Τα όρια και οι κανόνες στη σχέση μας με τα παιδιά μας.’’ Η δράση έγινε στο πλαίσιο του Δικτύου Επιμόρφωσης Γονέων και υπό την εποπτεία της Δρ. Τσέου Ελένης , Συμβούλου Εκπ/σης Νηπιαγωγών 2ης θέσης της ΠΕ. Δυτ. Θε/νίκης.

Η συμμετοχή των γονέων ξεπέρασε τις προσδοκίες μας και το πιο ενθαρρυντκό ήταν ότι…. συμμετέχοντας ενεργά στην διαδραστική συζήτηση τους δόθηκε η δυνατότητα να ακουστούν οι προβληματισμοί τους και να τους δοθούν επεξηγήσεις ,collageέτσι ώστε να μπορέσουν να διαχειριστούν με πιο αποτελεσματικό και επιστημονικά ορθό τρόπο ΄΄θέματα΄΄ που προκύπτουν από τα παιδιά τους .

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΜΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΤΙΚΕΤΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΝΗΠΑΓΕΙΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧ. ΕΤΟΣ 2022-23

Στις 15/01/2024 το  14ο Νηπ/γείο  Σταυρ/λης με υπεύθυνη Νηπιαγωγό την Αριάδνη Κάππη ,  του Etwinning έργου ΄΄LITTLE HELLEN PLAYS WITH US AND LEARNS ! STEM 3#’’, βραβεύτηκε με την Ευρωπαική ετικέτα ποιότητας , για το έργο που υλοποίησε κατά το Σχολ. Έτος 2022-2023.

Η Ευρωπαική Υπηρεσία Στήριξης (ΚΥΣ) με έδρα τις Βρυξέλλες απονέμει την Ευρωπαική Ετικέτα ποιότητας σε έργα που πληρούν τα κριτήρια του Πλαισίου Ετικέτας ποιότητας και έχουν λάβει υψηλή βαθμολογία. Αυτή η εργασία υπογραμμίζει την αριστεία της εργασίας από τους μαθητές και την συνεργασία των συνεργαζόμενων σχολείων σε Ελλάδα και εξωτερικό παρέχοντας αναγνώριση σε διεθνές επίπεδο.

Θα ήταν παράλειψη μου να μην ευχαριστήσω την ιδρύτρια του έργου κ. Καλοκίδου Βασιλική για τη δυνατότητα που μας έδωσε να συμμετέχουμε στο τόσο αξιόλογο έργο της, τους συναδέλφους -εταίρους ….και φυσικά στους μαθητές /τριές μου και στους γονείς τους που στάθηκαν με τον ενθουσιασμό τους  αρωγοί για όλες τις δράσεις που υλοποήθηκαν….και μας οδήγησαν στην βράβευση…….

Screenshot 2024 01 27 002551

 

ΕΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΝΗΠ/ΓΕΙΟΥ ΜΑΣ

Αγαπητοί γονείς ο παρακάτω σύνδεσμος αφορά τον Εσωτερικό κανονισμό του Νηπιαγωγείου μας. 

( για να διαβαστεί θα πρέπει να κλικάρετε στον παρακάτω υπερσύνδεσμο )

14ο ΝΓ Σταυρούπολης – Εσωτερικός Κανονισμός 2023-24