ΠΡΩΤΕΣ ΜΕΡΕΣ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

Το σχολείο ξεκίνησε! Για να καλωσορίσουμε τα παιδιά και  να νιώσουν λίγο καλύτερα  τα μικρότερα  τις πρώτες μέρες στο νηπιαγωγείο διαβάσαμε την ιστορία του Τσέστερ , του μικρού ρακούν που δεν ήθελε να πάει στο σχολείο και να αποχωριστεί τη μαμά του.

εικόνα Viber 2023 10 18 12 58 40 269

Δραματοποιήσαμε την ιστορία, μιλήσαμε για τα δικά μας συναισθήματα (πως νοιώσαμε την πρώτη μέρα στο σχολείο) και τα καταγράψαμε με ζωγραφιές.

Φτιάξαμε την πρώτη μας ζωγραφιά και το παζλ της τάξη μας.

πρώτη ζωγραφιά

πρώτη ζωγραφιά1Το παζλ της τάξης

 

Παίξαμε παιχνίδια γνωριμίας και παιχνίδια συνεργασίας.

π γπ σ1

 

πσ4

πσ7εικόνα Viber 2024 01 31 18 07 33 735εικόνα Viber 2024 01 31 18 07 33 959

Ζωγραφίσαμε παρέα με τους φίλους μας…

ζ1

Συζητήσαμε για τους κανόνες  και την χρησιμότητα τους.  Αποφασίσαμε από κοινού το συμβόλαιο της τάξης και το καταγράψαμε.

εικόνα Viber 2023 10 18 12 55 27 578Οι κανόνες της τάξης 1

 

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

 

Αγαπητοί γονείς,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι

την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου και ώρα  5:00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί στο σχολείο μας ομαδική ενημερωτική συνάντηση. Οι εκπαιδευτικοί θα σας ενημερώσουν για το πρόγραμμα και την λειτουργία του Νηπιαγωγείου. Θα σας παρακαλούσαμε να παρευρεθείτε χωρίς την παρουσία παιδιών.

 

Ευχαριστούμε

Οι Εκπαιδευτικοί

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ

Αγαπητοί γονείς,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού σε συνεργασία με το “Όλοι Μαζί Μπορούμε”, το “Μαζί για το Παιδί”, την Περιφέρεια και τους Δήμους της Αττικής, ενώνουν τις δυνάμεις τους για τη συγκέντρωση καινούργιων σχολικών ειδών όπως, τσάντες, τετράδια, μολύβια και στυλό για τους μαθητές της Θεσσαλίας που δοκιμάζονται.

Μαζί με τους πολίτες, φορείς και επιχειρήσεις καλούμε και όσους μαθητές, μαθήτριες, γονείς/κηδεμόνες και εκπαιδευτικούς θέλουν να συνεισφέρουν στην προσπάθεια αυτή. Προκειμένου οι ενέργειες να γίνουν συντονισμένα και αποτελεσματικά, παρακαλούμαι  όσοι επιθυμείτε να φέρετε τα καινούρια σχολικά είδη στην σχολική μας μονάδα έως  την Παρασκευή 15/9, ώστε το Σάββατο 16/9 να τα παραδώσουμε  στον Δήμο Αγίας Παρασκευής.  Στο oloimazimporoume.gr μπορείτε να δείτε το σημείο συγκέντρωσης κάθε Δήμου.

 

ΑΓΙΑΣΜΟΣ

Αγαπητοί γονείς

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο Αγιασμός στο νηπιαγωγείο μας για το σχολικό έτος 2023-2024 θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου στις 10.00 το πρωί. Οι μαθητές του σχολείου θα έρθουν συνοδευόμενοι από τον γονέα τους. Μετά τον αγιασμό θα ακολουθήσει μία σύντομη ενημέρωση των γονέων από τις εκπαιδευτικούς για την έναρξη της σχολικής χρονιάς και στη συνέχεια τα παιδιά μαζί με τους γονείς θα αποχωρήσουν.

Ευχόμαστε σε όλους καλή και δημιουργική σχολική χρονιά!

Οι εκπαιδευτικοί του Νηπιαγωγείου

νηπιαγωγειο